Nem elég, hogy meghalt szegény családtagunk még hamuvá is égessük, nem jobb inkább egy koporsóba tenni?
Részvétem.
Hidd el neki már tök mindegy mit csináltok vele,az csak egy test a lelke veletek marad.
Kivánsága volt hogy hamvasztás legyen?
Ahogy a koporsóra rádobálják a földet, pár órán belül a rálapátolt föld súlya alatt a koporsó fedele megadja magát, és összetörik (kivéve a fém). A föld alatt meg igen sok bogár, féreg stb él akik szívesen rájárnak a halottakra.
Sokkal humánusabb szerintem a hamvasztás.
Részvétem
Ami a szerettünkkel az életben megtörténhetett, az mind a halála előtt már megtörtént vele. A halállal ennek vége. Ami a halála után a testével történik, annak már semmi köze a néhai szerettünkhöz, az a túlélők dolga. Ki hogyan érzi, úgy döntsön! Viszont e miatt nem jó az elhunytat hivatkozási alapnak használni, mert ő már elment, neki mindegy.
Én azt szeretném, ha a használható szerveimet felajánlanák az esetleg rászorulóknak, a maradékot elégetnék és szétszórnák. A lelkemnek biztosan nem lesz már szüksége a jelenlegi porhüvelyére, a szerveim azonban még lehetnek hasznosak valakinek, aki még él, és akinek szüksége lenne rá az élethez. Aki pedig akar, az emlékezhet rám mindenféle külsőség nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!