Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A házastársaddal közös, vagy...

A házastársaddal közös, vagy külön kasszán vagytok? Melyik jobb?

Figyelt kérdés
2009. febr. 26. 10:47
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%

Én nem akarom megbántani azokat, akik külön kasszán vannak, de megkérdezném tőlük, hogy ennyire bizalmatlanok? Ha veszek 20 deka párizsit, akkor a párom ne egyen belőle, mert én fizettem?

Mi közös kasszán vagyunk és el nem tudnám képzelni, hogy ez másként legyen. Akik külön kasszán vannak ismerőseink, mind komoly pénzhiánnyal küzdenek, de nem azért, mert nem folyik be hozzájuk pénz, hanem, mert a saját részét mindegyik fél elkölti, nem pedig egybe teszik a maradékot, hogy gyarapodjon. Azoknál lehet, hogy beválik a külön kassza, akiknél csak az egyik fél spórolós, a másiknak pedig kifolyik a keze közül a pénz. De szerintem ott is hosszú távon a külön kassza veszekedésekhez vezethet. Ha pl. egy nő csak GYED-et kap, fizesse az össz rezsi felét, a kajáját meg ruháját a GYED-ből? És a gyerekek egyébként melyik szülő "kasszájára" jogosultak?

2009. febr. 26. 19:23
 22/36 anonim ***** válasza:
83%
Utolsó: ez azért nem így van. Mi részben közös, részben külön kasszán vagyunk: mindketten bedobunk a közösbe x összeget, ami megy rezsire, nagy bevásárlásokra. De a napi bevásárlásnál a saját pénzünkből vásárolgatunk. És nem hánytorgatjuk, én nem is számolgatom, mennyi megy el.
2009. febr. 26. 22:06
 23/36 anonim ***** válasza:
83%

én:11.11

mint írtam mi 3 kasszán vagyunk és egy dologban tartom jobbnak a közös kasszánál. Igenis szükségem van külön számlára és a páromnak is. Nagyon hülyén érezném magam, hogyha az ajándékát "közös" pénzből venném és ott lenne a hónap végi bankkivonaton.

És nem igaz, hogy nincs egy vasunk se - pedig egyikünkse extrém sporolós - nálunk 3 számlán spórolunk. Az ember nem szeret mindent elkölteni, tehát hónap végén 3 számlán marad pénz, amit at lehet rakni a lekötötthöz.

2009. febr. 27. 07:12
 24/36 anonim ***** válasza:
100%

Pont erről kérdezte Joshi barát Mukli Gyulát a Mónika sós Mónika férjét akitől válik. Joshi sem értette mi szükség külön kasszára ha egy pár közösen egy közös cél érdekében építi életét. Kiderült hogy a nyaraláshoz a repcsijegyet is külön vette a pasi magának mindig - kifordított hányinger.

Ezt a külön kassza dolgot én sose fogom megérteni....

2009. febr. 27. 15:05
 25/36 anonim ***** válasza:
100%

sztem tisztázni kéne, h mi is az a "külön kassza", meg mi a "közös kassza".

mert ahogy így elnézem a válaszokat, ez nem teljesen egyértelmű...

2009. febr. 27. 16:05
 26/36 A kérdező kommentje:

Utolsónak:jópár kérdése már Én is ezt érzem.

A tanulság Tehát Nekem az,hogy mindegy hány számlán van a pénz,és,hogy mindegy ki milyen számlát fizet.A lényeg az,hogy külön kasszáról akkor beszélhetünk,ha az egyik fél jóval többet keres a másiknál,és azt nem hajlandó bedobni a közösbe,bárhabár házasok.Ami csúnya dolog.

2009. febr. 27. 17:14
 27/36 A kérdező kommentje:
Hülye vagyok,illetve jó pár válasz óta érzem.:)
2009. febr. 27. 17:17
 28/36 anonim ***** válasza:
100%
Darázsfészekbe nyúltál ezzel a kérdéssel úgy látom. Szerintem tök mindegy, hogy közös kassza, külön kassza, három kassza stb. az a lényeg, hogy legyen egyetértés a pénzügyekben.
2009. febr. 27. 19:46
 29/36 anonim válasza:
74%
külön kasszán vagyunk
2009. febr. 28. 18:46
 30/36 anonim ***** válasza:
100%
Közös, és szerintem ez így természetes. Persze minden kiadást megbeszélünk.
2009. márc. 1. 11:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!