Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A házastársaddal közös, vagy...

A házastársaddal közös, vagy külön kasszán vagytok? Melyik jobb?

Figyelt kérdés
2009. febr. 26. 10:47
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
100%
Barki barmit mond,szerintem egy hazassagban az a legnormalisabb dolog amikor a ket fel keresete egy az egyben bekerul a fiokba es persze kolcsonos bizalom es hazugsag nelkul,onnan aztan fizetik amit fizetni kell,egyik se szamoltatja el a masikta hogy mire koltott ennyi meg annyi penzt,tehat a bizalom es tisztesseg jatssza a legfontosabb szerepet.En no letemre mindig tobbet kerestem mint a ferjem de soha nem volt ezen vita ,a penz kozos.
2009. márc. 1. 12:30
 32/36 anonim ***** válasza:
100%
Az elso hazassagomban kozos kasszan voltunk,nagyon jo volt .Papirral egyutt kaptam meg a fizetest .Keves volt ,de betudtam osztani .Mire mindent kifizettem alig maradt.Nem a penz miatt romlot el a hazassagunk.Most viszont kulon kasszan vagyunk es mindig az -az erzesem hogy nem vagyok biztonsagba.Viszont amit en gyujtottem arra o aszt mondja a mienk.de az ovet nem latom sehol.Nincs ket egyforma hazassag de en aszt hiszem a kozos eletbe beletartozik a kozos kassza is.
2009. márc. 4. 05:12
 33/36 anonim válasza:
63%
Ez általában a kisebb fizetést hazavivő hozzáállásától függ. Mint ilyen, én mindig annak a híve voltam, hogy magamnak megkeressem a magamét (nő vagyok). Ez nyilván személyiség kérdése. Ahogy az első hozzászólónak ez furcsa, nekem meg a másik megoldás furcsa. De ettől még nem jobb vagy rosszabb az egyik a másiknál... :) Szóval, nálunk a férjemé a ház, ő fizeti a rezsit (ha nagyon sok a fűtésszámla pl., és nekem van "felesleges" pénzem, akkor adok bele, de ha nem adok, akkor sincs gáz). A főzéshez egyszer én vásárolok be, egyszer ő. Ezen kívül viszont én fizetem a vállalkozásommal kapcsolatos kiadásaimat, én tankolom az autómat, fizetem a mobilszámlámat, stb... Nekem ez így természetes. Ha pénzre van szükségem, én kölcsön kérek, aztán visszaadom. Mindig mondja, hogy közös a pénzünk, de úgy látom, alapvetően nem bánja, hogy mégis így van. Persze, mivel jóval többet keres nálam, van, hogy vesz nekem egy kabátot csak úgy, de alapvetően függetlenek vagyunk... Nekem ez az előző kapcsolatomban is így volt, ott pl. a kajaköltséget is pontosan feleztük. Én így szoktam meg. Én pl. elképzelhetetlennek tartom, hogy a férjemtől kelljen kérnem pénzt mindenre (gondolok itt azokra a nőkre, akiket eltartanak). De ez csak egy vélemény! :)
2009. márc. 4. 07:56
 34/36 anonim válasza:
45%

Többen írták, hogy nem értik, mitől jó és hogy tud működni a külön kassza. Hát leírom.

Mi külön kasszán vagyunk, 10 éve élünk együtt a férjemmel, 6 éve vagyunk házasok, két gyerekkel. A külön kassza azt jelenti, hogy a közös életünk költségeit közösen fizetjük (lakáshitel, autóhitel, gyerekekkel kapcsolatos kiadások, koncertek, kaja, nyaralás stb.). De az azon felül megmaradó pénzzel mindenki maga rendelkezik. Nincs közös számlánk, hanem egyikünktől vonják a lakáshitelt, másikunktól az autóhitelt meg a cascot. Bevásárlásnál hol egyikünk fizet, hol másikunk. Egy füzetbe írjuk, hogy kinek milyen kiadása volt a közös háztartással kapcsolatban. Negyedévente összesítjük és elszámolunk.

Ez a rendszer csak azoknál a pároknál működik (de azoknál kiválóan!), ahol mindkét fél jól keres, és egyiküknek sem okoz gondot a közös élet költségeinek 50%-át bedobni a közösbe (még akkor sem, ha a feleség GYED-en van, mint pl jelenleg én). Egyébként nem működik, mert a kevesebbet kereső fél kiszolgáltatva érzi magát, hogy a jobban kereső fél nem részesíti a jövedelméből, és egyébként sem tudja fedezni a kiadások felét. A jobban kereső fél meg nyilván nem fog amiatt szűkölködni, mert a rosszabbul kereső fél csak ilyen életszínvonalat tud 50%-ban finanszírozni.

A külön kassza előnyei:

1. Nem kell olyan kérdésekre válaszolnom, hogy "miért kellett még egy pár cipőt venned?" és én sem teszek fel a férjemnek olyan kérdéseket, hogy "miért tőzsdézel, látod már megint esik az OTP". A házasságokban a legtöbb vita a közös pénz miatt van. Mi kiiktattunk egy vitaforrást.

2. A legfontosabb előny: biztosak lehetünk benne, hogy a házasságunk alapja az érzelmi kötődés, egyikünk sem a másik pénze miatt van a másikkal. Nem vagyunk egymásnak kiszolgáltatva anyagilag.

Szóval nincs igazuk, akik szerint a külön kassza a válás előszobája. Nálunk közös a lakás, a kocsi, 2 gyerek, és még tervezünk egy harmadik gyereket is.

2009. márc. 4. 17:19
 35/36 anonim ***** válasza:
100%

miis közös kasszán vagyunk!!!!!van itthon amiből ugy gazdálkodunk ahogy tudunk és van amiszinténközös a bankban a félretett pénz!

tényleg öszelett keverve ez a dolog!sokan ugyértik szerintem a külön kasszát hogy van 3 kasza de mindegyik belenyulhat csak mégis azért van mert pl igyjobbnekik a kaja és a rezsi pénzt beosztani igy a férfi ezt fizeti a nő ezt!de semiképpen nem azért mert amit vesz pl páriszit akkor a méásik abbol nem ehet!és hogy maradjon pénze mindenkinek a számlán ha szüksége van rá!

mi nem igyvagyunk!!!!mim egy kasszán és napi 1000ft van a férjemnél hogy legyen nála pénz de megmarad mert fütt kaját teárt visz!!!itthon én rendezem a pénzt én vásárolok be csekket fizetem a közösből!ha ő akar valamit magának akkor kiveszi és kész persze szol!

2009. márc. 4. 17:20
 36/36 anonim ***** válasza:
100%
Amikor kozos a kasza el kell donteni ki viseli a nadragot.Ertelem szeruen,ha en fizetem a szamlakat es nekem kell beosztani akkor en.A fizetni valok az en felelosegem /no/.En igy tanultam, Soha nem volt elfelejtet szamla es nincs ramutogatas a masikra.Termeszetesen a tobbi penzzel megbeszeltuk a terveinket. Tehat ,en jobbnak latom ha kozos az elet kozos a kassza.
2009. márc. 4. 17:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!