Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A házastársaddal közös, vagy...

A házastársaddal közös, vagy külön kasszán vagytok? Melyik jobb?

Figyelt kérdés
2009. febr. 26. 10:47
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
79%

Mi külön kasszán vagyunk. Én kértem a kezdetektől, mert a férjem sokszorását keresi mint én, és nem akartam hogy a fejemhez vágja ezt bárki is.

Viszont ő ennek arányában sokkal többet költ ránk, vagy a lakásra.

De ha én szeretnék valamit, amire nincs pénzem, inkább spórolok rá, nem hagyom hogy megvegye nekem.

2009. febr. 26. 12:11
 12/36 anonim ***** válasza:
96%
közös kasszán..
2009. febr. 26. 12:14
 13/36 anonim ***** válasza:
100%
Én nem a saját példámmal jövök (22 évesen még kasszám sincs, nem hogy férjem :)), hanem a szüleimével. 25 éve élnek boldog házasságban, közös kasszából. De nem úgy van náluk, h fogják a pénzt, aztán ráutalják egy közös számlára, hanem minden pénz marad a helyén, és édesanyám felel a számlákért, meg h mikor mire kell fizetni, édesapám pedig a vásárlásért, meg a váratlan kiadásokért. Együtt mindent megbeszélnek, és hol az egyikőjük kártyájával, hol a másikukéval fizetnek. :) Nem is szoktak a pénzen vitatkozni. :) (Máson se nagyon)
2009. febr. 26. 12:36
 14/36 A kérdező kommentje:

Mi 7 éves házasok vagyunk,közös kasszán.Egyformán keresünk,én számlára kapom a fizum,ő a kezébe,bár van számlája.Kézenfekvő így az övéből kifizetni mindent,az enyém meg marad a számlán./több kevesebb sikerrel/

Az én nevemen van a hitel,a kocsi,a számlák,a biztosítások,minden.Én intéztem ezeket a dolgokat azért.

Bár a férjem még nem jelezte,hogy ez gondot okoz Neki,mostanában mégis felmerült bennem,hogy nem uralkodom-e el így rajta.

Van pénz amivel rendelkezhet,hiszen a számláján van pénz,amit én utalok neki az számlámról minden hónapban rendszeresen.Ez is olyan érdekes dolog,nem??

Nem vagyunk eladósodva,mégis mindenre jut egyszer pénz amit szeretnénk megvalósítani.Tehát nem csinálhatom rosszul a dolgot ebből a kis pénzből.

A külön kasszán azért gondolkodom,mert jó lenne az anyagi jellegű felelősséget megosztani vele.Így úgy érzem,hogy minden felelősség az enyém,legyen befizetve minden,jól éljünk,és még maradjon tartalék is váratlan helyzetekre.Sajna ez mostanában egyre nehezebb,és arra gondoltam,hogy talán külön kasszával megoszthatnánk a felelősséget.

Vagy nem?

2009. febr. 26. 12:39
 15/36 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a felelősséget egy kiadós, értelmes, de kedves beszélgetés után lehetne megosztani. A fejekben dől el minden először, a kassza megosztása egy egyezség után lehetséges. De ha a férjed kérésedre jobban kiveszi a részét az intézendő listából, akkor szükségtelen a külön kassza- véleményem szerint.
2009. febr. 26. 12:53
 16/36 anonim ***** válasza:
91%
Fura nekem ez az egész. Az én példámból kiindulva: az előző kapcsolatomban - bár akkor még Anyukámnál laktunk -, külön kasszán voltunk és gyakorlatilag úgy kellett kikönyörögnöm pár fillért a rezsire, kajára az akkori "páromtól". Persze én nem is erőltettem a közös kasszát, inkább ő. Én éreztem, hogy nem ő lesz, akivel megöregszem. Ugyan meglett a közös számla, de rá 2 hónapra szakítottunk is. Persze nem ezért. Viszont a mostani párommal (3 éve vagyunk együtt) minden olyan természetesnek tűnt: tudtam, hogy Ő az Igazi, Tőle szeretnék gyereket és Vele szeretnék megöregedni! Együtt élünk 2 éve, külön számlánk van, de mindent közösen intézünk. A lakáshitelt tőlem vonják, a rezsi nagy részét Tőle. A vásárlásokat is megosztjuk és mindig rakunk félre mindketten egy kicsit. Nekünk ez így tökéletesen megfelel és én ezt nem nevezem külön kasszának. Szóval szerintem ez nagyban függ attól is, milyen a párkapcsolat!
2009. febr. 26. 13:16
 17/36 anonim válasza:
100%
Mi 11 éve élünk együtt.A párom fizeti a lakáshitelt,én a rezsit.Mindketten vásárolunk otthonra is ezt-azt,de mindig van nálunk az általunk keresettből.Így tulajdonképpen közös kasszán vagyunk,de mégis megvan a magunk pézbeosztása.Nem kérdés,hogy ki,mikor,mennyit költ a közösbe,vagy magára.Az annyira primitív és kicsinyes dolog.Nem is értem,akik külön kasszán vannak,hogy nevezik magukat egyáltalán párnak?!Azok lakótársak!
2009. febr. 26. 13:22
 18/36 anonim ***** válasza:
95%

Én számlán, te számlád, közös számla. Ez annnyira nem megy ez lényegében ma már a külön kassza.

Mi 6 éve vagyunk házasok. Teljesen természetes volt,ohgy a házasság kötés után megszüntettük az addigi számláinkat. Illetve akkor az én nevemen levőhöz kapott a férjem társkártyát és arra került az ő fizuja is. Így lettünk egy kasszán. S ez azóta is így van egy számla két kártya. Így mindenek ha kell van pénz. Közben mind kettőnknek adódik kézpénzes mellékes is így van kp is nálunk. A számlákat erről a számláról rendezzük, innen fizetjük a hiteleket stb.

Van 2 gyerekünk és eszünkbe sem jutna úgy élni mint anyósék ( Jegyzem meg anyukámék is így vannak, minden számlához hozzá férhet a másik és a megtakarítások is így vannak)

Anyósék külön kasszán vannak, após kézbe kapja a nyugdíját, anyósnak folyószámlája van. Anyós 10én kap nyugdíjat de 20-án mikor após kapja meg a nyugdíjat már nincs pénze após fizeti a számlákat. Anyós mire költ fogalmunk sincs, de elúszik a pénze. Nem jó ez így mert azt sem tudják, hogy mennyi pénzből gazdálkodnak egy hónapban.

mi mindig tudjuk mennyink van mennyit kell és lehet költeni, soha nem kerülünk adósságba. Anyósék állandóan pénz zavarban vannak, hitelke vesznek fel, részletre vásárolnak autót, hűtőt, mágneses matracot, hirdosanát, zepter lámpát és még további marhaságokat. Fogalmuk sincs egy hónapban mennyi amit számlákra, rezsiere kell költeni és fogalmuk sincs arról összesen mennyi a kettejük nyugdíja amiből gazdálkodhatnak. EZ gáz nagyon gáz így élnek mér 35 éve.

2009. febr. 26. 13:45
 19/36 anonim ***** válasza:
88%
12 éve vagyunk házasok. Külön folyószámlánk van, igazóból nem is tudom, miért nem csináltattunk közöset. Nálunk teljesen jól működik az elosztás. Én kapom a nagyobb pénzt, befizetem a számlákat, kaját stb, tehát a kiadások jelentősebb részét, a férjem pedig a lakáshitelt, kocsit és tankolást intézi. Teljesen jól működik, soha nem volt vitánk még ebből. Persze ha úgy alakul, hogy ő egyedül megy vásárolni, akkor ő fizet, de esze ágában sincs utólag bevasalni rajtam. Tehát nem kőbevésett szabályok szerint üzemelünk pénzügy-technikailag.
2009. febr. 26. 14:18
 20/36 A kérdező kommentje:

Ahogy így olvasgatom a válaszaitokat,lehet,hogy valójában mi is külön kasszán vagyunk?Végül is ugyan annyi fizuból,kb ugyan annyit fizetünk ki mindketten,és végül mindkettőnk számláján kb ugyan annyi "fölösleg" marad.

Az meg részletkérdés,hogy ki viszi el a postára a csekket.

Jól van akkor mégsem vettem át teljesen az irányítást,nem erőltetem rá az akaratomat anyagi ügyekben.

Bár Ő ilyet nem mondot,csak Én akarom felülvizsgálni a viselkedésem.

2009. febr. 26. 14:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!