A házastársaddal közös, vagy külön kasszán vagytok? Melyik jobb?
Mi külön kasszán vagyunk. Én kértem a kezdetektől, mert a férjem sokszorását keresi mint én, és nem akartam hogy a fejemhez vágja ezt bárki is.
Viszont ő ennek arányában sokkal többet költ ránk, vagy a lakásra.
De ha én szeretnék valamit, amire nincs pénzem, inkább spórolok rá, nem hagyom hogy megvegye nekem.
Mi 7 éves házasok vagyunk,közös kasszán.Egyformán keresünk,én számlára kapom a fizum,ő a kezébe,bár van számlája.Kézenfekvő így az övéből kifizetni mindent,az enyém meg marad a számlán./több kevesebb sikerrel/
Az én nevemen van a hitel,a kocsi,a számlák,a biztosítások,minden.Én intéztem ezeket a dolgokat azért.
Bár a férjem még nem jelezte,hogy ez gondot okoz Neki,mostanában mégis felmerült bennem,hogy nem uralkodom-e el így rajta.
Van pénz amivel rendelkezhet,hiszen a számláján van pénz,amit én utalok neki az számlámról minden hónapban rendszeresen.Ez is olyan érdekes dolog,nem??
Nem vagyunk eladósodva,mégis mindenre jut egyszer pénz amit szeretnénk megvalósítani.Tehát nem csinálhatom rosszul a dolgot ebből a kis pénzből.
A külön kasszán azért gondolkodom,mert jó lenne az anyagi jellegű felelősséget megosztani vele.Így úgy érzem,hogy minden felelősség az enyém,legyen befizetve minden,jól éljünk,és még maradjon tartalék is váratlan helyzetekre.Sajna ez mostanában egyre nehezebb,és arra gondoltam,hogy talán külön kasszával megoszthatnánk a felelősséget.
Vagy nem?
Én számlán, te számlád, közös számla. Ez annnyira nem megy ez lényegében ma már a külön kassza.
Mi 6 éve vagyunk házasok. Teljesen természetes volt,ohgy a házasság kötés után megszüntettük az addigi számláinkat. Illetve akkor az én nevemen levőhöz kapott a férjem társkártyát és arra került az ő fizuja is. Így lettünk egy kasszán. S ez azóta is így van egy számla két kártya. Így mindenek ha kell van pénz. Közben mind kettőnknek adódik kézpénzes mellékes is így van kp is nálunk. A számlákat erről a számláról rendezzük, innen fizetjük a hiteleket stb.
Van 2 gyerekünk és eszünkbe sem jutna úgy élni mint anyósék ( Jegyzem meg anyukámék is így vannak, minden számlához hozzá férhet a másik és a megtakarítások is így vannak)
Anyósék külön kasszán vannak, após kézbe kapja a nyugdíját, anyósnak folyószámlája van. Anyós 10én kap nyugdíjat de 20-án mikor após kapja meg a nyugdíjat már nincs pénze após fizeti a számlákat. Anyós mire költ fogalmunk sincs, de elúszik a pénze. Nem jó ez így mert azt sem tudják, hogy mennyi pénzből gazdálkodnak egy hónapban.
mi mindig tudjuk mennyink van mennyit kell és lehet költeni, soha nem kerülünk adósságba. Anyósék állandóan pénz zavarban vannak, hitelke vesznek fel, részletre vásárolnak autót, hűtőt, mágneses matracot, hirdosanát, zepter lámpát és még további marhaságokat. Fogalmuk sincs egy hónapban mennyi amit számlákra, rezsiere kell költeni és fogalmuk sincs arról összesen mennyi a kettejük nyugdíja amiből gazdálkodhatnak. EZ gáz nagyon gáz így élnek mér 35 éve.
Ahogy így olvasgatom a válaszaitokat,lehet,hogy valójában mi is külön kasszán vagyunk?Végül is ugyan annyi fizuból,kb ugyan annyit fizetünk ki mindketten,és végül mindkettőnk számláján kb ugyan annyi "fölösleg" marad.
Az meg részletkérdés,hogy ki viszi el a postára a csekket.
Jól van akkor mégsem vettem át teljesen az irányítást,nem erőltetem rá az akaratomat anyagi ügyekben.
Bár Ő ilyet nem mondot,csak Én akarom felülvizsgálni a viselkedésem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!