Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Olyanok, akik együtt élnek, vagy házastársak: hogyan vagytok közös kasszán? Hogy osztjátok meg a kereseteteket?
Van egy bankszámlánk, ami közös. Van két kártya és mindketten erre a számlára utaltatunk minden jövedelmünket.
Mindkettőnknek van egy vállalkozói számlája, ami a vállalkozás anyagi javait intézi, de a jövedelem a közös számlára megy mindkettőnkéről. Sosem kérdeztem meg, hogy mire kellett a pénz, pedig mindketten tudjuk, ha a másik vett fel pénzt, vagy vásárolt valamit, mert jelez a telefon. Nekünk működik. Én keresek egy kicsit többet, de ez még sosem került szóba közöttünk. Az egész pénzünket magunkra költjük.
Minden teljesen közös. Van egy közös takarékszámlánk, mondjuk eddig arra nem tudtunk pénzt tenni, de remélhetőleg javulni fog a helyzet a közeljövőben :D
A pénzt jelenleg minden hónap elején mindketten felvesszük, megy a kis fémdobozunkba, és onnan veszünk ki mindketten, ha kell boltba stb. Előtte persze én megcsinálom a költségvetést, félretesszük a rezsi pénz, bérletpénzt, és a maradék megy kajára, tisztálkodószerekre.
Most közel egyforma a bevételünk, de volt, hogy én nem kerestem, volt, hogy ő, akkor is ugyanígy volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!