Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti is szakítanátok csak azért, mert nem vesz feleségül a párotok?
Igen. Nekem fontos a házasság. Tudom, lehet hangoztatni, hogy csak egy papír, meg az érzelmek, meg a lélek, meg a szív, meg a mittudoménmi csak a fontos. De én, ha már valakit a társamul választottam az életben, mindenben össze akarok tartozni vele, mindenben a társamul választom: érzelmileg, lelkileg, jogilag, társadalmilag, vagyonilag.
Tiszteletben tartom azokat, akik ellenzik a házasságot, vagy csak nem tartják fontosnak, de ez már elég jelentős életszemléletbeli különbség egy kapcsolatban. Ha ennyire máshogy gondolkozunk valakivel fontosabb dolgokról, ennyire más a világképünk, nem hinném, hogy hosszútávon működőképes kapcsolat lehet belőle.
Ha én igazán szeretem a páromat, akkor egyáltalá nem érdekel hogy lesz e papír vagy sem, csak az a lényeg, hogy velem van.
Plusz, ha igazán szeretem, akkor előbbre helyezem az ő boldogságát az enyémnél. Tegyük fel, hogy én attól lennék boldog ha összeházasodnánk, ő pedig attól, ha minden maradna úgy ahogy jelenleg van, és együtt élnénk papír nélkül.
Mivel tiszta szívemből szeretem őt, természetesen jobban mint saját magamat, ezért az a legfontosabb hogy ő boldog legyen.
Tehát nem generálom a problémákat, hanem örülök hogy együtt vagyunk, és élvezem vele az együtt töltött időt, papír és gyűrű nélkül.
Nekem volt már olyan kapcsolatom, ahol alapvető értékrendbeli különbségek voltak. Hiába volt a nagy szerelem, idővel egyre rosszabbul éreztem magam: szinte mindenről le kellett mondanom, ami nekem fontos volt a "szerelem nevében". Egy ideig ment, aztán már nem voltam önmagam.
A házasság kérdése is többek közt egy ilyen fontos értékrendbeli különbség lehet. Több ilyen kapcsolatot nem vállalnék be. Ezért írtam, hogy szakítanék (csak ez nálam nem hat év múlva derülne ki)
Szerencsére most boldog házasságban élek olyan emberrel, akinek az enyémhez hasonló a világképe.
Rövidtávon le lehet mondani az egyéniségünkről a másik kedvéért, de később ez megbosszulja magát.
43-as voltam.
A férfi (ha csak nem a farkasok nevelték....) tudja jól hogy a házasság felmerül egy kapcsolatban ha OLYAN.
Miután itt hat év eltelt és eszébe se jutott igen elhagynám, merő szégyen ha nekem kéne felhoznom...
nekem ez annyira nonszensz. szereti a párját, vele akar élni, de ha nincs papír, akkor inkább szakít, összejön egy pasival, aki ugyan elveszi, de közel sem érez iránta úgy, mint a másik iránt. hol van ebben a logika?
kicsit fura, de nő vagyok, és nem szeretnék házasságot. a párom egy időben nagyon győzködött. amikor elegem lett, akkor csak a következőt mondtam neki: oké, ha ez így nem tetszik, akkor menj, vegyél el valami esküvőmániás libát. ha neked egy papír megléte fontosabb a személyemnél, akkor bizonyára boldogabb leszel nélkülem.
megértette és elfogadta. azóta nem nyaggat folyton a házassággal. az élet nem olyan bonyolult, csupán meg kell tanulni értékelni azt, amink van, és nem amiatt keseregni amink nincs.
" szereti a párját, vele akar élni, de ha nincs papír, akkor inkább szakít,"
Nem.
Ennyi erővel írhatnánk egy papírt ketten, hogy mától fogva te az enyém, én a tied, slussz-passz, ha csak a "papír" számítana.
Ilyen helyzetben általában jelentős világnézeti különbségről van szó.
Egyik fél a párkapcsolatot úgy képzeli el, hogy jó, szeretjük egymást esetleg együtt lakunk, de ennyi, az élet többi területén (társadalmi, jogi, vagyoni, családi szinten) ne alkossunk valódi közösséget.
A másik ebben is osztozni akar, mint ahogy már írtam, minden területen társat szeretne.
Itt kompromisszum nehezen köthető és nem is ítélhető el egyik fél sem, hogy más-más szintű kapcsolatra vágynak.
Itt nemcsak a papír kérdése lesz előbb-utóbb vitatéma, hanem nyilván komolyabb problémák is felszínre fognak kerülni, mert másképp értelmezik a párkapcsolat fogalmát.
Ennyi papírért nyavalygó libát!!
Ha van papír akkor szeretem, ha nincsen, akkor nem szeretem.
Néhány hozzászólással feljebb büszkén írta egy nőnemű, hogy otthagyta a régit és az új pasassal 2hónap alatt elvetette magát.
Siralmas vagy anyukám, de az újdonsült férjeddel együtt!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!