Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ti is szakítanátok csak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti is szakítanátok csak azért, mert nem vesz feleségül a párotok?

Figyelt kérdés
Barátnőm szakítani akar a barátjával 6 év után, mert ugyan szereti, de nem veszi feleségül a párja.

2013. jún. 23. 12:02
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/74 anonim ***** válasza:
68%
De azt fogalmazzátok meg, hogy MIÉRT nem akarja??ez itt a nagy kérdés.Persze, én hagyjam őt békén, mert ő nem akarja-de meg se tudja mondani, hogy miért- és éljem le én az életem úgy, hogy boldogtalan vagyok, mert én viszont szeretnék feleség lenni.Ha ezt sem teszi meg a kedvemért, akkor mi lesz még később??Itt arról van szó, hogy két embernek más a világról alkotott nézete, az egyiknek fontos valami, ami a másiknak nem.Ebből pedig jó biztos, hogy nem sülhet ki.Ez szerintem pont olyan, mint amikor az egyik ateista, a másik hívő.Az egyik hazafias nézeteket vall, a másik liberális.ezek a kapcsolatok csak ideig-óráig működhetnek, mert ha ilyen alapvető, elemi dolgokban különböznek a nézeteik, akkor hogy fogják együtt járni az élet útját??mire tanítják majd a gyerekeiket?Ezek elvi kérdések, amikben ha nincs egyezés, jobb, ha különválnak az útjaik.Máskülönben az egész kapcsolat arról fog szólni, hogy az egyik ráerőlteti az akaratát a másikra, az meg csendben tűr és szenved.
2013. jún. 23. 13:39
 42/74 A kérdező kommentje:
:-D nem én vagyok a barátnő :-D baccus, vagyok annyira felnőtt, hogy ezt én elrendezném a párommal és nem itt tenném fel a kérdést... egyszerű: adott egy nő, aki férjhez szeretne menni ahhoz, akit szeret, akivel együtt él, aki a gyermekei apja lesz-lenne! A férfi csak húzza-halassza, de ígérget neki fűt-fát. A lány szereti annyira, hogy mindég elnézi a párjának az indokokat, de most betelt nála a pohár, és szeretné ha a párja tekintettel lenne arra, hogy elveszi feleségül.Nem az a lényeg, hogy feleség legyen, hanem, hogy a párjának legyen a felesége, nem értem itt egyes válaszadók miért borultak ki ennyire. Tanácsot én nem adhatok neki, nem is szeretnék beleavatkozni, egyszerűen kíváncsi vagyok rá, hogy mások,ti meddig "tűrnétek", meddig várnátok. Én már 3 gyermekes anyuka vagyok, férjem van, de a lány döntésébe nem szólhatok bele, csak meghallgatom. Ennyi
2013. jún. 23. 14:53
 43/74 anonim ***** válasza:
75%

Igen. Nekem fontos a házasság. Tudom, lehet hangoztatni, hogy csak egy papír, meg az érzelmek, meg a lélek, meg a szív, meg a mittudoménmi csak a fontos. De én, ha már valakit a társamul választottam az életben, mindenben össze akarok tartozni vele, mindenben a társamul választom: érzelmileg, lelkileg, jogilag, társadalmilag, vagyonilag.

Tiszteletben tartom azokat, akik ellenzik a házasságot, vagy csak nem tartják fontosnak, de ez már elég jelentős életszemléletbeli különbség egy kapcsolatban. Ha ennyire máshogy gondolkozunk valakivel fontosabb dolgokról, ennyire más a világképünk, nem hinném, hogy hosszútávon működőképes kapcsolat lehet belőle.

2013. jún. 23. 14:55
 44/74 anonim ***** válasza:
9%

Ha én igazán szeretem a páromat, akkor egyáltalá nem érdekel hogy lesz e papír vagy sem, csak az a lényeg, hogy velem van.

Plusz, ha igazán szeretem, akkor előbbre helyezem az ő boldogságát az enyémnél. Tegyük fel, hogy én attól lennék boldog ha összeházasodnánk, ő pedig attól, ha minden maradna úgy ahogy jelenleg van, és együtt élnénk papír nélkül.

Mivel tiszta szívemből szeretem őt, természetesen jobban mint saját magamat, ezért az a legfontosabb hogy ő boldog legyen.

Tehát nem generálom a problémákat, hanem örülök hogy együtt vagyunk, és élvezem vele az együtt töltött időt, papír és gyűrű nélkül.

2013. jún. 23. 14:59
 45/74 anonim ***** válasza:
69%
Én ott is hagytam rá 1 hónapra összejóttem életem szerelmével és 2,5 hónap után elvett. Másfél honap utan elmentúnk az anyakönyvvezetőhöz.azóta is boldogan élünk
2013. jún. 23. 15:25
 46/74 anonim ***** válasza:
69%

Nekem volt már olyan kapcsolatom, ahol alapvető értékrendbeli különbségek voltak. Hiába volt a nagy szerelem, idővel egyre rosszabbul éreztem magam: szinte mindenről le kellett mondanom, ami nekem fontos volt a "szerelem nevében". Egy ideig ment, aztán már nem voltam önmagam.

A házasság kérdése is többek közt egy ilyen fontos értékrendbeli különbség lehet. Több ilyen kapcsolatot nem vállalnék be. Ezért írtam, hogy szakítanék (csak ez nálam nem hat év múlva derülne ki)

Szerencsére most boldog házasságban élek olyan emberrel, akinek az enyémhez hasonló a világképe.

Rövidtávon le lehet mondani az egyéniségünkről a másik kedvéért, de később ez megbosszulja magát.

43-as voltam.

2013. jún. 23. 15:27
 47/74 anonim ***** válasza:
68%

A férfi (ha csak nem a farkasok nevelték....) tudja jól hogy a házasság felmerül egy kapcsolatban ha OLYAN.

Miután itt hat év eltelt és eszébe se jutott igen elhagynám, merő szégyen ha nekem kéne felhoznom...

2013. jún. 23. 18:31
 48/74 anonim ***** válasza:
26%

nekem ez annyira nonszensz. szereti a párját, vele akar élni, de ha nincs papír, akkor inkább szakít, összejön egy pasival, aki ugyan elveszi, de közel sem érez iránta úgy, mint a másik iránt. hol van ebben a logika?

kicsit fura, de nő vagyok, és nem szeretnék házasságot. a párom egy időben nagyon győzködött. amikor elegem lett, akkor csak a következőt mondtam neki: oké, ha ez így nem tetszik, akkor menj, vegyél el valami esküvőmániás libát. ha neked egy papír megléte fontosabb a személyemnél, akkor bizonyára boldogabb leszel nélkülem.

megértette és elfogadta. azóta nem nyaggat folyton a házassággal. az élet nem olyan bonyolult, csupán meg kell tanulni értékelni azt, amink van, és nem amiatt keseregni amink nincs.

2013. jún. 24. 00:26
 49/74 anonim ***** válasza:
35%

" szereti a párját, vele akar élni, de ha nincs papír, akkor inkább szakít,"

Nem.

Ennyi erővel írhatnánk egy papírt ketten, hogy mától fogva te az enyém, én a tied, slussz-passz, ha csak a "papír" számítana.

Ilyen helyzetben általában jelentős világnézeti különbségről van szó.

Egyik fél a párkapcsolatot úgy képzeli el, hogy jó, szeretjük egymást esetleg együtt lakunk, de ennyi, az élet többi területén (társadalmi, jogi, vagyoni, családi szinten) ne alkossunk valódi közösséget.

A másik ebben is osztozni akar, mint ahogy már írtam, minden területen társat szeretne.

Itt kompromisszum nehezen köthető és nem is ítélhető el egyik fél sem, hogy más-más szintű kapcsolatra vágynak.

Itt nemcsak a papír kérdése lesz előbb-utóbb vitatéma, hanem nyilván komolyabb problémák is felszínre fognak kerülni, mert másképp értelmezik a párkapcsolat fogalmát.

2013. jún. 24. 00:54
 50/74 anonim ***** válasza:
20%

Ennyi papírért nyavalygó libát!!

Ha van papír akkor szeretem, ha nincsen, akkor nem szeretem.

Néhány hozzászólással feljebb büszkén írta egy nőnemű, hogy otthagyta a régit és az új pasassal 2hónap alatt elvetette magát.

Siralmas vagy anyukám, de az újdonsült férjeddel együtt!!!

2013. jún. 24. 03:27
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!