Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A barátnőm terhes lett és úgy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátnőm terhes lett és úgy érzem, hogy nem kéne megtartani, mit tegyünk?

Figyelt kérdés
Nem vagyok ez a fórumon tanácsot kérő típus, de most úgy érzem jól jönne idegenek véleménye, ugyanis teljesen össze vagyok zavarodva. Barátnőmről kiderült, hogy terhes pedig rendszeresen védekeztünk, számomra érthetetlen az egész, de az orvos azt mondta, valami ideiglenes gyógyszer gyengítette a fogamzásgátló hatását. 21 és 23 évesek vagyunk, még főiskolások, 2 éve ismerjük egymást. Szeretjük egymást, de nincs saját lakásunk, én meg nem vagyok egy apatípus vagy fogalmam sincs.. nagyon ideges vagyok már napok óta, fogalmam sincs hogy kezeljem. Aki volt hasonló helyzetben, leírná, hogy ő mit tett?
2013. jún. 5. 15:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/89 A kérdező kommentje:
Írtam, hogy van jövedelmünk de nem ez a probléma, már mindketten keresünk és diploma után még jobb lesz, mondjuk a lakást is meg lehetne oldani, ha akarnánk. De érzelmileg még nem tudom, hogy minden rendben van-e.. nem érzem magam túl felelősségteljesnek ehhez, meg minden megváltozna. Jelenleg én nem mutatom annyira, hogy mit érzek, már átbeszéltük és ő jobban nem akarja a dolgot, de mindig mikor ebbe belegondolok, baromi rossz érzésem lesz..pocsék lehet elvetetni a saját gyerekünket
2013. jún. 5. 15:55
 22/89 anonim ***** válasza:
55%

Azért nem kell úgy se beállítani a gyerekvállalást, mint amihez milliós bankszámla kell....

Amíg kicsi, sok mindenre nincs szükség, anyatejet megkapja, ruhát ezer helyről lehet olcsón szerezni. Még ha nincs is külön pelenkázó, vagy babakocsi, hordozókendőben is lehet vinni, majd később jön egy csomó minden magától, és a segítség is különféle csatornákon. Szóval én azt mondom, hogy ha a barátnő is amellett dönt, hogy megtartja , akkor hajrá, és élvezzétek a boldog babás hónapokat :)

2013. jún. 5. 15:57
 23/89 anonim ***** válasza:
35%

"már átbeszéltük és ő jobban nem akarja a dolgot, de mindig mikor ebbe belegondolok, baromi rossz érzésem lesz..pocsék lehet elvetetni a saját gyerekünket"

És ez az érzés az egész életeden végig fog kísérni, ha a babát megölitek....

Ezért mondom, hogy tényleg úgy kéne csak nemi életet élni, hogy felelősséget vállalni akkor is, ha az új élet létrejön. Tudom, hogy erre az a válasz, hogy "huszonévese-nmiért-ne-éljen-nemi-életet-hisz-fiatal", de azt mondom, hogy pont EZÉRT, mert most itt áll a dilemmával, hogy mit csináljon a babával?

2013. jún. 5. 15:59
 24/89 anonim ***** válasza:
93%

"nem érzem magam túl felelősségteljesnek ehhez"

Már azzal felelősségteljesebb vagy egymillió meg egy embernél, hogy,

1) nem léptél le azonnal,

2) elgondolkodsz, mielőtt belevágnátok

Ne aggódj, senki se születik apának/anyának. Bele kell és bele lehet tanulni.

Mondjuk ez igaz: "meg minden megváltozna"

De nem minden változás rossz!

Persze baromi nehéz egy gyerekkel, de ugyanakkor annyi szeretetet tud adni...

2013. jún. 5. 16:02
 25/89 anonim ***** válasza:
56%
23-as válaszoló Neked elmentek otthonról? Te most a szexről akarsz embereket lebeszélni?
2013. jún. 5. 16:03
 26/89 anonim ***** válasza:
55%
Szia! Anyaként mondom ezt ,ha ilyen bizonytalanok vagytok ,ne tartsátok meg a babát !Volt már ilyen a világtörténelemben ,nem ti vagytok az elsők és nem is az utolsók . Azért bevállalni egy babát ,mert besikerült és jajj mit szól a társadalom,hogy az abortusz mellett döntötök ,nagy hülyeség .Ez csak rád és a párodra tartozik ! Ne az érdekeljen,hogy itt mit irnak ,úgyis kaptok hideget -meleget . Az ,hogy nincs saját lakás,nem olyan nagy probléma .Mi 21 évesen kerültünk össze a párommal ,albérletbe született a gyerekünk 2,5 évvel később .A mai napig albérletben élünk ,amit otthonunknak tekintünk . Ne aggódjatok,minden jót !
2013. jún. 5. 16:06
 27/89 anonim ***** válasza:
40%
25-ös: A felelősségteljes szexről beszélek. Ahol ha becsúszik a baba, fel tudják vállalni.
2013. jún. 5. 16:07
 28/89 anonim ***** válasza:
60%

Először is szeretném megcáfolni azokat, akik azt írják, hogy ha elvetetitek a babát biztos tönkremegy a kapcsolatotok! NEM, NEM és NEM!

Az biztos, hogy nagy törés lesz, de ennyi erővel ugyanúgy tönkremehet azért is, mert megtartjátok.

Általában az ember nem dicsekszik vele, de elég sok párt ismerek, akikről kiderült, hogy vagy a kapcsolat elején, vagy később (mert nem akartak már több gyereket, mégis terhes maradt a nő) elvetettek babát és azóta is boldogan élnek együtt. Meg olyan is van, akik kapcsolata pont a baba születése után ment tönkre.

De hogy ne legyek egyoldalú, fordítva is történhet, hogy az abortuszt nem vészeli át a kapcsolat.

Ezekre a dolgokra nincs garancia, ez mind rajtatok múlik, hogy ti hogy viselitek akár az egyik, akár a másik lehetőséget.

Azért nem igazán lehet így tanácsot adni, mert nem láthatunk a lelketekbe, hogy nektek most mi lenne a legkevésbé rossz döntés.

Tudom, sablon szöveg, de nagyon őszintén beszéljétek ezt át, akár a szülőkkel is, ha jó viszonyban vagytok velük, talán ők állnak hozzátok a legközelebb, jobban ismernek benneteket. De a döntést kettőtöknek kell meghozni.

2013. jún. 5. 16:10
 29/89 A kérdező kommentje:
Nem kellett volna a lakást írnom, mert most úgy jön le, mintha az anyagiak gátolnának meg.. a legfőbb ok, hogy félek, hogy mi lesz, még van egy csomó tervünk, élvezni akartuk az életet.. Nem tudom, ebbe hogy fér bele egy gyerek, igazából mindketten ugyanabban a szakmában fogunk dolgozni, ami rengeteg lemondással jár, így az is csoda, hogy komolyabb kapcsolatban élünk. A legjobb haverjaim kiakadtak és félek, hogy én se vagyok sokkal felkészültebb még ha el is gondolkodtam, hogy milyen lenne ha megtartanánk.
2013. jún. 5. 16:10
 30/89 anonim ***** válasza:
84%

A legtöbb félelem az ismeretlentől fakad. A gyermek érkezése sok lemondás, de sok sok öröm és boldogság is. Pláne úgy, hogy ilyen fiatalon érkezik. Ha tízéves lesz, ti még mindig csak 32 és 33 évesek lesztek, és lesz még időtök bőven mindenre az életben, hogy élvezzétek az életet.

És tudod, mondok még valamit: amióta megvan a kislányom, a férjemmel mindig egymásra csodálkozunk, és azt mondjuk: hogy tudtunk eddig élni nélküle :) Minden szebb és jobb, a kislányom mosolyától a férjem elolvad, és van értelme az életünknek, hogy van folytatás.

Lesz majd hol lakni, lesz mit enni, lesz ruha is, ne aggódjatok.

Ismerősöm 16 évesen megszülte a babáját, azóta még három másikat is (nem kisebbségi!), a párjával házasok és boldogan nevelik a négy gyermeküket. Ő most 28 éves, a gyerekei viszonylag nagyok, és egyetemre kezdett járni. Minden lehetséges!

Azért ne vetessétek el, hogy "mit szólnak a haverok" meg "nem fogunk tudni szórakozni"....

2013. jún. 5. 16:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!