Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy nyitott házasságban szerintetek el lehet várni a férjtől, hogy míg a felesége terhes/babázik addig ő se szexeljen mással?
Értem #190, tehát azt nem érted, hogy mi van akkor, ha egy nyitott házasságban élő szerelmes lesz egy 3. félbe... hát kérlek, hajszál pontosan ugyanaz, mint ha egy hagyományos házasságban élő lesz szerelmes egy 3. félbe...a különbség talán annyi, hogy a nyitott házasságban élő ezt azelőtt is megbeszélheti a házastársával is, mielőtt ebből ilyen végletes döntési szituáció lenne, tehát nagyobb esélyt érzek a folyamat kezelésére a házasság kudarca nélkül.
Tudod, ha egy hagyományos házasságban megjelenik egy vonzónak talált 3. fél, az eleve egy végletes döntési szitu, és az érintettekben az van, hogy "döntenem kell" - amely döntés vagy ilyen vagy olyan, ismerjük a honi válási statisztikát - na itt ez nem áll fenn... Másfelől nem tudom, belegondoltál-e abba, hogy egy olyan triviális dolog, mint az eltérő igények a szexualitásban a hagyományos házasságokban szinte törvényszerűen a házasság felbomlásához vezet. A nyitott házasság meg ezeket a problémákat lekezeli a házasság keretein belül.
Javíts ki kérlek, ha tévednék, de a hagyományos házasságokban (a GYK kérdései alapján is) a leggyakoribb válóok a "megcsaláááááás" c. dolog, függetlenül attól, hogy megcsaló fél halálosan szerelmes lett-e az új partnerébe. Szerinted, ha egyszer csak ez senkinél nem lenne válóok, hanem - az általad jelzett dolog szerint - csak azok válnának, ahol a megcsaló fél halálosan szerelmes lett a 3.-ba és így döntött, akkor nőne, vagy csökkenne a válások száma??? Hogy látod???
Ja, egyébként meg a 666 olyan szép hatásos "sátáni" szám, de szerintem egy nyitott házasságban a partnerek száma ennek a töredéke:)
Sz*r a humorod.
Kérdeztem valamit, arra válaszolj, de teljesen, tényleg teljesen őszintén, ahelyett, hogy elhülyéskeded, mint egy ötéves óvodás. Felnőtt ember vagy; nem?
Szóval mit csinálsz, ha beléd szeret a szexpartnered?
Amúgy nem igaz, hogy nem lehet összehangolni az eltérő szexuális igényeket. Ki lehet próbálni rengeteg mindent egymással is, felesleges hozzá harmadik ember. Mondjuk, nem érdemes egyből az igazán extrém dolgokkal kezdeni. Sokan elsietnek mindent, és hirtelen ötlettől vezérelve próbálnak ki dolgokat, aztán...
Én úgy gondolom, a házasságok felbomlásának fő oka itthon a stressz, ami mindegy egyes életterületre beszivárog (főleg a megélhetést érinti).
"mi van akkor, ha egy nyitott házasságban élő szerelmes lesz egy 3. félbe..."
- Jaja, akár ez is, de én arra gondoltam pontosan, hogy akkor mi a helyzet, ha a szexpartner lesz szerelme beléd, aki házas vagy, de te őt nem szereted.
"hát kérlek, hajszál pontosan ugyanaz, mint ha egy hagyományos házasságban élő lesz szerelmes egy 3. félbe...a különbség talán annyi, hogy a nyitott házasságban élő ezt azelőtt is megbeszélheti a házastársával is"
- Miért csak abban az esetben? Standard házasságban nem lehet ezt megbeszélni?
"mielőtt ebből ilyen végletes döntési szituáció lenne, tehát nagyobb esélyt érzek a folyamat kezelésére a házasság kudarca nélkül."
Jó. Megbeszélitek a kapcsolat elején, mi újság.
A gyakorlat, viszont eltér az elmélettől, és azt is tudjuk, hogy a két esemény között sok idő is eltelhet, akár anélkül is, hogy történne v.mi. A probléma, tehát ugyanúgy fennáll, mint egy standard házasságban. Ugyanúgy lehet hiszti meg veszekedés. Az ember változik élete során.
#192, az utolsó mondatodat kivéve - amivel maximálisan egyet is értek - nem értem a hozzászólásodat... mi van a humorral, mi lett szerinted elhülyéskedve?
Mondjuk még ezt a kérdést is értem, hogy "Szóval mit csinálsz, ha beléd szeret a szexpartnered?" - és a válaszom rá annyi, hogy pont ugyanazt, mint ha beléd szeret egy (nem szexpartner) harmadik fél. Például nemet mondok.
"Amúgy nem igaz, hogy nem lehet összehangolni az eltérő szexuális igényeket." - vagy össze lehet, vagy nem. De lehet, hogy nem is eltérők az igények a szexben, csak egyszerűen mindkét fél írtózik a kizárólagosságtól, erre gondoltál már? Vagy az is lehet, hogy az adott párnál mégse lehet összehangolni mondjuk, és úgy döntenek, hogy attól, mert ez az egy terület nem működik a házasságban, még nem érdemes elválni. Vagy bármi lehet, nem gondolom, hogy egységes oka lenne annak, hogy emberek miért döntenek a párkapcsolat ezen formája mellett.
#193, "- Miért csak abban az esetben? Standard házasságban nem lehet ezt megbeszélni?" - általában nem, mert a mi kultúrkörünkben a standard házasság alapgondolata a kizárólagosság elvárása, tehát a standard házasságban erre 99% eséllyel a válasz az a - halkan mondom: elég szuicid - mondat lesz, hogy "akkor döntsd el, hogy én vagy az a másik!"
"Az ember változik élete során." - na ya, de az ritka, hogy 100%-ban az ellenkezőjére... az könnyen lehet, hogy valaki, aki 15 éve a nyitott kapcsolatban gondolkodott, és 15 évig nem történt semmi, az utána már nem fog lelkesedni a megvalósulásért, még az is lehet, hogy rosszul fog neki esni, így van. De abban nagyjából biztos lehetsz, hogy nem fog a másik egy alkalmi kapcsolata hatására válni rohanni...
De egyébként a fordítottja is igaz, olyan is lehet, aki 20 évesen előadja a nagy elvárásait a kizárólagosságról, aztán 40 évesen már egyáltalán nem lát sorskérdést a dologban...
"Vagy az is lehet, hogy az adott párnál mégse lehet összehangolni mondjuk, és úgy döntenek, hogy attól, mert ez az egy terület nem működik a házasságban"
Szerintem akkor már eleve meg kell fontolni, biztosan házasodjanak-e. A szex nagyon fontos egy kapcsolatban!
Én olyannal találkoztam, hogy rossz volt a szex, és később mással is probléma akadt.
"De abban nagyjából biztos lehetsz, hogy nem fog a másik egy alkalmi kapcsolata hatására válni rohanni..."
Szerintem az a kis kapcsolatocska az utolsó csepp is lehet a pohárban.
"Amúgy nem igaz, hogy nem lehet összehangolni az eltérő szexuális igényeket. Ki lehet próbálni rengeteg mindent egymással is, felesleges hozzá harmadik ember. Mondjuk, nem érdemes egyből az igazán extrém dolgokkal kezdeni. Sokan elsietnek mindent, és hirtelen ötlettől vezérelve próbálnak ki dolgokat, aztán..."
Az eltérő szexuális igény nem a hogyanra, hanem a mennyiségre vonatkozik. Ha az egyik fél naponta háromszor igényelni, a másiknak meg a heti egy is bőven elég, az az eltérő igény.
Most komolyan nem lehet találni olyan mennyiséget, ami mindkettőnek jó? Nekem ez olyan furcsa!
Ja, amúgy írhatna a kérdező, h mi van velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!