Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Egy nyitott házasságban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy nyitott házasságban szerintetek el lehet várni a férjtől, hogy míg a felesége terhes/babázik addig ő se szexeljen mással?

Figyelt kérdés
Ha van köztünk egy megállapodás, hogy nyitott kapcsolatban/házasságban élünk, akkor most kérhetek tőle ilyet? Vagy ez nagyon "hisztis"? Eddig nekem is jó volt így, de most hogy egy darabig (terhesség alatt, majd kisbabával) csak vele leszek, nem akarom, hogy ő mással is legyen. Ez elvárható? Vagy önzőnek fog nézni, hogy pont most jövök elő ezzel?

2013. márc. 19. 09:50
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/204 A kérdező kommentje:

Ó de szépen hangzik, csak mennyire nem igaz:)

Nézd engem nem kell semmiről meggyőzni. Szeretem a férjem, már nem olyan eszemet elvesztősen, mint az elején, de szeretem. Tudom, hogy ő is engem. Ahhoz kell szerintem "állatnak" lenni, hogy eldobj mindent azért mert úgy érzed szerelmes vagy. Ez a világ legnagyobb felelőtlensége. Én bízok magamban is, a férjemben is annyira, hogy nem megyünk át egy határon. Most hogy gyerekünk lesz pláne nem. A szex meg szerintem akkor sem függ össze a szerelemmel, csak egy testi öröm, hogy én is nagy szavakat használjak attól nem leszünk lélekben gazdagabbak. Ezáltal a szerelemhez sem tesz, vagy vesz ki az, hogy mással vagy csak egymással élünk nemi életet.

2013. márc. 19. 15:26
 122/204 A kérdező kommentje:

122

Köszi a válaszodat!

A nagyszülők már csak ilyenek, szerintem anyósom és édesanyám is lefordulna a székről, ha tudnák milyen "bűnben" élünk.

2013. márc. 19. 15:27
 123/204 anonim ***** válasza:
47%

Ezek szerint nem voltál soha szerelmes. Kár.

Akkor visszatérve a kérdésedre, miszerint:

"Vagy önzőnek fog nézni, hogy pont most jövök elő ezzel?"

Igen, ne akadályozd meg, hogy ő megtalálja a tiszta szerelmet, lehet, hogy pont most éri el.

A szép szerelem élet értelme ugyanis.

2013. márc. 19. 15:30
 124/204 anonim ***** válasza:
67%

"attól nem leszünk lélekben gazdagabbak"

Na EZ az, ami nagyon szomorú. Sajnos lefekhetsz te bárkivel örömködni, ha még sosem érezted azt, hogy attól belül gazdagabb lettél, akkor lelki frigid vagy. Lehet, hogy a csiklód és a hüvelyed remekül működik, de van valami, amit sosem éltél át, és ezért szívből sajnállak.

2013. márc. 19. 15:32
 125/204 A kérdező kommentje:
De igen, ismerem a szerelmet. Most is az vagyok, de már a látom teljes valójában az embert. A nagyon nagy rózsaszín köd szerintem mindenhol elmúlik. Ez egyáltalán nem gond. Mivel csak így lehet megítélni azt, hogy tudunk e együtt élni vagy nem.
2013. márc. 19. 15:34
 126/204 A kérdező kommentje:
Ha arra vagy kíváncsi ismerem a szerelmeskedés és a szex közötti különbséget. De a szex is jó. A szerelem pedig az ami a férjemhez köt. Nem tudom, hogy nem lehet ezt megérteni. Két külön dolog! Mi van azokkal akik szerelmesek, de nem jó a szex?? Ez éppen ugyanolyan. Ők is szerethetik egymást.
2013. márc. 19. 15:35
 127/204 anonim ***** válasza:
27%
És ők is mással k.úrnak, mert valamit nem kapnak meg a szerelmüktől..
2013. márc. 19. 15:37
 128/204 anonim ***** válasza:
85%
Elméletben elvárható...gyakorlatban ha a férjnek ez magától nem jut eszébe, akkor gyakorlatilag nem.
2013. márc. 19. 15:55
 129/204 anonim ***** válasza:
80%

Ha olyan őszinte, bizalmas a kapcsolatotok, akkor megkérheted. Vagy igen, vagy nem.

Egyébiránt, a nyitott kapcsolatokkal semmi bajom nincs. Legyen a házasság, vagy "csak" élettársi. Igazad van abban, hogy a szerelem, és a szex 2 külön dolog. (Bár ha valakit igazán szeretek, akkor kielégítő a szex vele)

Viszont úgy, hogy érkezik a gyerek, én felhagynék ezzel. Nemcsak átmenetileg, hanem örökre.

2013. márc. 19. 16:31
 130/204 anonim ***** válasza:
92%

A szex oxitocin nevű hormont szabadít fel a partnerekben, ami mint tudjuk a kötődésért felelős. A monogámiában a rendszeres együttlétek erősítik a kapcsolatot, és nagy valószínűséggel a természet nem véletlenül "adományozta" meg az embereket a gyermeknemzésen kívüli örömszerzéssel, pont ezért. A szülés, szoptatás alatt is ez a hormon szabadul föl, úgymond biztosítva ezzel az anya és gyermeke közötti kötődést.

Szóval aki szerint a szex és a szintén hormonok által kiváltott "szerelem", de hívjuk inkább csak kötődésnek, egymástól teljesen elválasztható külön dolog, az téved. Szeretnek az emberek ebben hinni, de az esetek 90 %-ban nem működik. A természet ritkán hibázik. Szóval hiába hiszi valaki azt, hogy a férje hiába fekszik le más nőkkel, csak őt szereti, mert ez csak egy ideiglenes állapot. Egészen addig igaz, amíg bele nem fut egy oxitocin bombába. Az esély pedig így elég nagy.

De én nem meggyőzni akartalak, csak felvázolni a biológiai hátterét. :-)

2013. márc. 19. 16:45
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!