Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy nyitott házasságban szerintetek el lehet várni a férjtől, hogy míg a felesége terhes/babázik addig ő se szexeljen mással?
Bocs előző, de a "kiviszi a társadalomba" c. dolgot nem tudom értelmezni. N.b. az emberi társadalom az az emberek összessége, tehát bármi, amit egy vagy több ember tesz, az a társadalomban van jelen, se "kivinni", se "behozni" nem lehet.
A társadalom semmi más, mint értékrendek, normák folyamatos dinamikus együttélése, ami - pont ennek az együttélésnek a fenntarthatósága érdekében - megfogalmaz egy közös minimumot, ami mindenkitől elvárható - ezt hívják törvényeknek.
"És a kérdező pontosan hogy viszi ki a társadalomba?"
Itt nem csak a kérdezőről van szó, hanem bárkiről, akinek a kapcsolat nem bír akkora fontossággal, hogy kicsit lenyugtassa a vérét. Arról nem is beszélve, hogy a médiából szintén ömlik az "élj a mának!" felfogás, ami veszélyes dolog.
Ez az egész nyitott kapcsolatosdi olyan, mintha volna egy széfed, amibe bárkit beengedsz, de úgy, hogy semmit nem tudsz az illetőről. Komolyan odaadod a széfed kulcsát bárkinek?
#162 - miért lenne az? A homoszexualitás azóta van jelen az emberi társadalomban, amióta létezik emberi társadalom egyáltalán, egyébként jóval idősebb az emberi társadalomnál. Na ehhez képest a melegfelvonulás meg az elmúlt 1-2 évtized "terméke", és még csak nem is új dolog, max egy új forma - mert hát ha végignézel az emberi társadalmak történelmén, a homoszexualitás mindig jelen volt, legfeljebb az változott, hogy hol dugdosták, hol meg természetes módon álltak ehhez a természetes jelenséghez.
De ez meg nem homoszexualitás-specifikus, a betegséget meg a halált is hol dugdosták, hol meg kultuszt csináltak belőle...
Ellenben a mai média pontosan azt csinálja, hogy tolja ránk akár a melegek ügyét, akár a nyitott kapcsolatok kérdését, és minden áron el akarja ezt fogadtatni.
Én tudom, hogy ma gáz gerinces embernek lenni, és nem ki-be ugrálni idegen ágyakba/ágyakból, de tudod, az AIDS sem véletlenül lett világméretű probléma.
Nézd, ez a t véleményed. Az enyém meg az, hogy elfogadom, ha különböző - a törvény keretein belüli - értékrendek megjelennek, azok is, amelyekkel magam egyetértek, meg azok is, amelyekkel magam nem értek egyet.
Másfelől meg ez az "el akarja fogadtatni" ugye megint egy értelmezhetetlen dolog ebben az összefüggésben, lévén mindkét általad említett dolog, a szexuális poligám kapcsolat is, meg a homoszexualitás is elfogadott, törvényes dolog elég rég óta Magyarországon, nincs rajta mit elfogadtatni. Az egy másik dolog, hogy egyes egyének nem tudnak elfogadni dolgokat - ki ezeket, ki meg más dolgokat. (én se vagyok kivétel, csak én a másik irányú nézetek egy részére vagyok allergiás...)
Ettől még az van, hogy te elviseled a melegfelvonulást, én meg elviselem a "konzervatív-polgári erkölcs" melletti agitációt, mert mindkettő része a mai társadalomnak.
#166, a monogám/poligám kapcsolatnak és a gerincességnek meg nem sok köze van egymáshoz, lehet monogám kapcsolatban is gerinctelennek lenni, meg nyitott kapcsolatban is gerincesnek.
A fertőző betegségek kórokozói meg már csak úgy működnek párszáz-millió éve, hogy időről-időre kiszelektálódnak olyanok, amelyek nagy pusztítást visznek véghez, majd egy idő után "megszelídülnek", háttérbe szorulnak... aztán olyan cirka 100 év múlva jön egy újabb, világméretű járványt okozni képes... veheted úgy is, hogy természet-ősanyánk egyik védekezése a túlnépesedés ellen, mert rendszerint akkor okoznak járványokat, amikor a gazdaszervezetek populációja nagyobbra nő, mint a környezet eltartó képessége. Ahogy az említett AIDS is nagyságrendekkel gyakoribb ott, ahol az elmúlt 50 évben népességrobbanás következett be...
Szóval ja, abban igazad van, hogy nem teljesen véletlen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!