Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Tökéletes életem van tökéletes...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tökéletes életem van tökéletes családdal,mégis nagyon felkavart,hogy megismertem valakit. Mit kéne tennem?

Figyelt kérdés

10 éve vagyok a párommal,nagyon jól megvagyunk, szex működik, kívánom és a legjobb barátomnak is tartom egyben. Már házasok vagyunk és van 2 kisgyerek is,akiket imádok és az életemet adnám értük. Szépen felépítettünk egy közös életet,amire nem lehetne panaszom. És most mégis borzasztóan érzem magam,mert néhány hónapja munkám során megismertem egy velem egyidős lányt,aki teljesen elvette az eszemet. Nem történt kettőnk között semmi, bár néha elég nehéz volt visszafognom magam. Fogalmam sincs,hogy ő hogy érezte,de nagyon egy hullámhosszon voltunk és eléggé az esetem is,valami nagyon megfogott benne. Már nem találkoztam vele egy hónapja,de egyszerűen nem tudom őt kiverni a fejemből és emaitt rossz embernek érzem magam. Néha megfordul a fejemben,hogy talán túl korán állapodtam meg a feleségem mellett,akivel viszonylag gyors ütemben haladtak a dolgok,mert ő idősebb nálam néhány évvel és nagyon családra és házasságra vágyott már. 30 éves vagyok, a szóban forgó lány velem egyidős.

Nem tudom,hogy mit kellene tennem,mert már érzés miatt is úgy érzem,hogy a feleségem nem ezt érdemli, ugyanakkor nem tehetek róla,hogy valaki a semmiből megjelent az életemben és ezt váltotta ki belőlem. Egyrészt nem szeretném eldobni a családomat,mert imádom őket, másrészt még sosem éreztem hasonlót és nem akarom évek múltán is bánni,hogy nem léptem. Orlodok,mert azt hittem,ha már megszakad a kapcsolat,akkor pár nap alatt kimegy a fejemből,de minél jobban telik az idő,annál jobban zavar a hiánya és írnék neki,hogy mi van vele..

aug. 27. 15:04
1 2 3 4 5 6
 51/52 anonim ***** válasza:
100%

nem, a jogod addig tart amíg a másik jogát nem sérted. Ebbe az nem tartozik bele, hogy a másik boldogságáért te felelsz. Másrészt te a válást kevered az elhanyagolással. Ami téged ért az elhanyagolás, ez ugyanúgy megtörténhet válás nélkül is, ha minden családtag egy fedél alatt él. Harmadrészt pedig két külön szintről beszélünk.

1, Felnőtt-felnőtt

Egy felnőtt ember az ég adta világon nem tartozik semmivel egy önmagát ellátni képes teljes értékű felnőtt ember felé. Önmagáról gondoskodni képes önálló identitásról beszélünk, aki munkaképes feltételezem, azaz nem egy gyerekről. Törvény sem kötelez, hogy bárkivel együtt kelljen élned. Pontosan ezért mondják azt, hogy egy gyerekkel senkit nem köthetsz meg, meg magadnak szülsz. Mindenki a saját boldogságáért felelős. Bár amit írtál talán extrém esetek, de nekik is jogukban állt annyi partnert váltani, amennyit szeretnének. Házasság esetén nem a másik gyámja vagy. Önálló felnőtt emberekről beszélünk különálló életekkel.

2, Szülő-gyermek

Itt erkölcsileg és törvényileg is kötelesség gondoskodni a gyerekedről, de ennek mi köze a házassághoz?

Mellesleg az én generációmban még nem volt nagy divat a válás, 30-as korosztály, kis faluban jártam általánosba. Összesen 1 osztálytársamnak voltak elváltak a szülei, az is óriási kuriózum volt. Ellenben felnőttként rengeteg olyan történetet hallottam, hogy titkon azt kívánták, hogy bárcsak elváltak volna, mert pokol volt az életük, vagy szimplán csak boldogtalanok voltak a szüleik, és korán elveszítették őket valami súlyos betegségben. 2 esetről is tudok, ahol az apjuk egyszerűen felakasztotta magát.

Én személy szerint mindent megadtam volna egy csonka családért, bár én speciális eset vagyok egy bántalmazó nevelőapával, de hát nálunk is csak mindenki azt nézte, meg anyukámnak is az volt a fő motivációja, hogy legyen apa pótlékunk, meg teljes legyen a család, ha már úgy alakult, hogy kiskorunkban meghalt a vérszerinti. Semmi más nem érdekelte a rokonságot sem, csak az, hogy van "apánk". Az, hogy lelkileg mennyire megnyomorított, az már utólag sem érdekelt senkit sem.

Normális válási kultúrát kell kialakítani, nem beletuszkolni, meg kényszeríteni az embert kínlódó házasságokba. Ott van pl Peller Anna és volt férje, akik rendkívül intelligensen megoldották az egészet, őket kéne példaként hozni. Így lehet lezavarni egy válást úgy, hogy senki sem sérül. Az új párjaikkal együtt járnak nyaralni meg a gyerekkel.

Van ám osztott felügyelet, váltott elhelyezés is, az apa így is kimaxolhat mindent a gyerekei életében.

Semmi köze a kettőnek egymáshoz, válás a házastárstól nem egyenlő a gyerek elhanyagolásával, ne a te példádból indulj ki.

nov. 7. 19:48
 52/52 anonim ***** válasza:
100%
az hogy ki hogyan valik el sajnos mindenutt maskent zajlik. en sosem tudtam volna jopofaskodni az uj feleseggel meg a volt ferjemmel. nalam azzal hogy elvaltunk vege lett annak a korszaknak es nem akartam volna semmifele kapcsolatot tartani az ex ferjemmel. a baratnom 12 eve valt el a ferj rendszeres idokozonkent latogathatja a gyerekeket a birosag altal meghatarozott idoben es korulmenyek kozott. az "atadas atvetel szo nelkul zajlik a valas ota kizarolag a gyerekek ugyeben valtottak szot soha maskent. nincs mosolygas kedveskedes meg szuletesnapi sms. a hazassag vegetert es ha a ket gyerek nem lenne soha nem beszeltek volna egy mondatot se egymassal.
nov. 8. 05:19
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!