Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Közös kasszát hogyan oldjátok meg, vannak szabályok? Úgy érzem hiába keresek 2x többet mint a feleségem, ő elkölt mindent hülyeségekre és amit én szeretnék, arra sosincs pénz.
Én ritkábban szeretnék drága dolgokat venni, ő viszont impulzusból vásárol szinte folyton és mindenfélét. Főleg ruhát, cipőt, táskát, drága krémeket, sminkszereket és drága és fölösleges lakberendezési tárgyakat. Élelmiszerből, háztartási cikkből mindenből a drágát veszi, nem spórol.
Ha vennék vmit pl új mobil vagy tv, xbox, kocsihoz vmi akkor belémköt h az minek, meg miért nem jó a régi. Ha vennék magamnak 90 ezerért egy téli dzsekit az neki tök oké lenne (rá is akart már beszélni), de ha meghallja h 400 ezerért akarok mobilt venni, egyből hiszti.
A legrosszabb, hogy ha mégis össze tudok spórolni 400 ezret akkor meg jön h miért nem megyünk sehova nyaralni.. (így jártam idén)
Mások hogy csinálják ezt, vagy hogy élik túl?
Az előzőt véletlen elküldtem. :)
Szerencsére nem vagyunk közös kasszán és mondom ezt úgy, hogy fele annyit keresek, mint a párom. Mindent felezünk. Macerásabb, de cserébe kevesebb az ilyen jellegű konfliktus vagy úgyis mondhatnám, hogy nincs mert a közös dolgokon kívül mindenki arra költ, amire akar és amire futja.
A közös kassza csak azoknak való akik tudják és hajlandóak a helyén kezelni.
Nektek láthatóan nem való.
Mi közös kasszán vagyunk, minden pénzt közösnek tekintünk.
A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy az én fizetésem nettó fix 340 ezer ft, számlán gyarapszik minden hónapban, az a közös megtakarításunk, kizárólag extra nagy költségek esetén nyúlunk hozzá, pl ha új hűtő/mosógép/laptop/mikró/telefon stb kellett, legalább egyszer már mindent cseréltünk a tűzhelyen kívül, az még működik🤣 mert ezekre a dolgokra amúgy nem futná a másik fizetésből amiből egyébként havi szinten élünk.
Ez az összeg nettó 360-380 ezer közt szokott lenni. Ez megy kajára, háztartási cuccokra, számlákra, szórakozásra, hobbikra.
Egyébként minden vásárlást meg szoktunk beszélni, mindketten tudjuk a másik kártyájához a pinkódot, alkalom adtán szoktuk is használni őket, és egyikünk sem az a fajta aki felelőtlenül szórja a pénzt. Ennyi.
Ilyen emberrel nem lennék közös kasszán, már bocs.
Kizárt.
Mi is közös kasszán vagyunk, és más a pénzköltési kultúránk, vagyis más volt.
A férjem felelőtlenül költögetne, folyamatosan.
Ha rajta múlna, az összes pénzen könyveket venne.
Így én osztom be a pénzt, és konkrétan tanítgatom a spórolásra, manapság már annyira jól megy neki, hogy néha már a segítségem se kell.
Ő anyuci pici fia volt, semmit se tanult a spórolásról.
Ahhoz kevés a bevételünk, hogy felelőtlenül álljunk hozzá, így ezt mi konkrétan megbeszéltük, hogy én osztom be a pénzt... Én meg szegénységben nőttem fel, ezért nekem könnyen megy a spórolás.
Nincs 400.ezres telefonunk, mert amúgy arra tényleg baromira nincs szüksége egy embernek, de nincs 50.000ezres hajpakolásom se, mert mégis mi a fenênek az? Olcsóbban is vannak ilyenek... 😀
Háztartási gépekből mind magas minőségű, A+++, több ideig jól működő, és kevesebb áramot is fogyaszt. Ez a luxus nálunk kb. De nekünk pl van ps4, ps5, xbox, és erre mind honapokig tettünk félre. Közösen, hónapról hónapra tettünk félre rá. Nem egyből vettük, gyűjtöttünk. Ha jön valamilyen játék mint most a hogwarts legacy, ami 30+ ezer ft volt... Arra is 2-hónapig gyűjtünk, habár azt kitudnank fizetni egybe simán is, de így a biztonságosabb.
Így megvan minden, amire tényleg szükség van, és mivel kockák vagyunk, erre tényleg szükség van. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!