Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Közös kasszát hogyan oldjátok meg, vannak szabályok? Úgy érzem hiába keresek 2x többet mint a feleségem, ő elkölt mindent hülyeségekre és amit én szeretnék, arra sosincs pénz.
Én ritkábban szeretnék drága dolgokat venni, ő viszont impulzusból vásárol szinte folyton és mindenfélét. Főleg ruhát, cipőt, táskát, drága krémeket, sminkszereket és drága és fölösleges lakberendezési tárgyakat. Élelmiszerből, háztartási cikkből mindenből a drágát veszi, nem spórol.
Ha vennék vmit pl új mobil vagy tv, xbox, kocsihoz vmi akkor belémköt h az minek, meg miért nem jó a régi. Ha vennék magamnak 90 ezerért egy téli dzsekit az neki tök oké lenne (rá is akart már beszélni), de ha meghallja h 400 ezerért akarok mobilt venni, egyből hiszti.
A legrosszabb, hogy ha mégis össze tudok spórolni 400 ezret akkor meg jön h miért nem megyünk sehova nyaralni.. (így jártam idén)
Mások hogy csinálják ezt, vagy hogy élik túl?
Mondjuk szerintem (és nőként mondom ezt) pontosan ugyanolyan felesleges az x. táska, cipő és kozmetikum, mint a 150 ezernél drágább telefon. A kérdés nem az alapvető élelmiszerekről és higiénés termékekről szólt.
Mi nem vagyunk még közös kasszán, de hasonló, és nem herdáló pénzügyi kultúrával tervezzük ezt megoldani.
Ami hasznos lehet, az egy pénzügyi terv összeállítása, határozzátok meg kb. mennyit költötök, mennyit és mire raktok félre. A XXI. században vagyunk, házasság ide vagy oda én úgy gondolom, hogy nyugodtan fel lehet vázolni azt is, hogy közös kasszából közös dolgokra költünk, ha valaki költséges luxustermékekre vágyik, azt ne a férje/felesége teremtse meg neki. (Számomra kivételt képezne, ha olyan hivatása van, amiben nem tud többet keresni, nincs előrelépési lehetőség, pl. óvónő, azt nem várnám, hogy feladja a szakmáját.)
Ha 500-at keresel, felesleges 400-ert mobil. Tényleg inkább menjetek nyaralni.
Vásárolj be te, vagy együtt intézetek.
Az azért szereted, ha jól néz ki, nem? Egy táska messze van a 400 ezres mobiltol.
Beszélhetek meg, hogy a fennmaradó pénzből mennyit tesztek félre és ki mennyit költhet, és ezt nem léphet túl.
Egy hónapig, de inkább tovább, vezessenek minden kiadást.
mobil vagy tv, xbox, kocsihoz Alkatresz:
Mobilt akkor erdemes venni,ha az aktuslis tonkrement . Kb olyan 150 ezerert egy felujitott hasznalt regebbi modellt,mert ugysem latszik,h nem volt a legdragabb.
Tv-nagy az elektromos szennyezese es rontja az egeszseget meg az ember parkapcsolatat. Ugyanigy rossz,ha nagyon odavagy atelodrt es szex vagy programok helyett a telodat nxomkodod.
Xbox: menj eloben edzesekre csoportban. Akar kuzdosportra. Az edzi a tested es lelked is es igszi barataid lesznek onnan . Meg jarjal konditerembe is meg kocogni is. Ezek meglatszanak az ember izomzatan.
Az izomepiteshez husok kellenek meg zoldsegek,nem a filleres keksz meg csipszek. Persze,hogy draga etrleket vesz. Gondolom egeszseges fuszertelen vizbe fott kaja van minden nap .
A kocsi teljes egeszeben felesleges: kozeli munkahely kell gyalog menni, bevasarlas kozel van. Nyaralni ugyis repcsivel vsgy vonattal megyek. Ha vmit vasarolok,megrendelem . A kocsi csak elszivja a penzt,szabadidot az allando javitasa,mosasa,belso takaritasa. Elkepeszto,hogy a kocsit miert tarthattad meg.
Nyaralasra meg neked nem ertem mindk kell menni,amikor mas elmegy a felesegeddel. Te ulj otthon addig es csinalj nagytakaritast meg felujitast a lakasban addig. Igy arra se megy el penz.
Egy no a plasztikai sebesznel minimum 200 ezret hagy ott alkalmankent. Ha vmi kis olcsobb beavatkozast ker. Regen kozmetikushoz jartak a nok,most plaszikara. Erthetetlen ,h erre mert nem figyel.
Neked nem szabadna hozzaferest adni a sajat penzedhez,mert sajat magadra nezve is karos dolgokra koltod,ami nem szolgalja atesti es lelki fejlodesed.
Ami azt illeti nagyon vastag bőr van a barátnőd képén. Nem lenne pofám más pénzéből hambzsi dőzsizni.
A költség,amit kifizettek havi 500 at,abban benne van az élelmiszer is,vagy az csak a rezsi és hitel? Mert ha nincs,akkor csoda hogy ő így vásárolgat magának. 130 ezer ft egy hónapra egy személynek épp hogy elég kajára.
De én is azt javaslom,legyetek különkasszán. Ha annyira kell neki a 10. táska,akkor adjon el az előzőekből kettőt,és vegyen azok árából.
Nőként mondom, hogy kizárt, hogy bele menjek a közös kasszába.A rezsira, kajára, közös tartalékra legyen egy közös összeg, a többivel ne kelljen már elszámolnom.Abból csak a vita van, de már Te is látod.
Neki csak 10 marad? Azért van férjnél, hogy előbbre legyen anyagilag?
Tanuljon még, másod állás vagy valami.Sok egyedülálló nő gyerek melett is megoldja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!