Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Közös kasszát hogyan oldjátok meg, vannak szabályok? Úgy érzem hiába keresek 2x többet mint a feleségem, ő elkölt mindent hülyeségekre és amit én szeretnék, arra sosincs pénz.
Én ritkábban szeretnék drága dolgokat venni, ő viszont impulzusból vásárol szinte folyton és mindenfélét. Főleg ruhát, cipőt, táskát, drága krémeket, sminkszereket és drága és fölösleges lakberendezési tárgyakat. Élelmiszerből, háztartási cikkből mindenből a drágát veszi, nem spórol.
Ha vennék vmit pl új mobil vagy tv, xbox, kocsihoz vmi akkor belémköt h az minek, meg miért nem jó a régi. Ha vennék magamnak 90 ezerért egy téli dzsekit az neki tök oké lenne (rá is akart már beszélni), de ha meghallja h 400 ezerért akarok mobilt venni, egyből hiszti.
A legrosszabb, hogy ha mégis össze tudok spórolni 400 ezret akkor meg jön h miért nem megyünk sehova nyaralni.. (így jártam idén)
Mások hogy csinálják ezt, vagy hogy élik túl?
De miért kell közös kassza?!
legyen egy közös számlátok amire te is meg ő is beutal 100e forintot. Így azon a számlán minden hónapban lesz 200e amiből lehet fizetni a rezsit meg a kaját.
Minden egyebet meg amit akartok (telefon, smink cuccok stb) az mindkettőtök vegye meg a saját fizetéséből.
Legyetek külön kasszán, majd akkor ne félj nem fog költekezni annyit :D
Te fogsz :D
Sem én, sem a férjem nem herdáljuk feleslegesen a pénzt - megnézem, mit veszek a Lidl-ben és nem veszünk hetente drága ruhát, cipőt, de nem is vonjuk meg ezeket magunktól, csak ésszel.
Mindemellett, nem vagyunk közös kasszán. Bérleti díj, rezsi és kaja-háztartási cikkek egy közös büdzséből mennek, az összes többi bevétel saját. Mondjuk nálunk nincs gond a bevásárlások után sem, hogy minden vásárolok össze fasságokat, mert nem teszem.
1-es ez logikus lenne, de a havi költésünk jóval magasabb, mert fizetjük a hitelt is, félreteszünk vmennyit azért, ráadásul a háztartás se jön ki 200-ból manapság. A havi költésünk 500 ezer körül mozog (a hiteltörlesztővel együtt) az ő fizuja nettó 260 ezer, szóval havi 10 ezer Ft-ja maradna csak, nekem meg havi 250.
Persze most meg a másik véglet van, mert ezt a "maradék" 250 ezernek a felét (vagy akár többet is, mivel követni is nehéz) elszórja hülyeségre, a maradékot meg nem költhetem el amire akarom, mert azt félre kell tenni, ugye...
Téged ne érdekeljen, hogy mennyi pénze marad, őt se érdekli, hogy elherdálja a közös/te pénzed és megtiltja, hogy magadra költs!
Tedd külön kaszara meg ma és ha nyíg, haragszik érte, nem tanul belőle, akkor el is válhatsz, mert neki te más nem vagy, mint a pénzforrás/papucs, akin élősködik.
Úgy, hogy bele sem kezdtünk.
Ha már benne vagy nem nagyon tudsz mit csinálni csak többet keresni, hogy neked is maradjon.
Mi több mint 20 éve vagyunk közös kasszán. Ez csak akkor működik ha mindkét félnek azonos a pénzügyi kultúrája, hasonlóan gondolkodnak a pénzügyekben.
Mindkettőnknek van hobbija amire költünk. Ha nagyobb összeget megbeszéljük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!