Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » "Több pénz nem több boldogság"...

"Több pénz nem több boldogság" hülyeséget ugye csórók találták ki?

Figyelt kérdés

2022. febr. 26. 09:52
A kérdező szavazást indított:
igen
nem
egyéb, írd le
38 szavazat
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
26%
Ha elvonatkoztatok a kérdés provokatív és troll jellegétől, akkor nem. Aki úgymond egész életében "csóró", nem volt a másik oldalon, annak nincs referenciája meríteni. Ezt inkább azok az emberek terjesztették el akik tehetősek, vagy egykoron tehetősek voltak, és az életükre hatással volt olyan egzisztenciától, vagyontól független esemény ami lelkileg meggyötörte őket, vagy éppen a vagyontól független módon találták meg a boldogságukat amit a sikertől idővel szét tudtak választani. Sokan összemossák a kettőt.
2022. febr. 26. 10:05
 2/17 anonim ***** válasza:
30%
A pénz nem boldogít. Komolyan mondom. Nekem sokáig nem volt, tengődtem. Most van, február elején egymillió volt a bankszámlámon, ami nem sok magyarnak van, de nem érzem magam boldogabbnak tőle.
2022. febr. 26. 10:07
 3/17 anonim ***** válasza:
89%
ha megvan minden megvásárolható földi javad.. és bármit megvehetsz.. akkor már nem a földi javakat akarod birtokolni, hanem a pénzen nem vehetőkre fogsz vágyni.
2022. febr. 26. 10:08
 4/17 anonim ***** válasza:
88%
#2 Az nem az a szint, inkább a jobb mint semmi kategória. Ha 100 millió lenne rajta, lehet hogy motiváltabb lennél változtatni az életedet, és több lehetőség is nyílna előtted, mint most. Ettől függetlenül egyet értek a mondandóddal, mikor negyed annyit kerestem mint most, boldogabban éltem.
2022. febr. 26. 10:13
 5/17 A kérdező kommentje:

# 4

miért voltál boldogabb?

2022. febr. 26. 10:19
 6/17 anonim ***** válasza:
89%
Van egy anyagi szint, amit ha nem érsz el, az beárnyékolja a boldogságodat. Felette tényleg nem számít.
2022. febr. 26. 10:19
 7/17 anonim ***** válasza:
80%
de számít, és ha gazdag emberként vannak lelki problémáid meg tudod fizetni az ország legjobb , legdrágább mentális szakembereit akik érdemi tanácsot, megoldást tudnak javasolni a problémádra - hiszen nyilván egy átlag alkalmazottként konzultációnként 30-40ezret nem fog kifizetni senki.
2022. febr. 26. 10:29
 8/17 anonim ***** válasza:
89%
Egy átlag albérlet költségének 4-5-szöröse felett érdemi különbség szerintem nincs. Havi 800 körül keresek, évek óta nem volt olyan dolog, amire vágytam és ne engedhettem volna meg magamnak. Nyilván igényektől is függ, de engem például nem érdekelnek a drága autók meg a medencés családi házak, kétlem hogy Mészáros vagy Gattyán boldogabban élne nálam, pedig nincs vagyonom.
2022. febr. 26. 11:56
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan nem a csórók találták ki. Én egyébként egyetértek az állítással.
2022. febr. 26. 13:11
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez a mondás valami nagyon gazdag embertől származhat. Félig igaz a mondás, viszont van egy szint ameddig igenis boldogít/vagy legalábbis hozzásegít egy boldogabb élethez a pénz. Amikor tanultam és diákmunkából tartottam fent az albérletet, örültem, ha 5-10 ezer forintom maradt hónap végére, vagy nem mínuszban voltam, sokkal stresszesebb volt úgy élni, mint most, hogy havi akár több százezret is félretehetek és nem kell idegeskedni, hogy mit veszek hó végén, stb... A pénz igenis boldogít bizonyos mértékig, ami szerintem az, hogy anyagi biztonságban élj, és ne kelljen a megélhetésen stresszelni állandóan.
2022. febr. 26. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!