Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tényleg nagy hülyeséget...

Tényleg nagy hülyeséget csináltam ezzel, vagy csak pillanatnyilag érzem ezt így?

Figyelt kérdés

Van egy nagyon jó barátom, akit még az első szakmám tanulásakor ismertem meg, gépiforgácsolónak és cnc gépkezelőnek tanultunk.

Utána együtt is érettségiztünk, ő ezután elkezdett ebben a szakmában dolgozni, azóta nem is tanult tovább.

Én már időközben éreztem, hogy ez nem az én világom, végül meg is utáltam az egészet egyéb dolgok miatt.

Én belekezdtem más szakma tanulásába, először elvégeztem egy kiadványszerkesztő szakmát, most pedig grafikusnak tanulok.

Nagyon szeretem, élvezem ezt az egészet, csak attól félek nagyon nehéz lesz elhelyezkednem, vagy megállnom a helyem benne.

Nemrég ahogy beszélgettünk ezzel a barátommal, valahogy kicsúszott neki mennyit is keres. (300 ezer fölött)

Azóta egy kicsit el vagyok kenődve, mert én is ott tarthatnék ahol ő, ehelyett meg olyan szakmát tanulok, amit hiába imádok csinálni, de nem is biztos, hogy el tudok majd vele helyezkedni.

(Ne értsétek félre, nem irigykedem rá, örülök neki, ha jól él, jól keres, stb., csak elgondolkoztatott, hogy én is ott tarthatnék huszonévesen és nem csak tanulnék pénz nélkül valamit, ami az sem biztos, hogy vezet majd valahová)

Mit gondoltok erröl a helyzetről?

Tényleg rosszul döntöttem, vagy ez most csak egy pillanatnyi kételkedés lenne?

Köszönöm szépen, ha elolvastad és értelmesen válaszoltál!

2022. febr. 10. 12:40
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
40%
Ezért nem szokás mással a fizetésről beszélni, mert akaratlanul is összehasonlítód magad vele, pedig azt sem tudod igazat mond-e stb.
2022. febr. 10. 12:50
 2/18 anonim ***** válasza:
45%

Ne haragudj, de hatalmas balek vagy. CNC a jó szakmak köze tartozik, van aki ezzel havi 1 Milla körül keres. Én ezt nem tudnám csinalni, én az értékesítés területen dolgozok és én sem keresek rosszul. Szóval nem vagyunk egyformak, de nem találod a helyed.

Kiadványszerkesztőként 100% hogy nem fogsz tudni elhelyeszkedni, mert ez csak egy kamu tanfolyam, hogy fizess erte, altalaban újságírók, diplomások csinaljak ezt a munkát, jól atcsoaztak a fejed. Te meg ritka idiota vagy, hogy ilyen “szakmat “ választasz .

Grafikuskent is nehéz elhelyezkedni, nagyon jó referenciák kellenek, zoldfülűként erre is kevés esely van.

Fogadjunk ha vegzel ezekkel a szarokkal eszedbe jut h meg kene csinalni egy hasonló nevesincs szakmat , el tanulgatsz meg 10 evig, a lovetta kopik, Felnutatni semmit nem tudsz, holott már rég máshol tarthatnal!

Menjel vissza CNC -nek, haver nak szólj h kell a munka! Segitsen elhelyeszkedni. Meg lehet szokni, lehet lesz jó jobb helyed, ahol jól érzed majd magad.

De a kiadványszerkesztőbol meg grafikusbol éhen fogsz halni! Szerintem nagyon rossszul dontottel!

2022. febr. 10. 12:52
 3/18 anonim ***** válasza:
48%
Ne hallgass a másodikra, köze sincs a szakmához, de azért szükségét érzi, hogy beleokoskodjon. Tipikus lúzer
2022. febr. 10. 12:59
 4/18 anonim ***** válasza:
87%

A másodikra ne hallgass, egy okoskodó barom.

Szerintem nem volt rossz döntés. Nem csak az számít, hogy mennyit keresel, hanem az is, hogy szeresd a szakmádat. Egy életen át boldogtalan lennél, ha olyasmit kellene csinálnod, amit utálsz.

Ha van érzéked a grafikához, akkor idővel jó szakemberré válhatsz. Abban is mindenki kezdőként indul. Szerezz kapcsolatokat, gyárts referenciákat és menni fog. Nekem több grafikus ismerősöm is van, köztük egy kollégám is, és jól keresnek.

2022. febr. 10. 13:03
 5/18 anonim ***** válasza:
31%

2. Vagyok. Közöm nincs a. Szakmához, viszont a CNC jó szakma! A többi, amit a kérdező csinál meg sem közelíti ezt. Köszönöm a lepontozást, a lúzerek meg ti vagytok, mert jussak eszetekbe ha családotok lesz rhadtul nem mindegy h mennyit viszel haza, az meg h szeresd a szakmat ugyan nőjél már fel… :D

Na mindegy majd rajöttök. A fizetésről nincs fontosabb dolog kérdező haverja 300 át keres a kérdező meg egyik tanfolyam rol megy a masikra… de persze batoritsatok! Nagy okosok!

2022. febr. 10. 13:14
 6/18 anonim ***** válasza:
46%

Ha nem a te világod, akkor lehet akármilyen jó állás, nem neked való.

De ez a kiadványszerkeszői-grafikus vonal számomra is inkább az álmodozás kategória:( Valami kézzelfoghatóbbat is találhattál volna.

2022. febr. 10. 13:15
 7/18 anonim ***** válasza:
71%

Nem vagy benne, ergo, megítélni sem tudod, hogy milyen nehéz veke elhelyezkedni.

A grafikus szakma elég tag, olyan, mint a szoftverfejlesztés például, hogy baromi nagy szegmenst fed le. Tervezhetsz vele a névjegykartyatól kezdve a 3d-s látványképektől bármit, csak az számit, hogy milyen programokat tanulsz meg használni. A mai reklamorientalt világban nagyon is szükség van rájuj

2022. febr. 10. 13:21
 8/18 anonim ***** válasza:
59%

"Egy életen át boldogtalan lennél, ha olyasmit kellene csinálnod, amit utálsz."

Szerintem nem feltétlenül. Ha rendesen megfizetik, kompenzálhat. Informatikus se lenne ennyi, ha annyit keresnének, mint egy tanár.

2022. febr. 10. 13:27
 9/18 anonim ***** válasza:
7%
Szabadidodben rajzolgathattal volna, most szabadidodben ezen fogsz agyalni.
2022. febr. 10. 13:35
 10/18 anonim ***** válasza:
23%

E miatt nem érezd magad rosszul.

300 -as fizetés nem olyan sok, hogy féltékenynek kéne miatta lenned.

2022. febr. 10. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!