Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért csodálkoznak azon a nők ha a mostani férfiak egyre kevésbé akarnak házasodni ?
Rengeteg kérdés/komment van amiben arra panaszkodtok, hogy a férfi nem akar házasodni és 20as éveiben gyereket vállalni ?
Elég gyakori jelenség ma már a válás sajnos és ahol még gyerek is van, itt rendszerint az apa nem jár valami jól a végén.
Nem ritka az sem, hogy az anya válás után él mint hal a vízben az új partnerével az apuka meg fizetheti a gyerektartást és/vagy asszonytartást mellette meg megélni alig tud.
Ezek után miért furcsa az ha egyre kevesebben akarják a házasságal járó kockázatot bevállalni ?
4
Az új partnernek semmi köze a te gyerekedhez. Röhejesen szánalmasak vagytok.
Szerintem ezzel semmi gond nincs. Csak nektek kéne elfogadni, hogy így a párkapcsolat haszonelvű lesz. Elvégre egy nő nem fog attól elélvezni, hogy ki-be húzgálják a virslit, tehát csak a szex miatt hülye lenne bárkivel összejönni. Marad rá egyetlen ok: ha anyagilag jól jár. Innentől a fiatal, szép teste a tőkéje, és a cél, hogy minél több haszonra tegyen szert vele. 30 felett meg maradnak a macskák és egy másik nő.
Elvégre mire is megy vele, ha szerelmes? Maximum kihasználják és megcsalják, és akkor ő lesz utána a selejt, amiért egyedül neveli fel a gyereket.
Azzal teljesen egyetértek, hogy a gyerekvállalás abszolút bukta, és egyre több nőnek eszében sincs. A most megszületett gyerekek fele nem tervezett, és többtízezres az abortuszok száma. Vagyis a terhességek kb negyede tervezett és várt. Miközben van gumi és tabletta is! De hát ha naponta szexelsz 20-30 évig, egy gikszer benne van a pakliban. Utána persze megy a duma, hogy mekkora boldogság a gyerek. Meg név nélküli fórumokon a sírás, hogy mennyire megbánták. Egy nő ugyanis családot akar, nem gyereket.
Se házasság, se család, se biztonság, se védelem, se hűség... Egy kolbàszért tartsunk egy egész disznót?
Így egy része több disznót is tart, és egyre többen vannak egyedül, vagy egy másik nővel.
De nem gáz, engem nem zavar, hogy egyre többen harcolnak egyre kevesebb fiatal, csinos nőért.
"Ettől függetlenül a gyerektartást ugyan úgy kapja."
A saját gyerekére fizeti, és nem az új kanra. Persze, hogy feleződik a kiadás. Az újnak is vannak saját költségei, amit magára kell fizetnie. Apuci gyerekét meg neki nem kötelessége finanszírozni az apuka helyett.
Maradjunk nyugodtan annyiban, hogy a válással a nők húzzák a rövidebbet. APuka vígan élheti a világát, a nőre hárul egyedül a kicsi gyerek ellátása, betegszabadság, emiatt rosszabb munkalehetőségek, kevesebb előrelépési lehetőség. És az új párkeresésénél is rosszabb helyzetben van, mivel vele él a gyerek.
Neki kell munka után rohanni haza és ha netán dolga van, akkor megszervezni a gyerekfelügyeletet, míg apuka kötöttségmentesne élhet.
Nyugi, a nők sem feltétlenül akarnak házasodni és gyereket szülni.
Nem a gyerektartás a problémás hanem az igazságtalan gyermekelhelyezés.
A környezetéből erre is láttam példát.
Apuka vágóhídon üzemvezető helyettes közel nettó 1 milliós fizetéssel, anyuka meg kasszás egy boltban.
Anyuka félrek*rt, válas.
A gyereket elhelyezték az anyánal az apa meg fizeti a gyerektartást.
Házat eladtak ára felesbe ment két részre. Gondolom nyilvánvaló, hogy melyik fél rakott többet bele a házba csak mivel házasok voltak így minden közös vagyok amit házasság után szereztek.
Szóval itt a legfőbb probléma az igazságtalan rendszer ami a válásnál nem éppen tisztességes elosztást ítél meg.
Én azt fűzném hozzá, amit eddig is.
Ha jól kereső nő vagy, akkor baromi nagy szívás számodra a gyerekvállalás anyagilag. (Lehet, hogy rosszul keresőként is).
Pl. Én egy ideje 1M-t keresek bruttóban. Amikor elkezdtem ezen a munkahelyen dolgozni, akkor ez kiemelkedően jó fizetésnek számított nekem. Most nem rossz, de azért lehetne jobbat találni. Viszont nem válthatok, mert babaprojektben vagyunk másfél éve. Most terhes vagyok, ezért nem fogok tudni váltani, mert különben azt kockáztatom, hogy 1M-es csed helyett fogok kapni 210 ezret, majd a gyedem is kevesebb lesz.
Utána csed/gyeden vagyok. Mondjuk bevállaltan karrieristaként a gyereket a szomszéd magánbölcsi 1 éves korától veszi be. Júniusban fog születni, tehát 1 év 3-4-5 hónaposan tudom beadni, mert szeptember előtt biztos nem veszik majd be. De nem váltok mondjuk még egy évig, mert kisgyerekkel hova váltsak, aki folyton beteg? Tehát több, mint 3 évet leszek olyan munkahelyen ahol nem emelik a fizumat.
Utána jön a második gyerek még plusz két-három évvel.
Ha nem vagyunk házasok, akkor én húzom úgy erősen a rövidebbet, hisz az egy-másfél év otthon töltött idődzak alatt a nettó 600-800 ezer helyett kapok nettó 200-t (előtte mondjuk majdnem egy milliót), és válás esetén nem hiszem, hogy az apát ténylegesen kényszerítenék a magánovi (120 ezer + foglalkozások) + a bébiszitter, ha nem érek oda időben vagy beteg 3000-3500 forint/óra (heti 10 órával számolva még egyszer 120 ezer), felének a kifizetésére, mint gyerektartás + a gyerek költségei.
Azért ilyeneket is jó lenne, ha végiggondolnátok, mielőtt azt állítjátok, hogy az apáknak szívás a házasság.
Mindenkinek szívás a gyerekvállalás, de ennek ellenére, ha akarsz gyereket, akkor ezeket bevállalod.
A fizetésem nem fog nőni, és kimarad kb. 1,5 évnyi munka és még így is mindenki le fog nézni, meg fórumokon megkapom, hogy minek szül az, aki le akarja passzolni a gyerekèt.
A következő gyerekkel ugyanez a helyzet. Ha veszélyeztetett terhes vagy, vagy olyan munkakörben foglalkoztatnak, amiben terhesen nem dolgozhatsz, akkor adj ehhez hozzá +8 hónapot, amíg nem dolgozol.
"Az anya válás után él mint hal a vízben az új partnerével az apuka meg fizetheti a gyerektartást és/vagy asszonytartást mellette meg megélni alig tud."
Lefordítom magyarra: anya oldhatja meg a gyereknevelést egyedül a munkája, háztartás, minden más mellett. Apuka meg él mint hal a vízben az új partnerével (vajon kinek könnyebb párt találni, akinél van vagy akinél nincs gyerek) és az össz kötelezettsége havi pártízezer forint gyerektartás, aminél anyuka jellemzően többet költ a gyerek mindennapi ellátására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!