Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Külön kassza de közös lakás?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Külön kassza de közös lakás? Működhet ez így? Közös gyereket is tervezünk.

Figyelt kérdés
Többet keres a párom, ezért külön lenne a kassza. Nekem fura, hogy akkor mindenki fizeti a magáét, de úgy gondolom, hogy én is beleteszem a magamét a kapcsolatba, ha nem is anyagilag, mert dolgozom én is, csak nem olyan pozícióban. Gyakorlatilag én csinálom az összes házimunkát, tervezek, mi hogy legyen. Nyaralás is hogy lenne, nekem nincs rá pénzem, akkor itthon maradok?
2022. ápr. 8. 13:27
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is az a szitu, hogy a párom többet keres mint én.jóval többet. Soha nem dörgölte az orrom alá, nem vagyunk még közös kasszán, mivel csak hétvégente vagyunk együtt, nem itthon dolgozik. De így is minden héten megkérdezi hogy utaljon e át, kell e valamire, vagy ha hazajön mindig hagy itthon pénzt, azért hogyha valami gubanc lenne vagy hirtelen kiadás akkor tudjam miből fedezni. Nem szoktam ezt a pénzt elkölteni, mert kijövök az enyémből is. Már egy elég szép összeg félre van téve.

Nálunk a nyaralást, a vacsit, a programokat Ő szokta állni, felajánlittam sokszor hogy fizetek én. De mindig az a válasza, hogy Ő nem csak azért dolgozik hogy neki jó legyen hanem azért hogy nekem is.

2022. ápr. 8. 16:37
 32/36 anonim ***** válasza:
100%
De kérdező, kit érdekel, hogy ő többet dolgozik, ha csak magának kaparja vele a gesztenyét? Ha ő felesben akar mindent fizetni, egy kicsi terhet sem vesz le anyagilag a válladról még úgy sem, hogy keresetarányosan fizetitek az életeteket, akkor neked sem kell egy deka házimunkával sem többet csinálni, mint a fele. Vagy fizesse ki a házimunkának a ráeső részét neked. Ne hagyd magad kihasználni, mert így ingyen cseléd vagy.
2022. ápr. 8. 16:44
 33/36 anonim ***** válasza:
72%
Olvasd el a 31-es válaszát, ilyen egy önzetlen ember, mint az ő párja. Nem fog működni hosszű távon.
2022. ápr. 8. 18:39
 34/36 anonim ***** válasza:
76%
Nálunk külön kassza van. 23 éve vagyunk házasok. De nem volt felhőtlen ez a hosszú idő. Mikor osszekerultunk én is O is közös kasszába tettük a fizunkat. Hamar azt vettem észre, hogy üres a buksza.. Férjem mindig a kiadásokkal jött, a csekkekkel. Nagyon szerettem volna már gyereket ezért úgymond elneztem a problémát. Ezt mikor a fiunk ovis volt már bántam. Mikor nem tudtam megvenni a róla készült képet az oviban...Anyósom is nagyon képben volt ellenem. Anyámék meg nem álltak mellém. Aztán változott a helyzet. Most sokkal jobban keresek mint O. Nincs kozoskodes!Persze adok a közösbe a többit meg rakom félre,illetve külön gazdalkodom vele. Bár nem rossz a házasságom. Férjem sokat változott amiota anyósom már nem el. A bizalmat nem állt helyre. Sose felejtem el, hogy meg az enyémet is elszedte egykor. Ennyit a külön kasszarol. A kozost tartanám ideálisnak csakhamar oda a bizalom részemről.
2022. ápr. 10. 02:37
 35/36 anonim ***** válasza:
80%
Nem valószínű, hogy ilyen körülmények között együtt terveznék ezzel az emberrel. A házasság lényege a közös kassza, ami nem feltétlenül jelent közös bankszámlát, de az, hogy valaki kizárólagos saját használatra pénzt különítsen el, az nem OK szerintem.
2022. ápr. 11. 15:45
 36/36 anonim ***** válasza:
69%

Nekem nagyon furcsa ez a közös kassza dolog. Sosem szeretnem, mert egyszeruen a sajat kis fizetesemet en akarom uralni. Anelkul, hogy parom latna esetleg hogy eppen megvettem a 66. felesleges kis cuki kislany babaruhat is.... :D Szoval nalunk az a rendszer van, hogy kulon kezeljuk a penzunket. En mindent kifizetek, mert enyem a lakas alapbol es ezen felul felre is teszek magamnak is es kulon szamlara a kislanyomnak is. Nos nyilvan ezen az elven az en fizum rettentoen hamar el tud fogyni. Ilyenkor jon kepbe parom aki teljesen mogottunk allva kiegesziti annyival amennyit kerek, de ilyenkor mar csak etelre kerek es a legszuksegesebb dolgokra. Szoval minden baromsagot mar megvettem es az o penzet mar csak fontos dolgokra koltom. Mig az enyemet arra amire akarom, ez a lenyegi kulonbseg.

Ezeken felul minden egyebet ferjem fizet. (Felujitas, nyaralas, etterem, kaja rendeles kozosen, mozi, de ezekben o dönt hogy mikor mennyit szan ra. Ha vmiben nem egyezik a velemenyunk akkor a felretett penzembol veszem meg azt a dolgot, vagy megyek el nyaralni a baratnoimmel mert o oda nem szeretne jonni ahova en igen.) A lenyeg, hogy olyan dologra sosem kerek tole penzt amit nincs kedve megvenni vagy nincs kedve ott lenni. Nekem fontos az az erzes, hogy legyen sajat kis szferank, sajat kulon donteseink dolgokrol. Foleg a fizetes kerdes hiszen mindannyian magunkban szivunk a munkahelyunkon. Nem akarom senkivel megtargyalni mire is koltottem, de ugyanigy nem vonom kerdore ha koltott magara akarmennyit. Nyilvan van egy normal ertekrendunk es alapbol nem szorjuk a penzt.

2022. aug. 3. 00:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!