Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Külön kassza de közös lakás?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Külön kassza de közös lakás? Működhet ez így? Közös gyereket is tervezünk.

Figyelt kérdés
Többet keres a párom, ezért külön lenne a kassza. Nekem fura, hogy akkor mindenki fizeti a magáét, de úgy gondolom, hogy én is beleteszem a magamét a kapcsolatba, ha nem is anyagilag, mert dolgozom én is, csak nem olyan pozícióban. Gyakorlatilag én csinálom az összes házimunkát, tervezek, mi hogy legyen. Nyaralás is hogy lenne, nekem nincs rá pénzem, akkor itthon maradok?
2022. ápr. 8. 13:27
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
97%
#6 Nálunk ez pont fordítva van. A feleségem kétszer annyit keres mint én. Mindkettőnknek megmaradt a "fiatalkori" számlája de bármikor megkérdezhetem (sőt meg is nézhetem) mennyi az egyenlege. Ha valami nagyobb dolgot vásárolunk megbeszéljük kinek a kártyájával fizetünk!
2022. ápr. 8. 13:58
 12/36 anonim ***** válasza:
84%
A lakást ki fizeti vagy hol laktok?
2022. ápr. 8. 13:59
 13/36 anonim ***** válasza:
5%
Mit sír a szád? Ő lesz az, aki eltartja majd a gyereket.
2022. ápr. 8. 13:59
 14/36 anonim ***** válasza:
90%
Ha jól értem házasságról van szó, legalábbis a kategória szerint ott eleve értelmezhetetlen a külön kassza, mert a bevételeitek is közösek jog szerint. Ha meg gyereket terveztek, akkor én nem mennék bele olyannal, akitől pénzt kell kérni pelenkára, mert az én megtakarításom elfogyott.
2022. ápr. 8. 14:01
 15/36 A kérdező kommentje:
Közös a lakás, mindegyikünknek volt ingatlana, amit beletett.
2022. ápr. 8. 14:04
 16/36 anonim ***** válasza:
95%

#13 "Mit sír a szád? Ő lesz az, aki eltartja majd a gyereket"

Mármint a gyerekét?

Becsülendő, mekkora áldozatot hoznak mindig a férfiak, a saját gyerekükért:))

2022. ápr. 8. 14:11
 17/36 anonim ***** válasza:
94%

Hát én ezt így nagyon meggondolnám a helyedben. Főleg amiatt, hogy mindent te csinálsz. Ha gyerek lesz és háromszor annyi lesz otthon a meló, akkor is te fogsz mindent csinálni. Erre készülj. Nem mennék olyanhoz, aki ragaszkodik a külön kasszához. Nem kivitelezhető szerintem. Gyerek születése esetén pláne. Sok feszültség és konfliktus forrása ez.

A leírásból kitűnik, hogy alárendelt helyzetben vagy. Érdemes elgondolkodni azon, hogy szülsz egy ilyen kapcsolatba X számú gyereket, akkor egy ilyen párra, mint ez a mostani, válás esetén gyerektartás, láthatas, segítség fronton mire számíthatsz. Szerintem nem sok jóra.

2022. ápr. 8. 14:12
 18/36 anonim ***** válasza:
0%

6

Hogyne. Es a gyereket is felesben szülik meg?

2022. ápr. 8. 14:17
 19/36 anonim ***** válasza:
0%
#18: Annyira jó lenne, ha a gyerekes hisztiteket nem rajtam vezetnétek le. A környezetemben ezt a felállást láttam rendszeresen. Pont. Vergődhettek itt, rinyálhattok úgy, mint az incelek, attól még ezt láttam.
2022. ápr. 8. 14:18
 20/36 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ez annyira borzqlmasan hangzik hogy valaki csak azért mert kevesebbet keres mindent ő csinál otthon. Eleve ezzel már sok probléma lesz. Miert kellene kompenzálni? Te is ledolgozod a munkaidodet. Ezen szerintem sürgősen változtass. Cserébe meg kezelni akarod a pénzt..

Totál hibás elképzelés. Nalunk úgy van hogy külön számlánk van, de minden kiadast megbeszélünk. Egyikünk sem jár a másik nyakára hogy mit csinál a pénzzel, de közösen használjuk.

A nyaralásos rész érdekes, ha már eleve felmerül az hogy otthon maradsz az nem normális. Nalunk ilyen fel sem jött ötletnek, nem is értem. Mert ennyi erővel ha nincs pénzed akkor nem eszel vagy mi? Jó ez elég sarkalatos, de pl a gyed is maximálva van, szóval rá lesztek utalva.

A lakás miatt nem aggódnék, az oké.

2022. ápr. 8. 14:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!