Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akik külön kasszám vannak, és az egyik félnek nincs pénze valamire, kap pénzt a másik féltől?
Miért kapna? Ezért vannak külön kasszán, hogy mindenki azzal gazdálkodjon, amit megkeres.
Az más, ha egyikük tartós beteg lesz, kirúgják, esetleg gyereket szül. De az ilyen külön kasszás házasságok ezen tönkre is mennek igen gyorsan.
Van munkád? Mert ezek nem olyan nagy kiadások, hogy ne lehetne egyedül, akár tartalékból fedezni. Ha neked az sincs, akkor nem tudsz bánni a pénzzel. A feleséged meg tud, tanulj tőle.
Kérdésre válaszolva, igen kapna, de nem élnék olyannal, akinek kell. Van mindkettőnknek megtakarítása.
#4 a felesége azért "tud" gazdálkodni a pénzzel, mert a férje gyakorlatilag mindent fizet, ő csak megveszi magának a tampont és egyébként meg félreteszi a teljes fizetését. Így könnyű.
Kérdező, szerintem akik külön kasszán vannak, azok is azért kisegítik egymást ha baj van. Szerintem mivel nálatok ez általában fordítva szokott lenni, mármint te fizetsz inkább mindent, ezért a feleségednek fel sem tűnik, hogy szükséged lenne segítségre, de ha konkrétan kéred, akkor tuti kifizeti. Szerintem egy házasságban ez alap(nak kéne, hogy legyen).
Ez így nettó lehúzás. Ha külön kassza van, akkor fedezzetek, de minimum, hogy fizetés arányában osztozkodtok. Válás esetén így kb ki lennél pucolva.
Vagy meg kell mondani, hogy közös kassza, és akkor a tartalék is közös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!