Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akik külön kasszám vannak, és az egyik félnek nincs pénze valamire, kap pénzt a másik féltől?
Hát, nőként mondom, hogy ez így elég gáz. A nejed lehúz.
Nálunk közös kassza van. Én tudom minden bankszámlához a belépő kódot, van társkártyám is. Az én számlámról megy a rezsi, mert nekem már be van állítva minden, férjeméről a lakáshitel és más törlesztő és abból vásárolunk és az én megmaradt pénzemből.
Ez nem külön kassza, hanem mindent te fizetsz! A házasság vagyonközösség, eleve nincs értelme a külön kasszának, hiszen a megtakarításának a fele a tiéd. Tehát így értelmét veszti, az, hogy kapsz -e tőle pénzt, hiszen az a tiéd is.
Sürgősen üljetek le, és beszéljétek át, mert ennek így nincs értelme, ha felezni akartok, akkor a kiadásokba is be kellene szállnia. Amit leírtál, abból az derül ki, hogy alátetted a lakást, fizetsz minden napi kiadást, ő meg kvázi a spórkassza, ami a rendkívüli kiadásokra van félretéve, de ebből nem ad.
Házasság esetén nincs külön kassza basszus, ez nettó baromság, mivel a házasság vagyonközösség. Magyarul minden ingatlan és ingóság (kivéve az előtte szerzett vagyon és az örökség) KÖZÖS.
Mondjuk sokan annyi ésszel házasodnak, hogy gőzük nincs a saját jogaikról...
Házasság és gyerek esetén szerintem már kell a közös kassza.
Ami nálatok van az nem tudom mi. Le kellene ülnötök megbeszélni. Vagy vezesd le neki, hogy hova mennyit adsz, és add oda neki a papírt, hogy lássa, hogy nem marad semmid. És újra kellene gondolni a dolgokat.
Mi fél éve élünk együtt, nem vagyunk már fiatalok negyven körül vagyunk mindketten. Ő még nem élt senkivel együtt, nekem volt egy hosszú házasságom közös kasszával, csúnya válással.
Mi külön kasszán vagyunk. Ami azt jelenti, hogy a rezsit felezzük (nekem van egy lányom, tehát nekem elvileg kétharmadot kellene, de ezzel sem törődik, sőt eddig nem kellett rezsit sem fizetnem, mert még nekem is ott volt a házam és mivel oda fizettem a rezsit, nem engedte) a bevásárlások ki mikor megy az fizet. Ő kb. kétszer annyit keres mint én.
Szóval az amit ti csináltok, még külön kasszán is elég rossz.
Házasságban értelmetlen külön kasszázni. Technikailag lehet külön számla, de jogilag az úgyis közös.
Kommunikáljatok egymással, mert ez így nem lesz jó...
Ebből nagyon úgy tűnik hogy szinte mindent te fizetsz, egyes-egyedül a kaját ő de néha még azt is te àllod, erre nem képes befizetni a közös(!) nyaralásba.
Te tartod konkrétan, hát nekem is sok pénzem lenne ha csak shoppingolásra költenék, szükséges kiadásokat meg fizetnék nekem.
Ezek után végképp nem értem, miért nem képes téged picit kisegíteni, te állod a kiadások 90%-át, amik egyébként közös költség kellene hogy legyenek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!