Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Külön kassza de közös lakás? Működhet ez így? Közös gyereket is tervezünk.
Van egy ismerősöm. Ők is külön kasszán voltak a feleségével. A csávó jól keresett, a felesége kb 350 ezret havonta. A férj ennek jóval a többszörösét. A lakás amiben laktak az hiteles volt, a nő fizeti a részleteket. Náluk volt házassági szerződés is, plusz egy gyerek.
Most váltak el. A nő megkapta a lakást de a hitelt továbbra is neki kell fizetni!!! A srác időközben 3 kertes házat vett magának, plusz egy nyaralót. A 4 kocsiból egy maradt a feleségnek. Mindent szépen ügyesen papíroztatott. Mire mentek a külön kasszával? A nő aki eddig is fizette a hitelt, lényegében nem tudott félretenni, a csávó meg él mint marci hevesen.
Egyik exem velem ia hasonloan tervezte a családot.
Ha en gyeddel majd csak 100 at tudok beletenni akkor ő is csak majd 100 at tesz a csaladba. Neki ez a fifti fifti.
Es marad neki 300 a nem tudom mire/ho
Megköszöntem neki a csaladtervezest hogy nekem ez nem.bocsi. es en lettem learanyásózva.
Miért nem működhetne?
Ha ő többet keres, többet fizet, nyaralást, éttermet, drága kocsit, akármit, amit szeretne.
Mivel neked sem kell beleadnod és rábíznod a saját fizetésedet és mivel azt írod megélnél a pénzedből mi a probléma.
Költesz úgy, mint nélküle, a közös extra dolgokat meg fizeti ő nagyobb részben. Igazából sokkal egyszerűbb így élni, mint közös kasszázni. Nincsenek pl pénzügyi viták.
Ez problémás lesz. Ugyanúgy dolgozol mint ő és mégis te viszed a hátadon a mindennapi életeteket is. Ha még erre gyereket is vállalsz, ki fogsz készülni. Sőt, akkor még a férjed jobban el is fogja várni hogy tiptop legyen a lakás, gyerek is rendben legyen, legyen kaja is és te se nézz ki úgy mint a mosott sz@r. El fogja várni azzal a felkiáltással hogy, hát otthon vagy, ráérsz. Ha már most nem vesz ennyire figyelembe, hogy csak a saját igényeihez igazít mindent és nem is fizeti mondjuk a részed tekintettel arra hogy ha nem tudod állni. Ő tesz rá hogy te lenullázódsz anyagilag.
Nálunk volt olyan hogy alig kerestem, a férjem meg nagyon sokat. Fizetésarányosan osztottuk a költségeket. Beadtam a rezsibe is, meg a bérleti díjba is de nem 50-50 arányban, hogy maradjon pénzem mindennapi dolgokra is, pl bevásárlás, mert azt jobbára én intéztem. És amikor kifogytam, a férjem szó nélkül utalt pénzt. A nagyobb kiadásokat pedig ő állta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!