Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valóban rosszul viszonyulok a feleségemhez?
Hibbant a feleséged . Az is aki pártolja.
Tudom miről beszélsz. Vannak olyan emberek mint a párod. Egyszerűen lehetetlen velük beszélgetni ,mert x mondat után csak a negatívumot , kötözködést hajtják. Nekem a húgom ilyen. Kb 5 mondatot szépen tudok vele beszélni. Majd olyan lesz mint a párod. Sokszor kicsit beszélek vele...
Igaz mi nem váltunk el, de minket nem zavar ha a feleségem, vagy én a lányommal,vagy a fiammal beszélünk meg valamit jobban. Ez a világ már inkább az övék. Jobban mozognak benne, jobban eligazodnak a mai dolgokban. Egyikünk sem hisztizik miatta.
Még annyit tennék hozzá,értem amit mondtok,lehetséges hogy feleségem valamilyen szinten kirekesztve érzi magát.De mit tudok kezdeni ezzel?
Még jó hogy nem fogom elrontani a lányommal meglévő jó viszont.
Szerintem semmi gond nincs azzal, hogy a lányoddal beszélgetsz.
A gond azzal van, hogy azt mondod, hogy "ő bezzeg megért", pedig te magad is leírod, hogy csak arról van szó, hogy ő egyetért veled sokmindenben. Ezek szerint te beszélgetések során nem a másik véleményét akarod hallani, hanem a sajátodat, csak magasabb hangon. Neked az kell, hogy legyen ott egy bólogató jónás. Ez az ami szerintem nagyon nagy baj. Hogy kvázi azért hidegülsz el a feleségedtől, mert vannak dolgok, amiben nem ért egyet veled. Nekem úgy tűnik, hogy számodra két út van: vagy mindenben egyetértünk, vagy veszekszünk. Pedig (szerintem) sokkal jobb, amikor két különböző véleményű ember meghallgatja egymást, és a hallottak alapján formálja a saját véleményét.
A feleséged pedig joggal érzi kívülállónak magát, a #14-es komment alapján te magad sem tartod őt igazán családtagnak. Nehéz beházasodni egy családba, pont azért mert nem ismered őket annyira, mint ők egymást, de erre nem az a megoldás, hogy nem vonod be őt a beszélgetésbe, hanem hogy elmagyarázod neki az aktuális helyzetet, és hogy milyen megoldást láttok jónak és miért. És ha ezt folyton csinálod, akkor egyre jobban fogja ismerni ő is a családot, egyre inkább a részének érzi magát. Ezzel szemben amit te csinálsz, azzal inkább kizárod a feleséged. Ezzel szerintem választ adtam a "mit tudok ezzel kezdeni" kérdésre.
És szerintem ezért van az, hogy a feleséged zavarja, hogy a lányoddal beszélsz - nem valami beteges módon féltékenykedik, hanem irigykedik a vele (lányoddal) való jó kapcsolatodra, míg a vele (feleségeddel) való kapcsolatod egyre rosszabb. (Az persze lehet, hogy nem jól fejezi ki magát ezzel kapcsolatban, vagy akár a tudatalattijának szüksége van egy bűnbakra és ezért a lányod hozza fel.)
Illetve a #25-ös kommentedből az nem világos, hogy miféle alkalmazkodást vársz tőle. Mit kéne tennie szerinted? Hagyja ki magát a család ügyeiből? Az nem alkalmazkodás a családhoz, az szimpla kizárás a családból.
#8 vagyok, + a 27#-nek
Annyit talán még, hogy nem irigy, hanem jól esne számára az, ha a férjétől több figyelmet kaphatna, ha nem távolodnál el tőle, ha nyitott volnál arra, amit mondani szeretne. Azt javaslom, hogy hagyd ezt egy picit ülepedni és olvasd el újra a válaszokat majd, mert a fától nem látod az erdőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!