Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Karácsony előtt elköltöztem a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Karácsony előtt elköltöztem a feleségemtől, mert embertelenül bánt a dolgozókkal a munkahelyen (nyolcnak közvetítette az elbocsátást). Most ígéri, hogy megváltozik, hihetek neki?

Figyelt kérdés

Egy munkahelyen dolgozunk a feleségemmel, én a cég kreatív részlegén, ő pedig HR-esként. Karácsony előtt több olyan dolgozónak is közvetítette a felmondást, akik családosak, gyermeküket egyedül nevelők vagy kiváló szakemberek. Mikor felelősségre vontam, hogyan tehette tönkre ennyi ember életét és karácsonyát, ezt válaszolta: - Parancsra tettem. Én csak utasítást hajtottam végre. A cégvezető utasítását. -

- De drágám, egy parancs teljesítését meg is lehet tagadni, ha a parancs embertelenségre szólít fel. Parancsra tettem! Micsoda érvelés ez!! Ezzel a fordulattal védekeztek a náci tömeggyilkosok is a nürnbergi perben, amikor zsidók millióinak a kiirtásáért felelősségre vonták őket! Nekik Hitler parancsa szent volt. Hitler volt nekik az isten. Ezt mondták. De neked nem kellene, hogy a cégvezető legyen az istened. Ha azt parancsolja a cégvezető, hogy engem is rúgj ki, nekem is kézbesítsd a felmondólevelet, megtetted volna?

- Természetesen. Mert ez az utasítás. Ha én nem teszem meg, majd megteszi helyettem valaki más.

- Drágám, te beteg vagy. Ennyire könyörtelenné és embertelenné tett téged a cég? Másvalaki tegye meg nyugodtan, az már nem a te ügyed, az ő tettéért már nem tartozol felelősséggel. De a sajátodért igen. El kell számolnod a lelkiismereteddel. Amúgy hadd kérdezzem már meg, most nyolc dolgozó kirúgása után mégis hogy bírsz tükörbe nézni?

- Nem gondolkodok ilyeneken. Teszem, amit mondanak.

- Én pedig teszem, amit most a belső iránytűm parancsol. Én egy erkölcsi nullával nem élek egy fedél alatt.

Másnap elköltöztem. A karácsonyt egyedül töltöttem. Ő is. Most hívogat, hogy január elejére bejelentkezett a cégvezetőhöz, és beolvas neki, hogy miért adott neki ilyen parancsot. Hihetek vajon neki? Tényleg megbánta a könyörtelenségét? Tényleg be fog olvasni a cégvezetőnek?

2020. dec. 29. 14:48
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/75 anonim ***** válasza:
92%
Jól van, ennyire unatkozol?
2020. dec. 29. 14:52
 2/75 anonim ***** válasza:
90%
Ezért nem kell keverni a munkát a magánélettel.
2020. dec. 29. 14:58
 3/75 anonim ***** válasza:
98%
Kamu kérdés, ennyire csak nem lehetsz sötét. Ez is a munkája része, nyilván nem kedvtelésből tette. Na meg az se hihető, hogy egy hozzád hasonló szardarab után rohanjon.
2020. dec. 29. 15:03
 4/75 anonim ***** válasza:
98%
Te hülye vagy a kamu kerdesednek együtt.
2020. dec. 29. 15:06
 5/75 A kérdező kommentje:
Én lennék a legboldogabb, ha kamu lenne a kérdés, és nem történt volna meg az a szörnyűség, hogy nyolc ember élete tönkrement a cég embertelensége miatt. De az embertelenséget nem kötelező kiszolgálni. Nekem ez az elvem.
2020. dec. 29. 15:12
 6/75 A kérdező kommentje:
Hogy lehet ilyet mondani, hogy "parancsra tettem"?? Eichmann és Rudolf Höss is ezt mondta a nácikat elítélő bíróság előtt. Ott pedig megkérdezték őket, miért nem szálltak ki az egészből idejében. Nem tudtak válaszolni.
2020. dec. 29. 15:15
 7/75 anonim ***** válasza:
88%
Tök igazad ban, bérelte volna fel George Clooneyt az egek urából. Vagy inkább Anna Kendricket. Vele én is bevállalnék egy elbocsájtást vigasztaló szexxel a végén. (Úgyis felmondtam már, de neki ezt nem kell hangsúlyozni. ;)
2020. dec. 29. 15:25
 8/75 anonim ***** válasza:
99%

"Hogy lehet ilyet mondani, hogy "parancsra tettem"??"

Mondjuk úgy, hogy neki is van főnöke, aki kiadta utasításba. Vagy inkább mondta volna a főnök a nejednek, hogy akkor lehetsz te a kilencedik? Te meg egyből Hitlerrel jössz, meg erkölcsi nullának nevezed a feleséged?

Gondolom a cégvezetőt nem kérted számon. Mert mégiscsak kell a munkahely és fizetés...

2020. dec. 29. 15:26
 9/75 anonim ***** válasza:
98%
Hát hallod te oltári nagy tévedésben élsz. A munkahely az munkahely neked és neki is van főnöke azt kell tenni amit mondanak vagy nem kell többet bemennetek. Szerinted az úgy működik hogy már pedig én nem küldök ki felmondást mert milyen dolog az? Hát nem. Cseppet sem így működik. Ha ennyire nem szereted hogy van főnököd akkor mondj fel és csinálj magadnak egy céget ahol felvehetsz bárkit és majd ha a csőd szélén állsz akkor se rugjál ki senkit hanem fizesd ki ahogy akarod.
2020. dec. 29. 15:33
 10/75 A kérdező kommentje:
Nem kötelező egy embertelen utasítást teljesíteni. Meg lehet mondani, hogy ez aljasság, én ehhez nem adom a nevemet. Ha a főnök azt mondja neki, hogy engem is bocsásson el, akkor sem szegült volna ellen? A válasza szerint nem. Simán kitöltötte volna a nevemre is a felmondólevelet. Nem ment volna neki 10 körömmel a vezető pofájának a férje védelmében. Ez ám a jó munkaerő és a "lojális" feleség.
2020. dec. 29. 15:36
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!