Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Karácsony előtt elköltöztem a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Karácsony előtt elköltöztem a feleségemtől, mert embertelenül bánt a dolgozókkal a munkahelyen (nyolcnak közvetítette az elbocsátást). Most ígéri, hogy megváltozik, hihetek neki?

Figyelt kérdés

Egy munkahelyen dolgozunk a feleségemmel, én a cég kreatív részlegén, ő pedig HR-esként. Karácsony előtt több olyan dolgozónak is közvetítette a felmondást, akik családosak, gyermeküket egyedül nevelők vagy kiváló szakemberek. Mikor felelősségre vontam, hogyan tehette tönkre ennyi ember életét és karácsonyát, ezt válaszolta: - Parancsra tettem. Én csak utasítást hajtottam végre. A cégvezető utasítását. -

- De drágám, egy parancs teljesítését meg is lehet tagadni, ha a parancs embertelenségre szólít fel. Parancsra tettem! Micsoda érvelés ez!! Ezzel a fordulattal védekeztek a náci tömeggyilkosok is a nürnbergi perben, amikor zsidók millióinak a kiirtásáért felelősségre vonták őket! Nekik Hitler parancsa szent volt. Hitler volt nekik az isten. Ezt mondták. De neked nem kellene, hogy a cégvezető legyen az istened. Ha azt parancsolja a cégvezető, hogy engem is rúgj ki, nekem is kézbesítsd a felmondólevelet, megtetted volna?

- Természetesen. Mert ez az utasítás. Ha én nem teszem meg, majd megteszi helyettem valaki más.

- Drágám, te beteg vagy. Ennyire könyörtelenné és embertelenné tett téged a cég? Másvalaki tegye meg nyugodtan, az már nem a te ügyed, az ő tettéért már nem tartozol felelősséggel. De a sajátodért igen. El kell számolnod a lelkiismereteddel. Amúgy hadd kérdezzem már meg, most nyolc dolgozó kirúgása után mégis hogy bírsz tükörbe nézni?

- Nem gondolkodok ilyeneken. Teszem, amit mondanak.

- Én pedig teszem, amit most a belső iránytűm parancsol. Én egy erkölcsi nullával nem élek egy fedél alatt.

Másnap elköltöztem. A karácsonyt egyedül töltöttem. Ő is. Most hívogat, hogy január elejére bejelentkezett a cégvezetőhöz, és beolvas neki, hogy miért adott neki ilyen parancsot. Hihetek vajon neki? Tényleg megbánta a könyörtelenségét? Tényleg be fog olvasni a cégvezetőnek?

2020. dec. 29. 14:48
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/75 anonim ***** válasza:
86%
Látszik, hogy ez az egész egy rohadt nagy kamu. Fingod nincs egy cég működéséről.
2020. dec. 30. 06:23
 62/75 anonim ***** válasza:
23%

Ez azért érdekes morális kérdés, mert nyilvánvaló, hogy a kérdezőnek se felesége, se munkahelye, egyik se volt, és nője nem is lesz, az biztos.

Ugyanis átlagos munkahelyen őt is elkerülik messziről, mivel az ő felesége rúgott ki 8 embert...

A feleség meg egy laza tollvonással kirúgná ezt az idiótát is.

2020. dec. 30. 08:24
 63/75 anonim ***** válasza:
79%

Szerinted a céged szociális foglalkoztató intézmény? Nem értem a sztorit, szóval te vagy ott a kreatív? Ekkora türhő ostoba lénnyel biztosan nem álltam volna össze, főleg, ha még majd a szakmai feladataimba is beleszól és azzal zsarol, hogy majd jól elköltözik. Hát mekkora már, szerintem valami 15 éves hülyegyerek vagy aki szórakozik csak mert nem hiszem el, hogy sétál ilyen valamelyik cégnél.

Pofám leszakad :D

2020. dec. 30. 08:52
 64/75 anonim ***** válasza:
25%
Gondolom kamu, de a jobb fajtabol, mert baromi szorakoztato volt. :)
2020. dec. 30. 10:36
 65/75 anonim ***** válasza:
3%

64 vagyok:

Ennyi besavanyodott okoskodo embert, mint ami itt van. Hozzatok kepest Galla Miklos szorakoztato alak. Es meg o is a vizihulla alatt van.

2020. dec. 30. 10:38
 66/75 anonim ***** válasza:
100%

"Egy diplomás pszichológus számára a HR-esség lenne a végezhető munkák legjobbika? "

Hát nem is egy óvodában dadának lenni.

Mi az igazi oka, hogy nem akarod, hogy ott dolgozzon a feleséged? Féltékeny vagy? Más pasikra? Vagy a karrierjére?

2020. dec. 30. 15:33
 67/75 A kérdező kommentje:
Közölném, hogy az óvodákban létezik óvodapszichológus munkakör, ha ezt eddig valaki nem tudta volna. Az óvodapszichológus nem egyenlő az óvodai dadával. Remélem, értelmes embereknek nem kell részletesebben kifejteni a két munkakör közötti különbséget, de ha igénylik a jámbor olvasók, megteszem.
2020. dec. 30. 15:49
 68/75 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a kérdezőnek csak nem volt pénze karácsonyi ajándékra, és ezért gyorsan ki kellett találni valamit.
2020. dec. 30. 15:53
 69/75 A kérdező kommentje:
Már évek óta No-Gift Christmast tartunk. Mióta hazajöttünk Iowából, azóta ez nálunk a bevált rendszer. Az iowai barátainknál láttuk először, hogy milyen jól működik. De most volt nyomós oka a külön töltött ünnepnek.
2020. dec. 30. 15:59
 70/75 anonim ***** válasza:
100%

"Az iowai barátainknál láttuk először, hogy milyen jól működik"

Ppfff... Magyarországon kb minden második/harmadik háztartásnál működik, nem kell elmenni az usáig.

2020. dec. 30. 16:08
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!