Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Karácsony előtt elköltöztem a feleségemtől, mert embertelenül bánt a dolgozókkal a munkahelyen (nyolcnak közvetítette az elbocsátást). Most ígéri, hogy megváltozik, hihetek neki?
Egy munkahelyen dolgozunk a feleségemmel, én a cég kreatív részlegén, ő pedig HR-esként. Karácsony előtt több olyan dolgozónak is közvetítette a felmondást, akik családosak, gyermeküket egyedül nevelők vagy kiváló szakemberek. Mikor felelősségre vontam, hogyan tehette tönkre ennyi ember életét és karácsonyát, ezt válaszolta: - Parancsra tettem. Én csak utasítást hajtottam végre. A cégvezető utasítását. -
- De drágám, egy parancs teljesítését meg is lehet tagadni, ha a parancs embertelenségre szólít fel. Parancsra tettem! Micsoda érvelés ez!! Ezzel a fordulattal védekeztek a náci tömeggyilkosok is a nürnbergi perben, amikor zsidók millióinak a kiirtásáért felelősségre vonták őket! Nekik Hitler parancsa szent volt. Hitler volt nekik az isten. Ezt mondták. De neked nem kellene, hogy a cégvezető legyen az istened. Ha azt parancsolja a cégvezető, hogy engem is rúgj ki, nekem is kézbesítsd a felmondólevelet, megtetted volna?
- Természetesen. Mert ez az utasítás. Ha én nem teszem meg, majd megteszi helyettem valaki más.
- Drágám, te beteg vagy. Ennyire könyörtelenné és embertelenné tett téged a cég? Másvalaki tegye meg nyugodtan, az már nem a te ügyed, az ő tettéért már nem tartozol felelősséggel. De a sajátodért igen. El kell számolnod a lelkiismereteddel. Amúgy hadd kérdezzem már meg, most nyolc dolgozó kirúgása után mégis hogy bírsz tükörbe nézni?
- Nem gondolkodok ilyeneken. Teszem, amit mondanak.
- Én pedig teszem, amit most a belső iránytűm parancsol. Én egy erkölcsi nullával nem élek egy fedél alatt.
Másnap elköltöztem. A karácsonyt egyedül töltöttem. Ő is. Most hívogat, hogy január elejére bejelentkezett a cégvezetőhöz, és beolvas neki, hogy miért adott neki ilyen parancsot. Hihetek vajon neki? Tényleg megbánta a könyörtelenségét? Tényleg be fog olvasni a cégvezetőnek?
Igen, az sokkal jobb lett volna, ha a feleséged ellenszegült, akkor már neki sem lenne munkája. Fogd fel (már ha van mivel...), hogy ő is csak egy alkalmazott, nem a saját döntése volt, hogy elbocsássanak embereket.
Ennyire nem lehetsz segghülye.
Ha még őt is kibaccák, akkor te fenn tudod tartani magatokat egyedül is? Vagy jönnél panaszkodni egy hónap múlva, hogy az asszony nem dolgozik, te széthajtod magad és ez milyen xar?
Jézus
Van olyan itt h napi hülye nyertese stb??
En értem miről beszélsz és sokan mások is... De!!
Az hogy a munkahelyen mit csinál ahhoz semmi közöd
Azért nem kell a pároknak együtt dolgozni
Keress egy másik munkahelyet
Kérdező, ez egy kamu?
Feltettem egy kérdés, hogy a feleséged abban a helyzetben mit tudott volna érdemben tenni? Vagy most amiatt vagy kiakadva, hogy december elején (amikor még nem tudta, hogy ezt meg kell tennie), nem fogadott el egy munkát és most emiatt hisztizel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!