Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Karácsony előtt elköltöztem a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Karácsony előtt elköltöztem a feleségemtől, mert embertelenül bánt a dolgozókkal a munkahelyen (nyolcnak közvetítette az elbocsátást). Most ígéri, hogy megváltozik, hihetek neki?

Figyelt kérdés

Egy munkahelyen dolgozunk a feleségemmel, én a cég kreatív részlegén, ő pedig HR-esként. Karácsony előtt több olyan dolgozónak is közvetítette a felmondást, akik családosak, gyermeküket egyedül nevelők vagy kiváló szakemberek. Mikor felelősségre vontam, hogyan tehette tönkre ennyi ember életét és karácsonyát, ezt válaszolta: - Parancsra tettem. Én csak utasítást hajtottam végre. A cégvezető utasítását. -

- De drágám, egy parancs teljesítését meg is lehet tagadni, ha a parancs embertelenségre szólít fel. Parancsra tettem! Micsoda érvelés ez!! Ezzel a fordulattal védekeztek a náci tömeggyilkosok is a nürnbergi perben, amikor zsidók millióinak a kiirtásáért felelősségre vonták őket! Nekik Hitler parancsa szent volt. Hitler volt nekik az isten. Ezt mondták. De neked nem kellene, hogy a cégvezető legyen az istened. Ha azt parancsolja a cégvezető, hogy engem is rúgj ki, nekem is kézbesítsd a felmondólevelet, megtetted volna?

- Természetesen. Mert ez az utasítás. Ha én nem teszem meg, majd megteszi helyettem valaki más.

- Drágám, te beteg vagy. Ennyire könyörtelenné és embertelenné tett téged a cég? Másvalaki tegye meg nyugodtan, az már nem a te ügyed, az ő tettéért már nem tartozol felelősséggel. De a sajátodért igen. El kell számolnod a lelkiismereteddel. Amúgy hadd kérdezzem már meg, most nyolc dolgozó kirúgása után mégis hogy bírsz tükörbe nézni?

- Nem gondolkodok ilyeneken. Teszem, amit mondanak.

- Én pedig teszem, amit most a belső iránytűm parancsol. Én egy erkölcsi nullával nem élek egy fedél alatt.

Másnap elköltöztem. A karácsonyt egyedül töltöttem. Ő is. Most hívogat, hogy január elejére bejelentkezett a cégvezetőhöz, és beolvas neki, hogy miért adott neki ilyen parancsot. Hihetek vajon neki? Tényleg megbánta a könyörtelenségét? Tényleg be fog olvasni a cégvezetőnek?

2020. dec. 29. 14:48
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/75 anonim ***** válasza:
99%
Ennyi ésszel volt olyan cég, aki felvett munkaerőnek?
2020. dec. 29. 15:49
 12/75 anonim ***** válasza:
99%
#11 az hagyján, de találtak 8 nála elbocsájtásra alkalmasabbat. :D
2020. dec. 29. 15:51
 13/75 A kérdező kommentje:
Látom, sok a finom lelkű, érzékeny szívű nő a válaszolók körében. Éljen a nőies lelkület! Hajrá!
2020. dec. 29. 15:56
 14/75 anonim ***** válasza:
99%
Hát te hülye vagy kérdező, mint a segg.
2020. dec. 29. 16:09
 15/75 anonim ***** válasza:
98%

A munkahely nem jótékonykodási intézmény. Nyilván nyomós oka van az elbocsátásnak. Ha csődbe jutnak, akkor nem 8 ember, hanem az összes mehet.

Munkahelyen nem számít, hogy a férje vagy. Qrva jól járnátok, ha mindkettőtöket kirúgnának, te idióta.

Ja, és igen. Alapíts céget és vegyél fel mindenkit, ha kell, ha nem, és fizess utánuk. Ha a forgalom a felére esik vissza valami miatt, akkor is tartsd meg mind, és fizess nekik.

2020. dec. 29. 16:13
 16/75 anonim ***** válasza:
98%
És szerinted, ha a feleséged nagy önérzetesen megtagadja a kirúgás lebonyolítását, akkor azok az emberek nem lesznek kirúgva? Dehogy nem. A feleségednek ebbe semmi beleszólása nincs, de te segghülye vagy.
2020. dec. 29. 16:15
 17/75 anonim ***** válasza:
98%
13 Minek finomkodjunk? Te helyettünk is igazi nő vagy, abból is a legrosszabb fajta.
2020. dec. 29. 16:21
 18/75 anonim ***** válasza:
98%

Szerintem jobb, hogy karácsony előtt megtette, így mindenki tisztában volt azzal, hogy el kell kezdenie tartalékolni a két ünnep között, meg el tudott kezdeni állást nézni.

Nyilván kirúgták volna őket, szerintem az a szemétség, amikor tudod, hogy valakit ki fognak rúgni, de nem szólsz róla neki az első adandó alkalommal. Pedig lehet, hogy az a néhány nap is sokat számít az álláskeresés szempontjából, amivel előbb megtudta.

2020. dec. 29. 16:27
 19/75 anonim ***** válasza:
98%

Jól tette. Most azok, akiket elbocsátott, nem verték magukat még nagyobb költekezésbe a két ünnep között.

Én minél előbb tudni akarnám ha elbocsátanak, főleg ilyen pénzszórós szezonban.

2020. dec. 29. 16:46
 20/75 anonim ***** válasza:
98%
Ön rosszul értelmezi a helyzetet. A felesége munkavállaló, végrehajtja a vezető utasításait a beosztásában a cég érdekében. Ezért fizetik, nem azért, hogy moralizáljon. Nyilván mérlegelte a vezetés, hogy kinek a munkájára van szükség és ez alapján döntöttek.Ezek minden nap előfordulnak, nem kell meglepődni. Különben, hogy lennének munkanélkülivé többnyire az emberek? Nincs igaza a feleségének a hozzáállásával kapcsolatban.
2020. dec. 29. 17:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!