Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valóban rosszul viszonyulok a feleségemhez?
Szóval a feleség normális... Egy normális felnőtt ember nem féltékeny a társa gyernekére, legyen az kicsi, vagy nagy (felnőtt)!!!
Ő egy másik nőt lát benne. Ez nektek normális???
Hát, sok itt a gond hölgyek. Bele sem merek gondolni miket varialtok ti az életetekben, ha már/még itt tartotok...
Igen,előző feleségem a lányom anyja.Nem emiatt váltam el tőle.
Átgondolom amit írtok,gondolkozom hogyan tudnék változtatni.
Bár nem értem miért ne beszélhetnék akármikor a saját lányommal.
Viszont egy kérdést még feltennék: Miért baj az ha a családdal kapcsolatos dolgokat a lányommal egyeztetem,ezt azért teszem mert ő tudja kinek mi a gondja,kinek mikor jó bármi.
Feleségem jóval később csöppent ebbe a családba,emiatt nem is tudja felmérni a családtagok igényeit.Szerintetek ez is probléma?
Mert feleségem nehezményezi miért nem vele beszélem meg az ilyen dolgokat is.Én elmondom neki természetesen,de csak a lányomhoz próbálok igazodni aki tudja az összes családtag elvárásait.Elnézést ha ismételtem magamat valamiben.
Az eltérő véleményt el tudom viselni,csak az akadékoskodást nem.
"lányommal teljesen egy hullámhosszon vagyunk, ő ismer engem és képes megérteni álláspontjaimat" - ideális esetben ez a feleségeddel is így van. Amúgy értem én, hogy könnyebb és gördülékenyebb úgy megoldani a problémákat, ha mindenki egyetért, nade ha a feleséged pont nem ért veled egyet, akkor mégis mit csináljon? Hallgasson és húzza meg magát, mert a te családod többségben van? Nyilván ha ezt várod el tőle, és ezt ő érzi, akkor bizony "akadékoskodás", veszekedés lesz belőle.
Amúgy a leírtak alapján én úgy érzem, hogy a feleségeddel azért romlik szép lassan a kapcsolatod, mert mintha kihagynád a családi dolgokból. Mármint beszámolsz neki mindenről, de csak közlöd vele a kész tényeket (gondolom), a döntési folyamatba viszont nem vonod be, azt a lányoddal intézed. Amivel semmi baj nincs, ha amúgy is ő van jobban képben, ugyanakkor így a feleséged joggal érezheti azt, hogy ő csak másodrendű szereplő a kapcsolatotokban, a családban, kb mint amikor az öt évesnek mondod, hogy akkor hétvégén 11-re megyünk a nagyihoz, őt sem fogod megkérdezni, hogy mit gondol a programról, jó lesz-e neki.
1. Szerintem nem sokan mondták, hogy ne beszélgess a lányoddal. Szerintem (a 3-as válaszoló vagyok) tök jó, hogy beszélgettek, én irigylem a kapcsolatotokat, jó lenne ilyen viszony a szüleimmel. Itt a legtöbben azt mondták, hogy beszélgess a feleségeddel IS! Aki elvileg a társad.
2. A válaszod alapján eléggé úgy tűnik, mintha a feleségedet nem tekintenéd a család részének. Csak a lányodhoz igazodsz.
3. Eléggé úgy tűnik, hogy nem bírod elviselni a tiedtől eltérő véleményt, mert folyamatosan azt hangsúlyozod, hogy a lányoddal beszélsz, mert ugyanazt mondja, amit te. Ergo te most a saját véleményedet szeretnéd más szájából is meghallani?
4. Ha meg akarod menteni a házasságot, igenis tessék leülni a feleségeddel beszélgetni. Kérd meg, hogy most ne veszekedjetek, hanem higgadtan beszéljetek a konfliktusokról, te mondd el normálisan azt, hogy téged mi bánt, és hallgasd meg őt! Aztán keressetek együtt megoldást. Nem az ellenséged, hanem a társad, aki a leírás alapján eléggé úgy érzi, hogy nem tekinted annak. Ha nem megy ketten, keresettek párterapeutát, aki segít áthidalni a köztetek lévő szakadékot.
Te, a leírtak alapján nagyjából azt csinálod, mint az anyuci pici fia, csak éppen nem anyukáddal, hanem a lányoddal.
És még egyszer: NEM a lányoddal kell leépítened a kapcsolatodat, NEM vele kell távolítani a viszonyt, hanem a feleségeddel való viszonyt helyretenni.
A feleséged kívülállónak érzi magát.
Jól el vagy a lányoddal, ami klassz dolog, de a feleséged sehogy nem illeszkedik a képbe.
Te sem vagy túl segítőkész, hogy sikerüljön neki.
A régi családod marad a család számodra.
Egy családban mindenkinek meg van a maga helye.
Ez olyan mint két halmaz.
Az egyikben van az új nő a másikban az exed és a lányod.
Te meg középen.
19 Lehet te látod jól.
Nem vagyok ilyen helyzetben, de gondolom nem könnyű a nőnek sem. Nem tudja kezelni, hogy a kérdezőnek nem ő az első.
Szeretne az lenni, de nem tudja ezt hogyan elérni. Nem jó úton van.
18 - voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!