Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyen helyzetben Ti elmondanátok, vagy jobb, ha kimaradok ebből?
Ma megtudtam, hogy a nyár végén házassodó legjobb barátnőmet megcsalja a vőlegénye, egy másik nagyon jó barátnőnkkel.
Elmondanátok, vagy jobb, ha hallgatok, mert ez nem az én ügyem?
Nekem van egy barátnőm, csalta az akkori pasija, láttam a pasit egy másik lánnyal az utcán. A srác is észrevett, de amikor úgy találkoztunk, hogy a barátnőm is ott volt, rögtön takargatta a témát: "Téged láttalak tegnap a Deákon?" - olcsó próbálkozás. Kikértem egy tapasztalt (50+) közös ismerősünk véleményét, aki jártas a pszichológiában. Ő azt mondta, szerinte hamarosan le fog bukni a srác, ne én legyek a rossz hír vivője. Megfogadtam a tanácsát, 2 héten belül valamilyen belső sugallattól vezérelve a barátnőm belenézett a pasi telefonjába, és idegen szerelmes SMS-eket talált. Rákérdezett. - Aztán később megint összejöttek, megint csalta, ugyanez a játék.
Amikor már végleg szétmentek (vééégre), elmondtam a barátnőmnek, hogy én anno láttam őket, és nem tudtam mi tévő legyek, jótanácsra nem mondtam el, de most szeretném elmondani, hogy így volt - nem haragudott meg rám.
Viszont azt hiszem, ha házasodásról lett volna szó, elmondtam volna. Az mégis csak egy fontosabb dolog, mint egy 16-18 éves kori tiniszerelem. Nem hiszem, hogy (most) megutálna érte, mert van olyan szoros a kapcsolatunk. De ha megutálna, onnantól az ő baja, nem haragszom, vagy rájön vagy nem, én megpróbáltam. Elég bünti az neki, ha nem jön rá. :) Ha meg rájön és újra felkeres engem, folytathatjuk ott, ahol abbahagytuk.
Elmondtam neki tegnap este. Eleinte csak finoman próbáltam célozgatni, de (szerintem direkt) nem eset le neki. Aztán kicsit összekaptunk ezen, hogy én miért akarom elültetni a bogarat a fülébe, hogy megcsalja a pasija, itt már muszáj voltam elmondani, hogy mit láttam amikor haza értem. Elsőre úgy tünt hisz nekem, de késő este felhívott, hogy nem érti mit akartam ezzel elérni, mert a vőlegény egyik barátja tanúsítani tudja, hogy egész délelőtt a kocsiját szerelték a srácnál.
Elhadarta, hogy megérti mennyire rossz nekem végig nézni a boldogságát szingliként, de nem sikerült a kis tervem és menjen a francba, reagálni se volt időm, mert lecsapta.
A lakótársam megígérte, hogy még ma beszél a vőlegénnyel, hogy mondja el neki, vagy Ő fogja az igazságot. Meglep, mert igazából Őt árultam el és mégis inkább bevallja, hogy ne én legyek a féltékeny, hazug p.csának tartva.
Ma már kaptam két "kedves" üzenetet a legjobb barátnőmnek az anyukájától és a vőlegény nővérétől. Mindketten kifejtették a véleményüket, hogy milyen szánalmas vagyok, amiért tönkre akarom tenni a legjobb barátnőm életét.. szebbnél szebb szókinccsel.
Vicc, hogy képes inkább hinni a srác haverjának, mint nekem.. csak, mert én szingli vagyok és tutira féltékeny.
Remélem nem csak hiteget a lakótársam, és elmondja neki.
ne aggódj, ez már le fog csengeni,
egyértelmű volt, hogy először nem hisz, aztán nagy tagadás van benne, emiatt támadás feléd ( a rossz hír hozója)
De innentől bukás lesz,
Azért hisz a havernak, mert ő azt mondja amit hallani akar, igazolja azt, amit hinni szeretne...
Ennél kicsit több idő kell, hogy ezt megeméssze.
Te pedig ne idegeskedj, inkább légy nyugodt, hogy te megtetted azt amit megtehettél, a többi a barátnődön múlik
Mint írtam, inkább rád haragudjon, mint végigasszisztálj egy hazugságra alapuló házasságkötést
Sejtettem, hogy valahogy majd te jössz ki belőle rosszul.
Sajnos átéltem ugyan ezt a szitut csak én a hugommal.Láttam, hogy megcsalja a palija, elmondtam és az egész család ellenem fordult.
De akkor is jól tetted, hogy szóltál, mert legalább a lelkiismereted tiszta és nem vagy kamu barát!
Várható volt, hogy így reagál. Őszintén, ha nekem is azt mondanák, hogy a vőlegényem megcsal, elsőre én se hinném el, és nyilván a páromnak hinnék (de hozzáteszem zárójelben, nekem nincs is barátnőm, akiben megbíznék). Ettől függetlenül nem osztanám ki a barátnőt és nem vágnám rá a telefont.
Neked tiszta a lelkiismereted, inkább haragudjon rád, minthogy lapulj. Az igazság fontosabb.
Akkor javulna a helyzet, ha maga a vőlegény mondaná el, vagy tényleg mástól is hallaná. A vőlegény ebben az esetben nem hiszem, hogy bevallana bármit is, mert egy gerinctelen senki (így a szituáció alapján).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!