Elmondanátok, hogy mivel jobb egy Prémium táp mint a házi koszt?
házi kosztot=maradékot soha nem szabad kutyának adni étkezésnek! Nekik a fűszerek,gomba,hagyma,fokhagyma,káposzta ,chilli,paprika,só mérgező!
Ez egy elég jó indok hogy ne menjen tönkre az emésztése szegény kutyának:)
Akkor jó ha valaki főz a kutyának,ha minden vitamint,fehérjét,nyomelemet meg tud neki adni,de ez a tápba mind megvan úgyhogy egy jó kényelmi szempont:)
Ha az a házikoszt a kutya igényeinek megfelelően van összeállítva jó alapanyagokból, és nincs kifőzve minden tápanyag, akkor az is ugyanolyan jó, mint bármelyik táp. Maradékon viszont nem jó tartani a kutyát, sem ilyen "szerintem így lesz jó" receptek alapján.
Az a hasmenés amúgy nem a hirtelen váltástól volt? Fokozatosan, keverve adtad a kutyának az új tápot, vagy rögtön ahogy elfogyott az egyik, másnap eléraktad a másikat? Amúgy a középkategóriás tápokkal semmi baj nincs, szerintem nyugodtan etesd azzal a kutyádat, ha csak az jön be neki.
Én jobban szeretek "házi kosztot" adni. A tápban azért van tartósítószer bőven és, lehet hogy maradi vagyok, de közel sem olyan természetes, mintha rizst, tésztát, húst, tojást, túrót, zöldséget és almát vagy egyéb gyümölcsöt kap a kutya. Jobb az étvágya is ha ezt kapja és szebb a bundája is, ő is élet telibbnek, egészségesebbnek néz ki, mint mikor csak szárazat kapott. Persze ha sietek és nincs időm főzni, akkor tápot adok, de hiába premium, mégsem olyan jó, mint a házi kaja. A táptól mindig megy a hasa, a házitól valahogy soha. Az pedig még egy hátránya ennek, hogy számtalan tápot tesztelnek kutyákon.
És igaz, amit az egyik válaszoló írt, fűszeres kaját nem szabad kapnia a kutyának.
A házi koszt a legjobb: veszel csirkefejet, csirkelábat, csirkefarhátat és pulykanyakat, megfőzöd, esetleg keverheted táppal.
Viszont maradékot nem szabad a kutyának adni, mert az eberek igényei mások a kutyáénál, nem eheti azt, amit mi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!