Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Arab vőlegényem van de nem tudom hogyan köthetünk házasságot milyen papírokra van szükség?
Remelem megvszua vagy kulonben semmit nem fogsz erni a csalad szemeben nem leszel mas mint egy megturt olcso hitetlen k...
Ja es ugye muszlim vallast fel kell venned ez normal de igy se fogadbak be mert nem szuletett muszlim vagy.
Kérdező. Csak egy jótanács. Ha kérdést teszel fel a férjeddel kapcsolatban, ne írd le hogy arab, mert az itt mumus.
Sokan még mindig nem értik meg, hogy nem minden arab egyorma. Tény hogy sokan mennek a tartózkodási engedélyre, de őket ki lehet szúrni csak nehéz.
Nem "mindig" az arab férfiakkal van a baj, hanem azokkal a nõkkel,akik férjhez akarnak menni minél hamarabb.Elhisznek minden hülyeséget nekik, pl. egy nap után "habibti" lesz a csaj az interneten.
Olvastam már többször, hogy a lányok azt irják a fórumokon,hogy az arab férfiak milyen jól tudnak "udvarolni".Elhisznek mindent,ami kijön a szájukon.
Szóval. Ha rám hallgatsz akkor házasság nélkül kimész, és körbenézel. Ismerd meg őt kint és FŐLEG a családot, és, hogyan viselkedik akkor amikor a család ott van, bizonyos szituációkban.
Ehhez legalább 2 hónap kell!!!
Nekem egyiptomi férjem van, 5 éve élek boldog házasságban, a tenyerén hordoz. De mi Magyarországon élünk. 1 évet éltem vele kint Cairoban. De ez egyrészt Egyiptom másrészt ő, elég európai nevelést kapott, mindenki diplomás a családban és felvilágosult. Mindenki annyira vallásos, amennyire akar, értsd úgy, hogy 5 lánytestvére van.
14 éve mozgok itthon és külföldön az arab világban.
Iraq még mindig nem tart sehol, építik újra.
Nem voltam kint de van iraqi ismerősöm is.
Egy iraqival házasodni több lemondással jár. Én az lehetek a házasságomban aki vagyok, a család elfogadott, nem kellett vallást váltanom (nem is váltottam volna, akkor inkább hagytam volna a francba az egészet!), a párom egyenrangú félként kezel.
Iraqban vallást kell cserélni, és ez nem a pártól függ, ez törvény. Először felvilágosítás az iszlámról, majd utána muszlima kell legyél.
Ehhez még édesapád keresztnevét is fel kell vedd még itt Magyarországon.
Papírok: születési anyakönyvi kivonat, családi állapot igazolás mindkét fél részéről. Ezekkel be kell battyogni a Bajza utcai fordító iroda (máshova nem), ahol oldalanként majd lefordítják olyan 30 ezerért és utána majd a külügy hitelesíti oldalanként egy 10-esért. Jah az ő papírjait az illetékes Magyar Nagykövetségen előtte le kell hitelesíttetni különben hozzá sem nyúl a fordítóiroda. Ez kb 50 euro per okmány.
Aztán ha ez meg van, akkor be kell menni a Bevándorlási Hivatal Anyakönyvi Osztályára és ki kell tölteni egy kérvényt, hogy igényled a házassági tanúsítvány kiállítását. Ezt összefogva átküldik a Közigazgatási Hivatalba, ahol kb 2-3 hónapot elszöttyögnek és elbírálják, hogy engedélyezik-e a házasságot, vagy nem.
Én ezt tudtam másképp csinálni, mert hivatalosan külföldön élő magyar állampolgár voltam, így mi mindent Cairoban intéztünk. De mivel te jogilag itt élsz, mindent Magyarországon kell intézned.
Nos... továbbra is azt tanácsolom, hogy mielőtt nekimész ennek a procedúrának nézed meg őt kint egy 2 hónapot, hogy milyen. Másrészt, sose mondd, egy országra, hogy élnél ott, ha még nem tapasztaltad meg milyen!
Én majd bele rohadtam a cairoi 1 évbe, undorító kosz, mocsok, néznek mint a birkák még, ha nem is öltözködsz kihívóan, csak egy egyszerű szoknya-fölső, vagy tunika nadrág van rajtad. Van ahova mint nőt be sem engednek, nem ülhetsz le. És ez Cairo! Cairo ami nekünk turistaközpont , de nem elfeledni, hogy egy iszlám központ is!
Na most Iraqban nem létezik turizmus. Akkor most úgy remélem lejön, hogy ha én Cairoban cse...tem kint maradni, ami elvileg még turista központú is,akkor milyen körülmények lehetnek egy Iraqban, ahol nem járkálnak európai arcok.
Ha én lennék a te helyedben a lábam nem tenném oda. Mert megmondom a frankót, én cidriznék attól, hogy 1 nem jövök vissza, 2 esetleg csak mert annyira vigyáznak rám, kapok kint első körben egy hagabot, egy nekabbal.
De ez legyen a Te döntésed.
"Én ismerek pár itt élő arabot magyar feleséggel, hát egyenjogúság az van, például az egyik elnézte, hogy a feleségével pakolunk nem kis súlyú dolgokat, simán elnézte."
Jaj azért ne fogjuk már mindent arra, hogy mert arab. Az én férjem véletlen sem arab, teljesen magyar, de az is van olyan hülye, hogy elnézi, ha cipekedek, mert "miért nem szóltam? Szóljak és akkor segít."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!