Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Arab vőlegényem van de nem tudom hogyan köthetünk házasságot milyen papírokra van szükség?
A film címe: a lányom nélkül soha! (vagy ez a könyv címe?)
Amúgy van a neten egy magyar nők - arab feleségek fórum, ahol jelenlegi és volt magyar nők irkálnak, adnak tanácsot egymásnak a mostani férjezett társaiknak. (ha még megvan a fórum)
Szerintem ott sokkal hasznosabb válaszokat kapnál és elsőkéből értesülhetnél arról milyen arab feleségnek lenni:
19:30
Forditva van,sajnos õk utálják az európaiakat!
A párod Magyarországon él vagy kint?
Honnan tudod, hogy nem nõs?
Tegyük fel, hogy ismered a vőlegényed, végig kedves lesz veled, nem fog megalázni sosem és tényleg minden klappol ilyen szempontból, de mi van ha megromlik a házasság? Teszem azt öt évig együtt vagyok boldogan, aztán megromlik valami köztetek és ott állsz jogok nélkül? A házasságok kb fele válással végződik... Olvastad már itt a kérdéseket, válófélbe lévő emberektől? Amikor direkt tönkreteszik egymást a felek? Na, képzeld el ezt úgy, hogy ott élsz. Ha megromlik valami köztetek, akkor nem tudsz hazajönni, ha a férjed nem enged haza. Ha haza is tudsz jönni, a gyereket tuti nem hozhatod, mert nincs az a bíróság ami ott neked ítélné.
Nekem vannak muszlim barátaim és tényleg nem azzal van a baj, hogy arab, mert vannak köztük kedves, tanult, a nőket tisztelő férfiak, de egy válás közeli helyzet nagyon undorító dolgokat hoz ki az emberekből. Szerintem menj hozzá itthon, legyetek boldogok, de nehogy kiköltözz irakba.
"Németországban él egy rokonom. Egy arab sráchoz ment feleségül. Van két gyerekük. A rokonom azt mondja, hogy nagyon szereti a férjét. A nyáron hazajöttek a két gyerekkel és a férjjel a Balatonra nyaralni. Egy esti tűz melletti szalonnasütés, és beszélgetés során sok minden szóba került. éppen magyarországi üdülőhelyekről volt szó, és az Abdul ( nem tudom jól írom e a nevét)mondta, hogy milyen jó hely Hévíz, amikor a rokonom , mármint a feleség közbeszólt, hogy nem volt olyan jó, mert a gyerekek nem érezték jól magukat. Erre az Abdul úgy képen vágta, hogy csak úgy nyekkent. Én felugrottam, hogy mit képzel, hol van, hogy ilyent csinál egy nővel, pláne a feleségével.
Erre Rászólt apámra, hogy miért engedi, hogy egy lány rendre utasítson egy férfit? Egy vendéggel nem lehet így bánni. és azonnal küldje el a nőket a tűztől. A rokonom felállt és odébb ment a gyerekeivel. Apám mondta, hogy teljesen igazam van, és nem lehet így viselkedni itt, mert az itteni normák ezt nem engedik meg. Nálunk az asszonyok is olyan jogokkal rendelkeznek, mint a férfiak. Erre felállt, és szólt a feleségének, hogy menjen csomagolni, mert nem marad egy ilyen barbár házba. Fél órába sem telt, és összecsomagolva otthagytak bennünket. Azóta sem hallottunk róluk. Most képzeld el, hogy a rokonunk édesanyja is végig látta, hogy miként bánik a feleségével, és a gyerekeivel. Az egyik gyerek lány volt. Milyen sorsa lesz egy ilyen muszlin közösségben? Ők így élnek. Aki ezt az életet választja, annak lelke rajta. Hogy majd Te megváltoztatod Őt? Kétlem, hogy meg tudod tenni. Oda költözöl, és úgy kell majd élned, ahogy a családja kívánja. +Menj csak nyugodtan, és viseld a következményeit."
http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__egyeb-kerdesek_..
"A kérdező kommentje:
Nem vagyok ostoba, de milyen választ is várhattam volna a magyaroktól akik utálnak minden más nemzetet.vicc hogy ide kellett születnem én szégyenlem hogy magyar vagyok"
El ne felejtsd, amikor megveszed Irakba a repülőjegyet, "csak oda" jegyet vegyél. Rájöttem, neked teljesen igazad van, tökéletesen illeni fogsz egy arab kecskepásztor mellé a sivatagba.
Tájékozódj a kultúráról és annak veszélyeiről, mielőtt ilyen döntést hoznál. Oké, csalódtál valahány magyar férfiben, de ezzel általánosítod az összeset, sőt, az összes magyar embert a legutóbbi kommentedben, pedig pont ezek az általánosítások zavarnak elmondásod szerint, ez kicsit képmutató.
Én úgy vagyok vele, hogy az ember menjen kalandot próbálni, ha teheti, de mérlegeljen előtte, szerezzen ismereteket, mert a kultúra TÉNYLEG nagyon sokat számít. Ha mondjuk Japánba mennél feleségül, akkor azzal kéne számolnod, hogy örökre "kívülálló" gaijin maradsz, sőt, jó eséllyel a gyerekeid is, hiába imád a férjed, és Japán még nem is annyira extrém példa "idegenségben" mint az arab országok. Azt írtad, hogy tudod mennyi emberi jogodról mondanál le, na de miért tennéd? Tudnál boldogan élni másodrangú polgárként, egy ilyen sokkal merevebb kultúrában, mint amilyenben felnőttél?
Ha külföldit akarsz, keress külföldit, de azért gondolj bele milyen kultúrkörből. Afrikába elmennél egy olyan törzsbe, ahol a nőket kötelezően körülmetélik, mert anélkül "tisztátalanok", alávetnéd magad ilyennek, csak mert hátha az a törzsi pasas többet tud nyújtani? Bolondság lenne. Ez se sokkal kisebb bolondság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!