Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ha a vőlegényem nem fogja...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a vőlegényem nem fogja hordani a gyűrűjét, érdemes neki is aranyat venni?

Figyelt kérdés
Meg akarja próbálni, de valószínűleg nem lesz belőle semmi. Csak órát hord, zavarják az ékszerek. Egyébként fehéraranyból lenne, de meg tudják csinálni ezüstből is. Érthető okokból hatalmas az árkülönbség.
2014. máj. 15. 10:51
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Ha ezüst, ha arany, ha platina, az egésznek úgyisa szentimentális értéke számít.

A kifizetett ár és ezen érték közt találd meg azt az egyensúlyt ami mindkettőtöknek megfelel.

2014. máj. 15. 11:02
 2/17 anonim ***** válasza:
90%
Maradj az ezüstnél. Ha sokáig hordja akkor utána maajd mehet az arany. De akár ha meg akarod spórolni az ezüst árát akkor vegyél egy ilyen 100 forintos kipörgethető gyűrűt.
2014. máj. 15. 11:04
 3/17 anonim ***** válasza:
62%
Nekünk arany van, a férjem soha nem hordta csak az esküvő napján.Tudtam hogy nem fogja hordani de nekem nem gond.Soha enm vennék csak azért ezüstöt mert ugysem fogja hordani.
2014. máj. 15. 11:10
 4/17 A kérdező kommentje:
Engem sem zavar, az én apukám se hordta sose, mondjuk neki balesetveszélyes is lett volna. A vőlegényem részéről merült fel az ötlet, hogy szerinte felesleges aranyat venni. Egyforma gyűrűnk lenne, ha pedig később szeretné hordni, tudnánk venni ugyanolyan aranyat helyette.
2014. máj. 15. 11:17
 5/17 anonim ***** válasza:

Szerintem ha már most úgy gondolja, hogy esetleg később hordaná és majd akkor vesztek aranyat, akkor egyszerűbb most megvenni.

Később nem biztos, hogy lenne ugyanolyan, vagy még drágább lenne.

Így legalább a gyűrűtök ugyanolyan lesz. Fura lenne idővel, hogy másmilyen, mert gondolom, az arany és az ezüst nem ugyanúgy változik.

2014. máj. 15. 11:24
 6/17 A kérdező kommentje:
Valószínűleg csak azért mondja, hogy megpróbálja, mert nem akar megbántani. Ugyanis tisztában van a gyűrű "szentimentális értékével". De mivel felhozta az ezüst ötletet, így nem hiszem, hogy eredményes lesz ez a próbálkozás. Tehát meg fogja próbálni, hogy "lásd én megpróbáltam", de valójában szerintem már eldöntötte, hogy számára az ékszer idegen, kényelmetlen, ezért nem fogja hordani.
2014. máj. 15. 11:40
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Szigorú gazdasági racionalitással egyáltalán nem érdemes gyűrűt venni, hiszen a törtarany és az ékszer között óriási az árrés, tehát az "érdemes-e" vagy "megéri-e" kérdésre a racionális válasz az, hogy nem.

Mindezzel együtt, az egésznek van egy erős spirituális jelentése, nem véletlenül ragaszkodnak hozzá az emberek évszázadok óta. Ha kicsit is hisztek a dolgok szimbolikus jelentésében, és éppen nem ver a földhöz Benneteket pár (tíz)ezer forint költség, akkor én azt javaslom, hogy vegyetek rendes aranygyűrűt. Őszintén szólva engem kicsit megriaszt ez a hideg racionalitás, rögtön már az esküvő előtt, na de nem vagyunk egyformák... 37/F

2014. máj. 15. 11:42
 8/17 anonim ***** válasza:
6%
Marpedig hordja csak, nem art ha hozzaszokik a szenvedeshez, ha mar nosulesre adja a fejet :)
2014. máj. 15. 11:49
 9/17 Bence_ ***** válasza:
0%

Miért nem beszélitek meg őszintén, hogy akarja e hordani vagy sem?

Már most mímeltek egymásnak?

Hordásba meg 1-2 hát alatt bele lehet szokni.

2014. máj. 15. 11:49
 10/17 anonim ***** válasza:

Ha telik rá, mondd meg neki hogy "márpedig arany lesz", és inkább saját zsebből csengesd ki.

Ám ha neked mindegy, akkor fogadd el hogy elég az ezüst és örülj a megmaradt pénznek.

Nem igaz hogy "majd megszokja", mert én pl. nyakláncon kívül képtelen vagyok ékszert hordani, tiszta klausztrofób érzés.

Ezen leülni vitázni is tök értelmetlen, csak fölösleges feszültséget szül.

2014. máj. 15. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!