Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ugye szerintetek sem baj,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ugye szerintetek sem baj, hogy 23 évesen megyek férjhez, egyetemistaként?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A barátommal 16 évesen jöttem össze, és már akkor eldöntöttem,hogy azt szeretném,hogy ő legyen a férjem! Már akkor vele képzeltem el az életem! :) Most 22 éves vagyok, ő pedig 26. Én még egyetemi hallgató vagyok, tanítónéni leszek, neki pedig állandó munkahelye van, és a családjaink is sokat segítenének anyagilag a lagziban :) Nem rég kérte meg a kezem, és jövőre szeretnénk lagzit! úgy érzem egy álmom vált valóra,hogy 6 év után megkérte a kezem!!! :) Az egyik ismerősöm azt mondta,hogy szerinte még túl korai lenne férjhez menni, először fejezzem be az egyetemet. Én erről nem így vélekedek, megvan a biztos hátterünk, és szeretnék megbizonyosodni róla,hogy másoknak is az a véleménye erről,mint nekem :) Szerintetek?

2014. márc. 19. 09:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/84 anonim ***** válasza:
76%
Nekem nem az életkor számítana ebben az esetben, hanem az illető élethelyzete. Ha valaki 23 éves korára már dolgozik, és abból akár egyedül is fenn tudja tartani magát, továbbá képes magát teljes körűen ellátni ( háztartás, anyagiak beosztása, hivatalos ügyintézés stb. ) akkor semmi kivetnivalót nem látnék a házasságban. Viszont számomra, ha egy pár házasságot köt, akkor megkezdi a közös életét külön kis családként. Innentől kezdve nem lehet a szülők anyagi támogatását természetesnek venni, persze ha megtehetik és támogatják a fiatalokat, akkor jó, de ezzel számolni és tervezni nem szabad. (Egyik barátnőm korán (21) házasodott, sorban jöttek a gyerekek. Mást sem hallok tőle, mint hogy az anyja miért nem támogatja őket jobban anyagilag, amikor megtehetné, azt hitte, ha jönnek az unokák, akkor majd sok mindent ő fog megvenni nekik.) A másik, amit én a helyedben sajnálnék, az hogy kimaradna az életemből egy olyan időszak, amikor már van önálló keresetem, de még nem kell beleadni a közösbe, hitelbe...A férjem és én is mai napig örömmel emlékszünk vissza az első munkával töltött évünkre, mert akkor megtehettük azt, hogy magunkra költöttük a fizetésünket. Nekem abból az időből vannak a tényleg értékes holmijaim. 25 évesen házasodtam, a férjem akkor volt 26. Előtte egy évvel költöztünk össze, attól kezdve jött a közös spórolás az esküvőre, kocsira, lakás önerőre, aztán bútorra, majd jött az első gyerek, most várjuk a másodikat és rájöttem, hogy saját magunkra már sosem fog annyi jutni, mint az elején. Ez persze nem baj, és az élet szépsége és természetes velejárója, csak könnyebb úgy elfogadni, hogy volt egy olyan időszak is az életünkben, amikor saját magunkat helyezhettük a középpontba. Ettől függetlenül, ha úgy érzed, hogy Te készen állsz a házasságra és biztos vagy magadban, akkor sok boldogságot kívánok nektek.
2014. márc. 19. 10:45
 32/84 anonim ***** válasza:
32%

igen köszönöm szép:)

nem szorulok arra, hogy a pasim tartson el, meg a szüleim, és nem dicsekszek vele, hogy elvesznek, mert nem erről szól az életem csak, a kérdezőnek meg igen, aztán jöhetnek a kölykök futószalagon :) lesz aki eltartsa :D

2014. márc. 19. 10:47
 33/84 anonim ***** válasza:
45%

Szia!

Szerintem sem vagy biztos 100%-ban abban, hogy jól teszed, nyilván akkor nem írtad volna ide ki a kérdést.

Az meg, hogy mit mondanak mások, azzal szerintem nem kell foglalkoznod,ha úgy érzed, hogy már elég érett vagy rá.

Az nem jó, ha ennyivel el tudnak bizonytalanítani.:)

23 évesen már nem vagy szerintem olyan nagyon fiatal hozzá, főleg, hogy már 6 éve vagytok, azért ennyi idő alatt már ki lehet nagyjából ismerni a másikat.

Ha meg megvan a biztos háttér, akkor nincsen gond, nem baj, hogy még egyetemre jársz. Nekünk idén nyáron lesz az esküvőnk és én még éppen állást keresek, de ezt is meg fogjuk oldani. Nekünk a szülők is beszállnak az esküvői költségekbe, mert mi magunk nem tudnánk kifizetni, de nálunk ez egy családi hagyomány már nemzedékek óta.:)

Én is mindenben segíteni fogom a gyerekemet, amiben tudom majd.

Szóval a lényeg, tégy úgy, ahogy neked/nektek jól esik. Nem szabad, hogy ennyi elbizonytalanítson.:)

Sok boldogságot kívánok!

2014. márc. 19. 10:51
 34/84 CsBZs ***** válasza:
67%
Csak h van akinek attol tobb kell h pasija legyen. Teljesen mas h eltart a pasid vagy csaladi eletet eltek a ferjeddel. biztos neked ha gyereked lesz amint lehet berakod bolcsibe a helyett h te tanitanad meg dolgokra mert h ne a pasid tartson el.
2014. márc. 19. 11:00
 35/84 anonim ***** válasza:
63%
12-es Ne rajtam vezesd le, az hogy neked szar élet jutott! Miközöd nekem az én életemhez? Ismersz, tudsz bármit is kapcsolatomról-házasságomról? NEM! Akkor fogalalkozz a saját nyomorult életeddel, mert aki ilyet ír az egyszerűen irígy. Csak sajnálni tudlak. És ezzel én le is zártam ezt a témát.
2014. márc. 19. 11:09
 36/84 anonim ***** válasza:
55%

Ne foglalkozz senkivel, már miért lenne baj?!

Sokszor nem a korban mutatkozik meg az érettség...

Én 24 évesen fogok idén férjhez menni :)

2014. márc. 19. 11:10
 37/84 anonim ***** válasza:
68%
Nem baj, de kicsit fura. Először is ez egy tinikapcsolat. Másodszor, hol szeretnél elhelyezkedni tanítói diplomával? (ami még meg sincsen?) Harmadszor: mitől lesz jobb ha elvesz ilyen fiatalon? Persze, lehettek ti a kivétel, de szerintem nagyon korai. Még simán fejlődhettek más irányba és egyszer csak rájön valamelyikőtök hogy hopp hát nem is ezt akartam. De te tudod.
2014. márc. 19. 11:51
 38/84 anonim ***** válasza:
83%

"Igen,együtt élünk most is,saját lakásban!"

" Falusi vagyok, őrizzük a hagyományokat. "

Az, ami nektek tetszik azt megtartjátok ami nem az nem hagyomány örzés, csak nevetséges kifogás.

Hagoymányok szerint házasság előtt együtt sem szabadna élnek, akkor mégis mien hagyományokat öriztek?

2014. márc. 19. 11:56
 39/84 anonim ***** válasza:
74%
saját lakás = párod szüleinek a lakása?
2014. márc. 19. 12:08
 40/84 A kérdező kommentje:
Nem tudom honnan szeditek,hogy a szülei lakásában élünk. SAJÁT LAKÁS, AMIT KÖZÖSEN VETTÜNK ÉS KETTEN ÉLÜNK BENNE!
2014. márc. 19. 12:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!