Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Akiknél a szülők fizették az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akiknél a szülők fizették az esküvőt mikor derült ki és hogy jött szóba?

Figyelt kérdés

Megkerdeztetek ti a Szülőket?

Nálunk anyumekkAl eddig sosem került szóba az esküvő a volegenyemmel együtt vagyunk már 6éve van egy kisfiunk.

Szeretnénk jövőre osszehazasodni nem szeretnénk lAgzit csak polgárit és egy vacsit 27fővel.

Sajnos még ennyi pénzünk.sincs.

Ebben a 27főben a szűk csAlád tartozik bele.

Én biztos sosem mennek oda és kérdezném meg anyukamektol hogy tudnának e beleAdni!!

Nálatok ez hogy volt?

Nézegettem a menyasszonyi ruhákat és 50-100 ezer között mozognak a vacsi is fejenként6-7ezer is lehet

2013. szept. 25. 12:58
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
0%
19.: Pont, hogy NEM akar kérni a szüleitől a kérdező, legalábbis az indítóban ez szerepel. A többi hsz-t nem olvastam, CSAK az indítóra reagáltam, ott pedig szó sincs olyanról, hogy ő akar kérni. Azt pedig csak gondoltam, hogy jönnek a "fúj, minek használjátok ki a szüleiteket" típusú bejegyzések.
2013. szept. 25. 14:31
 22/41 A kérdező kommentje:

Mennyien tudtok okoskodni es sértő dolgokat írni!!!!

Egyébként a kérdésnél őrt van már A volegenyem az eljegyzes megtörtént

Kedves válaszolok akik elítéltek mert nem tettünk félre.

De igenis volt jópár százezer elteve mondhatnam majdnem 1millió forintunk.

De úgy alakult (szerencsére)hogy tavaly elkoltoztunk anyumektol családi házba.

Amire minden félretett pénzünk elment.

Akkor azt fontosabbnak tartottuk mint az esküvőt.

Viszont szeretnénk egybekelni

2013. szept. 25. 14:34
 23/41 anonim ***** válasza:
100%
Akkor oldjátok meg annyi pénzből, amennyitek van. Nem korrekt dolog a szülőktől elvárni, hogy ők finanszírozzák a ti bulitokat. Felnőtt, önálló emberek vagytok, gyerekkel. Mégis meddig kellene anyuéknak pénzelni benneteket? Az unoka esküvőjét is ők fizessék?
2013. szept. 25. 14:50
 24/41 anonim ***** válasza:
100%

Az egybekelés ingyen van. A körítés mellé, meg a vendéglátás kerül sokba. Ha nincs rá keret, akkor mérlegelni kell, mi a fontos: hivatalosan is összetartozni vagy ünnepeltetni magatokat. Nem megsértődni kell a válaszokon, mindenkinek joga van véleményt nyilvánítani, ha már feltetted a kérdést egy nyilvános fórumon. Nem véletlenül szokták tartani a klasszikus sorrendet az emberek...A hagyományon kívül az is jócskán közrejátszik, hogy mindig lesz fontosabb kiadás, mint egy esküvő, legyen akármilyen kicsi is.

A válaszaidban benne van, hogy eljegyzés már volt. Nem került akkor szóba az esküvő szervezése és fizetése? Mert ha akkor nem kérdeztek rá a szülők, hogy hogyan tervezitek, mikor stb. akkor szerintem felejtős, hogy bele akarnának fizetni. Nem is értem, hogy ha már saját otthonotok, gyereketek van, miért is merül fel egyáltalán ennek lehetősége. Hova indítsanak már el, mikor már régen tapossátok azt a bizonyos közös utat...

Mindenesetre aki azzal jön, hogy a kérdezőék nem kértek pénzt a szülőktől annak némi szövegértelmezést javasolnék: az egész kérdés arról szól, hogy nincs pénzük házasodni, és kérni ugyan nem fognak, de arra apellálnak, hogy majd a szülők hátha összedobják az árát, és a szülő szándék kifürkészésével kapcsolatban kérdezi a tapasztalatokat.

2013. szept. 25. 14:53
 25/41 anonim ***** válasza:
15%
24-es: akkor minket jól lehúzott az anyakönyv vezető! Nem tudom mire kért el 19ezret, ha az egybekelés ingyen van. :D Nem ingyenes az egybekelés sem. Persze, ez elenyésző összeg az esküvő teljes árához képest, és ez teljesen kibírható, de akkor sem ingyenes.
2013. szept. 25. 15:02
 26/41 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, szerintem ha nem ajánlották fel maguktól, akkor fölösleges erre várnotok! Tartsatok kis összejövetelt és kész.
2013. szept. 25. 15:04
 27/41 anonim ***** válasza:
48%

Nálunk a szüleim fizették az esküvőnket.

De nekünk meg volt rá a pénzünk és mi úgy indultunk neki hogy mi fizetjük a sajátunkat. Anyukám fizette mind 3 bátyám lagziját, és fel volt háborodva hogy gondolom hogy az egy szem lányának nem fizetik ki. Én elmondtam neki hogy nem kötelező hogy kifizesse. Végül azt mondták a szüleim ha nem engedem kifizetni akkor odaadják azt az összeget nászajándékba szóval teljesen mindegy lesz. Mindegy is volt. Nem váltak önző, irányító szülőkké.Mindenben az volt amit mi akartunk, nagyon aktívan és boldogan részt vettek a szervezésben. Anyukám szakács , a kaját, piát teljesen rábíztam csak annyit kértem hogy a kedvenc húsunk legyen. Nagyon nem fukarkodtak semmin, 25 ember volt, de megadtuk a módját, volt székszoknya stb... Pl 5-6 fajta márkás sör is volt, hogy mindenkinek legyen kedvére való, meg sorolhatnám.

Tehát én nem kérdeztem meg, hanem én akartam fizetni, mert az az elvem hogy úgy kell nekiindulni hogy meglegyen rá a pénz, ne másoktól függjön a dolog.

2013. szept. 25. 15:05
 28/41 anonim ***** válasza:
48%
25-ös. Az alap ingyenes, de ha bármi extra van, azért alaposan felszámolják a pénzt (pezsgő, vers, saját zene ákombákom...), csak lehet, hogy ezt tételesen nem rágták a szátokba, csak várták, hogy soroljátok a kívánságokat :D
2013. szept. 25. 15:10
 29/41 anonim ***** válasza:
35%
Nagyon tévedsz, ugyanis ez településfüggő! Nálunk pl. nem ingyenes az alap. Valóban van olyan település, ahol ingyenes, de ebből egyre kevesebb van. Nézz utána, mielőtt hülyeségeket beszélsz. :)
2013. szept. 25. 15:13
 30/41 anonim ***** válasza:
59%
Egyébként, mint írtam is, ez tényleg elenyésző összeg az esküvő teljes költségéhez képest, úgyhogy kár is időt pazarolni erre a "vitára". Kérdező: sok boldogságot Nektek, szerintem szűk körben házasodjatok össze.
2013. szept. 25. 15:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!