Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Akiknél a szülők fizették az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akiknél a szülők fizették az esküvőt mikor derült ki és hogy jött szóba?

Figyelt kérdés

Megkerdeztetek ti a Szülőket?

Nálunk anyumekkAl eddig sosem került szóba az esküvő a volegenyemmel együtt vagyunk már 6éve van egy kisfiunk.

Szeretnénk jövőre osszehazasodni nem szeretnénk lAgzit csak polgárit és egy vacsit 27fővel.

Sajnos még ennyi pénzünk.sincs.

Ebben a 27főben a szűk csAlád tartozik bele.

Én biztos sosem mennek oda és kérdezném meg anyukamektol hogy tudnának e beleAdni!!

Nálatok ez hogy volt?

Nézegettem a menyasszonyi ruhákat és 50-100 ezer között mozognak a vacsi is fejenként6-7ezer is lehet

2013. szept. 25. 12:58
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
91%
Felnőtt nőként úgy gondolom, addig nyújtózkodom, ameddig a takaróm ér. Nem kértem/kértük a szülőktől egy vasat sem. Nem is lett nagy esküvő 10 fő, vacsorával. A ruhám interneten vettem, nem volt 20.000.- dekoráció 4000.-, és annyi. A vacsorát fizettük, igen, az fejenként max. 5000.- volt, így azt tudom mondani, hogy egy év spórolással durván 100.000.-ből kijött az esküvőnk, mindennel együtt. Rokonok fényképeztek, amennyi épp belefért az időbe. Soha az életben nem kérnék pénzt a szüleimtől azért, hogy aztán enni adjak nekik belőle. Elvi kérdés.
2013. szept. 25. 13:30
 12/41 anonim ***** válasza:
100%

Azért ha már hét éve együtt vagytok, akkor gyűjthettetek volna egy kis pénzt, ha tudtátok, hogy lagzit szeretnétek. Ha fiatalok házasodnak össze, akik alig fejezték be a tanulmányaikat, érthető, ha a szülők - vagy csak az egyik szülő - állja a költségeket.

Te tudod, hogy milyen anyagi körülményei vannak a szüleidnek, lehet, hogy szívesen is adnak, ha megpedzed, hogy szeretnétek hivatalos formában megerősíteni az együttéléseteket, de nem nagyon van pénzetek, mit tanácsolna. S vagy felajánlják, vagy azt mondják, a szegény ember ne rendezzen nagy felhajtást, pláne hitelre nem. Biztos minden nőnek nagy álma a habos babos menyasszonyi ruha, de szerintem - immár anyukaként - varrathatsz egy kiskosztümöt a töredéke árérét. A család asszonyai beszállnak egy ünnepi vacsora elkészítésébe, akár összeadják az alapanyagokat, visznek sütit, italt.És jövőig próbáljatok megtakarítani. Ha egyáltalán nem sikerül, akkor várjatok még! Eddig is működött a kapcsolat, kár volna egy ilyen miatt feszültséget kelteni.

2013. szept. 25. 13:32
 13/41 anonim ***** válasza:
95%

Tehát ha jól értem, 2 felnőtt, dolgozó ember, akiknek már gyerekük is van, pénzt kérnének a szüleiktől...

Szép.

2013. szept. 25. 13:33
 14/41 anonim ***** válasza:
100%

Trófeában fejenként 5000 Ft körül "all inclusive" tudtok fogyasztani. Ez 27 főre 135.000 A ruhád is ki tud jönni 30-40-ből, virágcsokor, öltöny... Kb 200e-ből kihozzátok. Ezt 1 év alatt össze tudjátok rakni.

De. Tartsatok kisebb esküvőt, hiszen már jó ideje együtt vagytok, együtt éltek, van gyereketek is. Ti, 2 tanú, szülők, testvérek és a legjobb barátok. És akkor elmentek az anyakönyvvezetőhöz, utána pedig saját lakásotokon koccintotok egyet, esztek hidegtálat, esetleg házibuliztok.

Édesanyám barátnője ugyanezt csinálta (2. házasság).

2013. szept. 25. 13:34
 15/41 anonim ***** válasza:
45%

Bejelentettük, hogy esküvő lesz.

Megkérzedtek (az én szüleim)mit szeretnénk, hogy gondoltuk.

Elmondtuk, hogy úgybgondoljuk megvan rá a keret..ennyii és ennyi.

Akkor elmondták, hogy ők szánnak 500e Ft-ot, hankell, akkor odaadják most, ha nem akkor menyasszoyntánckor bedobják.

Végül úgy alakult, hogy nagyobb lett a lagzi mint terveztük,így anyuék besegítenek.(persze, ha az a pénz nem lenne, akkor meghúztunk volna a határt sokkal lejjebb)

A vőlegényem édesanyja nem tud segíteni, amit tudtunknis (egyiküktől sem vártuk el), viszont azt nehez,ényezem,mhogy meg sem kérdezi mi van, miből álljuk (amúgy nem szívbajos a pénzügyek rákérdezésére, náluk is nálunk is elég nyíltan beszélünk ezekről)

Ha nemjött volna össze a pénz, akkor lagzi nélkül házasodtunk volna idén.

2013. szept. 25. 13:36
 16/41 anonim ***** válasza:
28%

"Én biztos sosem mennek oda és kérdezném meg anyukamektol hogy tudnának e beleAdni!! "

Nem is kell. A szülő maga fogja felajánlani a segítségét, hidd el. Az eljegyzés alkalmával szóba fog kerülni.

2013. szept. 25. 13:36
 17/41 anonim ***** válasza:
55%

Ha annyira nincs pénz, akkor legyen otthon, vagy ismerősnél sátras kertipartis buli...

50-ből kijön mindennel együtt(' süti díszítés, sátor, kaja) 30 főre, ezen felül csak a ruha lenne.

2013. szept. 25. 13:38
 18/41 anonim ***** válasza:
24%
Ők ajánlották fel, és kb. az eljegyzés környékén. Ez esküvő előtt másfél évvel volt. Tudom, tudom, jajj, milyen szemetek voltunk, amiért elfogadtuk, de nagyon szép kis lagzink volt, és mi nem bántuk meg. Azóta sem emlegetik fel vagy ilyesmi, de tény, hogy közben nehéz volt azért úgy alakítani a dolgokat, hogy nekik is meg nekünk is megfeleljen. Ha mi álltuk volna az egészet, akkor csak szűk körű lett volna.
2013. szept. 25. 14:17
 19/41 anonim ***** válasza:
100%

#18 Szövegértelmezés:

Itt nem az a baj, hogy elfogadják a felajánlott (!) segítséget, hanem az, hogy odamennek, és kérnek.

2013. szept. 25. 14:22
 20/41 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a szülők maguk szokták felhozni, amikor komolyan szóba kerül az esküvő szervezése.

Mindenesetre kicsit furcsának tartom, hogy már gyereketek is van, és felmerül a kérdés, hogy beszállnak-e a szülők...Az esküvőt tényleg a szülők fizették annó, amikor ezzel indították el a gyereküket az életbe, na de rajtatok már mit kellene elindítani? Lezavartatok mindent (együttélés, gyerek) már jó előre. Nem ítélkezni akarok, de röhögtem egy jót, hogy 6 év+gyerek után jut eszetekbe úgy házasodni, hogy a pénzt rá másoktól várnátok, mint egy frissen végzett fiatal párocska, akik most lépnek ki a nagybetűs élete.

2013. szept. 25. 14:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!