Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért természetes, hogy az esküvőt a szülők fizetik?
mert anno ez a szokás alakult ki, hogy a szülők igy segítették az ifjú párt az élet elindulásában...állták az esküvőt, lagzit (régen rengeteg kajával, és tárgyi dolgokkal járultak hozzá, ma pénzzel, mivel már nem a szülők meg a rokonság föz stb...), aztán amit az ifjú pár kapott nászajándékot (régen háztartási dolgok, ma pénz, mivel már nagyrészt együtt él a pár) eltehették...a násznép és a szülők igy segítették a párt elindítani a közös életükön....
anyukám igy gondolja, igy volt náluk mindig...igy is lesz...illetve van..és én is így fogom folytatni...
nem kötelező ezt követni...mindenki maga dönti el, hogy kívánja ezt megélni...persze a lehetőségekhez mérten...vissza is utasíthatja a szülők segítségét...illetve élhet is azzal...ez mind mind a szülő-gyerek kapcsolaton múlik...nálunk természetes, hogy segitenek, meg is mondták, hogy fognak is könnyiteni az életünkön addig amig tudnak és ahogy tudnak...nekünk meg az a természetes, hogy mindenben segítünk nekik, és bármi gondjuk lesz, hozzánk fordulhatnak...a mi családunk ilyen, igy tart össze és én is igy szeretném majd csinálni ha majd lesz gyerekünk :)
24L
Ez a hagyomány, régen kivétel nélkül mindig a szülők fizették az esküvőt, csak mostanában jött divatba, hogy a fiatalok állják. Merthogy ma már általában idősebben házasodnak az emberek, megtehetik.
Egyébként meg azért természetes, mert az ember életében a szülőnek elég konkrét szerepe van. Ők döntötték el, hogy megszülessen, ezért feladatuk, hogy elindítsák az életbe. Magyarán nevelést adjanak neki, szakmát adjanak a kezébe, és segítsék bele egy boldog házasságba. Ha innen nézed, a hagyományos modellt, a szülők utolsó igazi nagy feladata a gyerek felé az, hogy megházasítják. A gyerek onnantól válik igazán le a szülőtől, mert onnantól lesz az elsődleges családja a házastársa, és a szülők onnantól háttérbe szorulnak.
Persze ma már ez rég nem áll fenn, az ember rég levált a szüleiről, mire házasodik. Ezért egyre kevésbé fizetik a szülők az esküvőt.
Mi magunknak fizettünk mindent.Pedig anyuék akartak segíteni.Az apósom nem ajánlotta fel a segítségét(pedig az első fiának 100%-ban állta az esküvőjét 20 éve 300 fő) így én mondtam a férjemnek,hogy akkor anyuék se fizessenek.Fizessünk ketten mindent.
Azt azért tudni kell,az igazi anyósom meghalt,apósomnak van új felesége vele a férjem nem jön ki jól.Ezért nem is szálltak bele az esküvőbe.
Mi egy kis faluban élünk és itt kivétel nélkül a szülő fizeti a lagzit.
Nekünk is a szüleink fizették,csak a gond az volt hogy anyuék sokat sporóltak hogy szép nagy esküvőnk legyen,anyóséknak meg nem volt pénzük.Szerencsére anyuék rugalmasak voltak és nem volt ebből gond,kis szerény esküvőnk volt,csak a szűk család.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!