Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért természetes, hogy az esküvőt a szülők fizetik?
Szerintem pedig hitelbe a párnak sem kellene vernie magát. És általában azért a szülők állnak jobban anyagilag, mivel nekik már valószínűleg nem kell lakásra spórolni, meg berendezni azt, vagy a gyereknevelésre félretenni, míg az ifjú párnak igen. Én úgy gondolom, hogy manapság már annyira elterjedt mindkét megoldás, hogy egy normális családban tudják ezt rugalmasan kezelni és pl. a gyerek csak akkor fogadja el a szülők pénzét, ha tudja, hogy nekik ez nem akkora probléma, vagy akár meg is lehet osztani a költségeket.
Szóval a kérdésre a válasz: nem mindenkinek ez a természetes, de sok helyen így szokás, és ez nem a szülők lehúzása, nem kell semmi negatívat belelátni.
Én inkább azt nem értem, hogy miért természetes azon fennakadni, hogy nem a szülők fizetik?
Az én szüleim pont akkor mentek "csődbe" mikor szerveztük az esküvőt így nem tudták fizetni. Hónapokig hallgattam a készülődés alatt, hogy nekik ez milyen kellemetlen, meg milyen rosszul érzik magukat miatta, hogy pont most, pedig ők akarták stb..
És akkor itt meg mindig úgy van előadva, mintha a gonosz fiatalok le akarnák húzni az utolsó bőrt is a szüleikről. Mifelénk ez teljesen normális, unokatesóm anyja konkrétan ezt mondta, hogy "ki is sülne a szemünk, ha nem mi állnánk".
Nyilván, ha nem tudják kifizetni, akkor nem teszik, de most komolyan egyeseknek ennyire fáj, hogy másnak nem kellet 1-2-5 évet sprórolgatni, hogy tartsanak egy esküvőt, hanem mikor tartani akartak, akkor a szülők szíves örömest fizették?
Egy másik unokatesóm 8 éve van együtt a barátnőjével, a szülei a múltkor kérdezgették tőlem, hogy vajon miért nem veszi el, mert ők már megmondták neki azt is, hogy ne tartsa vissza a pénz (bár az tuti nem tartja vissza, mert egy csomó van neki) ők erre már régen félreraktak, erre nekik gondolni se kell, házasodjanak nyugodtan. Van ahol ez teljesen természetes. Nem is értem miért kell magyarázkodni.
Ahogy az 5-ös írta: "Nekünk nem volt természetes. Mindent mi fizettünk,szerveztünk. A szülők csak vendégek voltak." úgy terveztük mi is, de hatalmas sértődés lett belőle. Anyukám vérig van sértve, hogy hogy képzeltem el, hogy csak úgy bejelentjük az esküvőnket és nem megkérdezzük őket. Hát ez van...
Így beleszállnak, de gyanítom, hogy hallani fogom még ezt.
25N
Az én szüleim is ragaszkodnak hozzá, hogy fizessék majd az esküvőt. Nekik ez így természetes. Elszégyellnék magukat, ha nem fizetnék.
De jó kör lesz, mert a párom anyja csóró, ő biztos nem fog belefizetni. Szóval valószínűleg úgy lesz, hogy a szüleim és mi fizetjük felesben.
Szerintem a természetes az kellene, hogy legyen, hogy egyenlő arányban osztoznak MINDHÁRMAN! Tehát nemcsak a szülők. Száljon bele a pár is!
Amíg főiskolára jár az ember lánya, pláne a fia, addig nem nagyon kellene házasodni!
Bár ahol megengedhetik maguknak a szülők, akkor hajrá!
Nekünk igazságosan el volt harmadolva a költségvetés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!