Az orvosok szerint nem lesz pici a fiam. Egy hónap múlva szülök, aki nagy babát szült természetes úton, hogy viselte? Tényleg sokkal nehezebb megszülni egy 3800-4000 grammos babát mint egy kisebbet?
1. attól mert azt mondják nem lesz pici nem biztos hogy úgy lesz:) több száz gramm tévedés is lehet. Nekem ellenkezőleg jósolták 3300 gramm körülinek a lányom és 4200 al született.
2. sok egyéb tényezőtől is függ hogy nehéz e megszülni, nekem a 3300 grammos babámat tartott legtovább még a kitolás is elhúzódott mert a fejét nem úgy tartotta ahogy az a legideálisabb.
Barátnőm 2700 grammos babáját vákuummal segítették ki hiába volt pici egyszerűen ő se jött jól valahogy.
Mindkét fiam 4 kilóval született, természetes úton, így nincs összehasonlítási alapom, hogy egy kisebb babát milyen megszülni :)
Nehéz volt és sokáig tartott mindkettő, bár utóbbi harmadannyi idő volt, de a legrosszabb az egészben a felépülés volt.
Fogalmam sem volt róla, hogy ennyire megviseli a szervezetet egy szülés és hogy ennyi bajom lehet majd tőle.
Ettől függetlenül csodálatos dolog és nem csinálnám vissza, de azért jó lenne, ha nem csak a habos-babos-rózsaszín cukormázas oldallal foglalkozna minden és mindenki, hanem a nehézségekre is fel lehetne készülni és nem lenne tabutémaként kezelve az árnyoldal...
Kisfiamat 4400 grammal és 37 buksi mérettel szültem meg természetes úton. Hála Istennek nem repedtem, de szép nagy gátmetszést csináltak.
A szülés 14 órás volt ebből 3 órás a kitolási szak, nem volt egy fáklyás menet,de a felépülés utána nehezebb volt mint gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!