Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Házasodnátok ilyen esetben?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házasodnátok ilyen esetben? Avagy: feladnátok a karriereteket és a nagy álmotokat a szerelmetekért / jövendőbeli férjetekért?

Figyelt kérdés

Hatalmas álmom már kiskorom óta hogy majd a végzettségemmel Franciaországban helyezkedjek el. Megvan a diplomám, megvan a felsőfokú nyelvvizsgám és a főiskola ideje alatt voltam Nizzában gyakorlaton, annyira szuper volt! Meg voltak velem elégedve és felvették a kontaktot az iskolával, majd két héttel ezelőtt kaptam tőlük egy állandó állásajánlatot.

A sors fintora hogy aznap mikor megkaptam ezt a levelet a párom (akivel 19 éves korom óta együtt vagyunk) megkérte a kezem. Természetesen igent mondtam mert nagyon szeretem. Ő szakmunkás, elég keresett szakmája van így szinte bárhol gyorsan el tudna helyezkedni, ezért is gondoltam hogy szívesen velem jön majd.

De ő nem így gondolta. Nem szeretne jönni, kijelentette hogy nem jön, de vissza sem tart, ha szeretnék menjek (tudja hogy nagy álmom) de arra ne számítsak hogy ő jönni fog velem.

Teljesen kétségbeesett vagyok életem két legszebb dolga, legnagyobb lehetősége közül mégis hogyan tudnék választani??

2013. márc. 26. 21:21
 61/91 anonim ***** válasza:
72%
Kérdező, szerintem már rég te is tudod, hogy mit kell tenned. Költözz ki - a párod nélkül. Az elmondottak alapján ti nemigen letettek egymásnak teremtve. Ha úgy lenne vagy te maradnál inkább vagy ő akarna veled menni. Menj. Majd odakint találsz olyan férfit, akivel azonos jövőt képzeltek el :) A párod meg kényelmesen ellehet itthon, ha neki így jó.
2013. márc. 27. 14:38
 62/91 anonim ***** válasza:
61%

60.

Ez egyáltalán nem rossz kifogás, ugyanis elvárni valakitől, hogy nap mint nap egy olyan nyelvet halgasson amit nem kedvel, nem szeret és állandóan az vegye körül, egy olyan kultúra, identitás, életszemlélet ami neki ellenszenves, azt ugye magad sem gondolod komolyan, hogy az olyan könnyű dolog?

2013. márc. 27. 14:39
 63/91 anonim ***** válasza:
60%
Nézd Kérdező, sok esetben nincs erre racionális magyarázat, ugye Erkelről közismert az a történet, hogy tisztelői csábították ki Párizsba, a világ akkori kultúrális fővárosába - csak látogatóba! - és Győrnél visszafordíttatta a postakocsit, mert nem bírt elmenni. Racionális magyarázat soha nem született rá.
2013. márc. 27. 14:42
 64/91 anonim ***** válasza:
60%
Ja, és Kérdező, azt a 2 dolgot maximálisan díjazom a hozzáállásodban, hogy nem hagyod a párod ócsárolni, illetve, hogy legalább kétkedsz és kérdezel.
2013. márc. 27. 14:56
 65/91 anonim ***** válasza:
75%
Szóval a párodnak nincsenek álmai, ambíciói, csak robot neki a munka. Éltetek ti már együtt egyáltalán? Kislány (már bocs, nem pejoratív értelemben), egy ilyen lendületes, küzdőszellem teli célokkal már 1 hónap után visítva menekülne, ha olyan emberrel kellene nap, mint nap élnie, mint amilyet lefestettél a barátodról. Nem kell megrekedni valaki mellett csak azért, mert ő gyakorlatilag az első komolyabb szerelmed. Te is látod, a vak is látja, hogy lehet, hogy kinőttétek egymást, más fele megy az életetek, lehet, hogy tiniszerelemnek tökéletes volt, de ez a való világban nem fogja megállni a helyét. A te életed, a te döntésed, itt viszont nemcsak a francia dologgal van gond, hanem úgy egyébként az életszemlélettel. Fogsz még megismerni annyi embert, főleg az új közegben, hogy vissza se fogod sírni a barátodat.
2013. márc. 27. 15:26
 66/91 anonim ***** válasza:

Szerintem meg egyáltalán nem "halálra ítélt", sőt alapjában elég jól működő kapcsolat az, ahol az egyik fél "szárnyaló" a másik meg "nyugis" - jól ellenpontozzák egymást. Pláne, ha mindkettőben megvan a kellő tolerancia ahhoz, hogy tudjanak kompromisszumokat kötni, amikor arra mód van. Itt meg láthatóan erről van szó, a kapcsolat simán túlélte, hogy a Kérdező gyakorlaton volt külföldön...

Viszont itt nem egy ember sorsáról van szó a kérdésben, hanem alaphangon kettőjéről, a srác a Kérdezővel való kapcsolatában itthon látja a jövőt, a Kérdező meg hezitál, hogy a kapcsolatot vagy a külföldi karriert válassza. A kompromisszum lehetősége meg ez alkalommal nem látszik rövid távon legalábbis, itt most valakinek engednie kell. (aztán persze hosszú távon nyilván meg lehet teremteni az egyensúlyt)

2013. márc. 27. 15:52
 67/91 anonim ***** válasza:
61%
Én nem tudom, mit csinálnék, nem is tanácsolok, de a többi válaszolótól kérdezném, hogy miért jelenti azt, hogy nem szereti a vőlegénye, mert nem akar vele menni. Ha szeretne, veled menne! Fordítva nem igaz? Ha szeretné, maradna. Nem? És most erre úgy válaszoljatok légyszi, hogy nem húzzátok le a válaszom a sárga földig, mert csak érdekelne. Mert ha mondjuk azt írta volna a kérdező, hogy a vőlegényem menni akar külföldre, de engem ide köt a munkám, mi legyen, akkor jönne a sok válasz, hogy nem szeret, mert itt hagy, és önző dolog, amit tesz.
2013. márc. 27. 16:17
 68/91 anonim ***** válasza:
82%
Mondjuk te kint akarsz élni, nem pedig pár évre kimenni, és ez nagy döntés. Mert ő lehet, hogy pár évet bevállalna, de gondolom nem akar végleg elmenni az országból. Ezt is tiszteletben kell tartani.
2013. márc. 27. 16:19
 69/91 A kérdező kommentje:

Nézd, én megérteném, elfogadnám és tiszteletben tartanám ha lenne rá ésszerű indoka. DE NINCS!

Minden nap más indokokat sorol fel! Senki nem érti miért akar maradni. A szülei se, a barátai se, a testvérei se. Én sem, de szerintem ő sem mert NEM TUDJA MEGINDOKOLNI!! Vagy nem akarja, nem tudom, lehet van valami szeretője akit nem akart itt hagyni, fogalmam sincs, már nem is tudom mire gondoljak..

A másik meg: akkor eddig ezt miért nem mondta? Miért támogatott? Amikor a gyakorlatom alatt meglátogatott, miért nem szólt erről? Érdekes módon akkor jól érezte magát és egy szóval nem mondta hogy hülyék a franciák.

Fogalmam sincs mi ütött most belé, és ez zavar leginkább. Oké hogy a döntés az döntés, de azt ne várja el senki, hogy egy indokolatlan döntést csak úgy elfogadjak..

2013. márc. 27. 16:23
 70/91 anonim ***** válasza:
68%
jó, ebben tényleg igazad van, ezért is mondtam, hogy tanácsot nem akarok, és nem is tudok adni. Én magamból indulok ki, van állásom, nem biztos, hogy szeretnék mindent az elejéről kezdeni. Nyilván más, ha pár évre megy az ember. Mondjuk, ha mindenki támogatna, én is mennék, illetve mi már házasok vagyunk, evidens, hogy mennék a férjemmel, de kíváncsi vagyok, mi fog kisülni belőle.
2013. márc. 27. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!