Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Házasodnátok ilyen esetben?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házasodnátok ilyen esetben? Avagy: feladnátok a karriereteket és a nagy álmotokat a szerelmetekért / jövendőbeli férjetekért?

Figyelt kérdés

Hatalmas álmom már kiskorom óta hogy majd a végzettségemmel Franciaországban helyezkedjek el. Megvan a diplomám, megvan a felsőfokú nyelvvizsgám és a főiskola ideje alatt voltam Nizzában gyakorlaton, annyira szuper volt! Meg voltak velem elégedve és felvették a kontaktot az iskolával, majd két héttel ezelőtt kaptam tőlük egy állandó állásajánlatot.

A sors fintora hogy aznap mikor megkaptam ezt a levelet a párom (akivel 19 éves korom óta együtt vagyunk) megkérte a kezem. Természetesen igent mondtam mert nagyon szeretem. Ő szakmunkás, elég keresett szakmája van így szinte bárhol gyorsan el tudna helyezkedni, ezért is gondoltam hogy szívesen velem jön majd.

De ő nem így gondolta. Nem szeretne jönni, kijelentette hogy nem jön, de vissza sem tart, ha szeretnék menjek (tudja hogy nagy álmom) de arra ne számítsak hogy ő jönni fog velem.

Teljesen kétségbeesett vagyok életem két legszebb dolga, legnagyobb lehetősége közül mégis hogyan tudnék választani??

2013. márc. 26. 21:21
 51/91 anonim ***** válasza:
27%

#48, na ya, de egyfelől most a mostról van szó, nem arról, hogy a Kérdező, majd, egy év múlva kiköltözne... tehát azon semmiféle tanulási szándék sem változtatna - még, ha lenne is - hogy most tökéletesen izolált, és 100%-ban másra szoruló lenne.

Másfelől, miért is pont a vőlegénytől várnád el, hogy adja fel a saját elképzeléseit, és olyanokat csináljon, amit nem akar? Főleg annak tükrében, hogy neki a saját álmai feladásán túl egy rakat dolgot meg kellene csinálnia ahhoz, hogy "jutalmul" ott élhessen, ahol nem akar - szemben a menyasszonnyal, akinek ha itthon marad, az álmai feladásán túl semmi teendője, nem kell olyan dolgokért küzdenie még, amit egyébként nem akar...

Tartsunk már egy kis őszinte önvizsgálatot - nem kell kiírni az eredményt - , ki miről mondana le, mit tenne meg olyan célért, amit egyébként NEM akar elérni, amit a háta közepére kíván???

2013. márc. 27. 14:02
 52/91 anonim ***** válasza:
49%
Kérdező (#50), te tudod, de szerintem ezt bármely olyan országban is lehet csinálni, ami kapcsolatban áll Franciaországgal. Mondok egy hasból blődlit, szerintem pl. a BKV-nak az Alstom-vitához pont ilyen emberek kellenek - Magyarországon.
2013. márc. 27. 14:06
 53/91 anonim ***** válasza:
60%
Ezt Franciaországon kívül bárhol mindenhol lehet csinálni, már bocs. Ez nagyon sok minden lehet. A diplomácia pont hogy nemzetközi. Hasonló szakot végeztem, az elején tudtam, hogy eszem ágában sincs Franciaországba menni se, de a francia nyelvnek köszönhetően itt is jó állásom van és most Ausztriából kaptam ajánlatot. Na mindegy, ez nem a kérdés tárgya, csak leírtam:)
2013. márc. 27. 14:08
 54/91 anonim ***** válasza:
82%
De a kérdező Franciaországban akar élni, lehetőleg a párjával, aki nem támogatja őt. Ne köpdössük már le a kérdezőt, mert ő más országban akar élni és dolgozni. A párja tudta, valószínűleg jó ideje, hogy a kérdező más országban akar élni. És csak most jutott eszébe, hogy ő mégsem ezt akarja? Fair hozzáállása. Akkor hozta volna fel előbb a témát és szakítottak volna akár évekkel ezelőtt is, de nem a srác megkérte a kezét, majd beközölte, hogy lehet választani. ezek után, ha hirtelen meggondolná magát is a vőlegény, én akkor se vinném magammal. Jó gerinces lehet.
2013. márc. 27. 14:15
 55/91 A kérdező kommentje:

#51, te nem a barátom vagy véletlenül, hogy ennyire ellenem vagy? :)

Egyébként nem most kellene kiutazni, majd csak augusztusban, de ezt már le is írtam.. Az 4 és fél hónap (mert hó végén kell kimennem) addig napi 1-2 óra tanulással vígan meg lehet tanulni egy alap szintet, amivel könnyen boldogul.

A vőlegényemnek mellesleg nincsenek álmai. Neki nincsen semmilyen elképzelése, nem hogy mondjuk 5 évre előremenőleg de még 5 napra sem. Csinálja a szakmát, reggel felkel elmegy dolgozni délután hazajön és elvan.

Neki az ég világon semmiről sem kellene lemondania és ezt ő is nagyon jól tudja, mert mondta.

És kifejtenéd kérlek hogy mi az, hogy az álmaim feladásán túl nekem nincs semmi teendőm? Mert valóban, nagyon könnyű lehet lemondani egy olyan dologról amiért 15 éves korom óta küzdök, ezer és egy áldozatot hoztam érte és rengeteg anyagi dolgot illetve időt fektettem bele. És tekintve hogy neki nincs álma, nem is szenvedett meg semmiért, ergó nem is kellene semmiről lemondania. Csak hát nem szimpatikus neki a francia kultúra meg a nyelv és itthon kényelmesebb. Ennyi az indok. Mint utólag megtudtam.

#53, megkérdezhetem konkrétan mit végeztél, hol végeztél és hol helyezkedtél el?

2013. márc. 27. 14:18
 56/91 anonim ***** válasza:
68%

Nézd #54, a Kérdező vőlegénye meg itthon akar élni, lehetőleg a párjával, és a Kérdező ebben nem támogatja őt... ha innen nézzük.

Az meg az eddig tudott dolgok ismeretében számomra még rejtélyesebb, hogy 5 év alatt egyszer se beszéltek konkrétan arról egy jegyességig jutó kapcsolatban, hogy hol, és hogyan akarnak élni, boldogulni, pláne annak tükrében, hogy Kérdező már dolgozott kinn hónapokat???

Soha nem volt ez konkrétan téma???

Ha tényleg nem (eléggé hihetetlen) az viszont bocs, de a Kérdező felelőssége első sorban, hisz az az alapértelmezett, hogy az ember a saját hazájában él és boldogul, az ettől eltérni akarás meg a téma, amit fel kell hozni, meg kell beszélni...

Másfelől persze az is lehet, hogy a vőlegény abban bízott, hogy "csaknem jön össze" és sunnyogott, vagy/és a Kérdező meg abban bízott, hogy "csak meggondolja magát" és sunnyogott ... na ekkor viszont ez - dacára minden 5 évnek meg eljegyzésnek - egy komolytalan kapcsolat.

2013. márc. 27. 14:25
 57/91 anonim ***** válasza:
62%

". És tekintve hogy neki nincs álma, nem is szenvedett meg semmiért,"

Ezt a sorodat olvasd el párszor, és meglásd, hip hop kiábrándulsz belőle és rájössz magad is, hogy egy olyan embert kell találnod,akinek vannak céljai és többet akar az élettől :-) Hosszútávon bizony a hasonló a hasonlóval tud kijönni.

A link és ambíció nélküli fószerokat meg el kell kerülni.

2013. márc. 27. 14:26
 58/91 anonim ***** válasza:
71%

Már írtam korábban, én vagyok, aki nem akart bunkó lenni, de....

Az utolsó kommentedben eléggé szépen leírtad, hogy a párodnak nincsenek álmai, éli unalmas kis életét, és te nem kérsz belőle, csak még magadnak sem akarod bevallani.

Szép a szerelem, de elmúlik, főleg ha ilyen semmilyen. Unalmas.

Rá fogsz jönni 10 év múlva, hogy unod és nem azt csinálod, mait akarsz. Lépni már nem lehet, mert ott a férjed, a gyerek/ek és talán a lakáshitel.

Itt győzködteted magad, holott már rég döntöttél. Menni akarsz és menni is fogsz.

Először rossz lesz, de belerázódsz és éled majd az életed és valóra válthatod az álmaid.

2013. márc. 27. 14:28
 59/91 anonim ***** válasza:
41%

Kérdező (#55), nem, én csak egy olyan ember vagyok, akinek a karrierizmus nem pozitív dolog:) És nem ellened vagyok (nem is ismerlek), hanem a karrierizmus ellen...

"És kifejtenéd kérlek hogy mi az, hogy az álmaim feladásán túl nekem nincs semmi teendőm?" - Persze:

Nem kell költöznöd, nem kell megtanulnod magyarul, nem kell megismerned és megszoknod a magyar szokásokat és körülményeket, nem kell elszakadnod a barátaidtól és a megszokott környezetedtől - amit ugye fordított esetben a vőlegényednek mind meg kell tennie. Tehát tőle sok saját akarata elleni aktív cselekvést várna el a dolog, amíg tőled csak passzív tűrést. Így értettem.

Nem értesz ezzel egyet?

2013. márc. 27. 14:34
 60/91 A kérdező kommentje:

"Az meg az eddig tudott dolgok ismeretében számomra még rejtélyesebb, hogy 5 év alatt egyszer se beszéltek konkrétan arról egy jegyességig jutó kapcsolatban, hogy hol, és hogyan akarnak élni, boldogulni, pláne annak tükrében, hogy Kérdező már dolgozott kinn hónapokat???

Soha nem volt ez konkrétan téma??? " De, rengetegszer beszéltünk erről is, de könyörgöm, olvasd már el azokat amiket eddig írtam, mert ezekre a kérdésekre mind megtalálod a választ! :) Ő a legelejétől egészen eddig támogatott, mikor kint voltam fél éves gyakorlaton 3x meg is látogatott, semmi problémája nem volt. Most már van.

"hisz az az alapértelmezett, hogy az ember a saját hazájában él és boldogul" Azért ezt a jelenlegi körülmények tekintetében szerintem te sem gondolod komolyan. :)

#57 és #58, lehet hogy igazatok van, de azért valamiért csak megszerettem ezt a "link és ambíció nélküli fószert, aki éli unalmas kis életét" :) És örülnék ha azért meggondolná magát és velem jönne, pedig erre nem sok esélyt látok.. :(

Persze elfogadom (elfogadnám) én ha legalább lenne egy nyomós, elfogadható indoka, de az hogy "nem akarok mert a francia hülye nyelv és a francia emberek hülyék" az elég rossz kifogás..

2013. márc. 27. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!