Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Házasodnátok ilyen esetben?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házasodnátok ilyen esetben? Avagy: feladnátok a karriereteket és a nagy álmotokat a szerelmetekért / jövendőbeli férjetekért?

Figyelt kérdés

Hatalmas álmom már kiskorom óta hogy majd a végzettségemmel Franciaországban helyezkedjek el. Megvan a diplomám, megvan a felsőfokú nyelvvizsgám és a főiskola ideje alatt voltam Nizzában gyakorlaton, annyira szuper volt! Meg voltak velem elégedve és felvették a kontaktot az iskolával, majd két héttel ezelőtt kaptam tőlük egy állandó állásajánlatot.

A sors fintora hogy aznap mikor megkaptam ezt a levelet a párom (akivel 19 éves korom óta együtt vagyunk) megkérte a kezem. Természetesen igent mondtam mert nagyon szeretem. Ő szakmunkás, elég keresett szakmája van így szinte bárhol gyorsan el tudna helyezkedni, ezért is gondoltam hogy szívesen velem jön majd.

De ő nem így gondolta. Nem szeretne jönni, kijelentette hogy nem jön, de vissza sem tart, ha szeretnék menjek (tudja hogy nagy álmom) de arra ne számítsak hogy ő jönni fog velem.

Teljesen kétségbeesett vagyok életem két legszebb dolga, legnagyobb lehetősége közül mégis hogyan tudnék választani??

2013. márc. 26. 21:21
 31/91 A kérdező kommentje:

Alapvetően nem önző típus, most ez így akármilyen hihetetlen is nektek.. :) De komolyan, eddig sosem voltak ilyen problémák közöttünk.

Erre hogy irigy lenne, mert nekem "jobb" állásom lesz mint neki még nem gondoltam, de majd finoman rákérdezek. Mindenesetre ha csak ez lenne az indok, az elég butaság lenne!

2013. márc. 26. 23:47
 32/91 anonim ***** válasza:
56%
Igen, ez a hozzáállás, nem vall megbízható társra. Nem azt mondom, hogy ne legyen saját élete, legyen neki minden mindegy, csak veled lehessen, de legalább mondana egy jó okot, hogy miért ilyen makacs.
2013. márc. 26. 23:49
 33/91 anonim ***** válasza:
23%
Ismeri Franciaországot? Én éltem ott egy darabig és egyszer tök komolyan valaki megkérdezte, hogy a határig Magyarországon mivel mentem? Autóval? Mármint arra utalt van-e itt autó...no comment...nem általánosítok, de nem volt kellemes élmény
2013. márc. 26. 23:56
 34/91 anonim ***** válasza:
74%
Akik azt írják, hogy a kérdező egyedül fog megöregedni, azok azt hiszik, a mostani pasija az egyetlen esélye bármilyen kapcsolatra? Az elkövetkezendő 20 évben senkivel nem jöhet össze? Gondolkozzatok már legalább alapszinten.
2013. márc. 27. 00:07
 35/91 Missi_Key ***** válasza:
55%
úgy hogy magaddal törődsz, pasid lehet száz, de álmod csak egy.
2013. márc. 27. 00:41
 36/91 anonim ***** válasza:
76%
Itt tényleg csak ezt az egyet kell meggondolni: mondtad neki az együtt töltött évek alatt, h mi a terved, ugye? Nem árultál zsákbamacskát? Ha ő tudta, hogy mire készülsz, és soha egy büdös szót nem szólt, hogy izé meg fűző, akkor vessen magára. Néma gyereknek addig jár a korsó a kútra, amíg a takaró ér.
2013. márc. 27. 02:09
 37/91 anonim ***** válasza:
37%

Ha te diplomás, ambíciókkal rendelkező vagy, ő meg szakmunkás, akkor eleve nem biztos, hogy azonos értékrend szerint éltek. Lehet, hogy nagyon szeretitek egymást, de ez törés lehet kettőtök között.

Ha ő egy életre tervez veled (mert házasság, ugye), akkor miért jelenti ki, hogy ne számíts arra, hogy megy veled? Nem tudott a terveidről, az álmaidról? Sose beszéltetek közös jövőről, amiben ez is benne volt?

Én valószínűleg kimennék. Nem biztos, hogy kapsz az életben még egy ilyen lehetőséget, viszont az előfordulhat, hogy megmenekülsz egy rossz házasságtól - vagy ha nem, akkor a kimegy a párod utánad vagy megvár itthon, és a végén boldogan fogtok élni.

Nagyon ismerős egyébként a helyzet. Ismerősék 5 éve voltak együtt, a csaj 2 diplomás, karakán, vagány, a pasi szakmunkás. Összeházasodtak, hatalmas lagzi. A csaj kapott egy lehetőséget külföldön, a férje közölte, hogy ő nem hajlandó menni. Nem mentek. Csaj gyereket szeretett volna, a pasi azt se akart. 8 hónapig tartott a házasságuk.

2013. márc. 27. 06:29
 38/91 anonim ***** válasza:
45%

Ha ennyire készültél rá évek óta, akkor nem érhette váratlanul, szóval nem most kellene választás elé állítania... Nyilván ő is csak az a fajta férfi, akinek böki a csőrét, ha a társának vannak álmai, céljai, amiket képes is elérni, és valószínű, hogy kisebbségi érzése van. Szakmunkásként itthon sose lesz megbecsült, ezt ős is felfoghatná, ráadásul bárhol elhelyezkedhet, mert a szellemi munkásokkal ellentétben nem kell profi nyelvtudás ahhoz, hogy a két kezével dolgozzon, még akár nulla francia tudással sem esélytelen, ha meg kint van már, ragadni fog rá.Ha ennyire önző, hogy most állít választás elé, mikor látta, hogy évek óta ezért küzdesz, akkor nem szeret igazán, csak magához akar láncolni, ha nem mész, akkor meg egy életen át bánkódhatsz, meg marhat a belső hang, hogy miatta feladtad önmagad. Ilyet jóérzésű ember nem kér, főleg, ha az orra előtt zajlottak az események. Évekkel ezelőtt megmondhatta volna, hogy neki esze ágában sincs menni, ha úgy alakul. Egyébként van valami speciális oka, hogy itthon akar maradni (pl. ápolásra szoruló szülő stb), vagy csak a kényelem? Mert ha esetleg a sikered zavarja, az előbb-utóbb itthon is fogja, hacsak nem arra hajt, hogy úgyis Te is valami minimálbéres ócska melóhelyen végzed, amihez semmi köze a végzettségednek, mint sok diplomás.

OFF: diplomásként, mi több phd-s ként én is éltem szakmunkással...Hát, hosszú távon egyre rosszabb lett, mert annyira más életszemléletet ad az ekkora kvalitásbeli különbség, hogy képtelenség áthidalni, de Te ezt még csak most kezded megtapasztalni, mert nemolyan rég még csak tanuló, hallgató voltál, és csak most lépsz ki az életbe. Persze, vannak kivételek, de nekem is keserves csalódás volt, hogy van abban a mondásban valami, hogy "suba a subához, guba a gubához...

2013. márc. 27. 07:26
 39/91 anonim ***** válasza:
59%

Hát nem tudom, én férfiként végigolvasva itt a reakciókat meg látva a pontozgatásokat hálát adok a sorsnak, hogy tízen éve stabil párkapcsolatban élve nem most kell párt választanom...:(

Engem mindig is viszolygással töltöttek el azok az emberek (nemtől függetlenül) akik a saját önmegvalósításukhoz, karrier-elképzelésükhöz, babóka-projektjükhöz kerestek alanyt, és nem társat választottak, akivel azután közösen tervezték meg és alakították ki a közös életüket.

2013. márc. 27. 08:28
 40/91 anonim ***** válasza:
80%
Menj.
2013. márc. 27. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!