Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Házasodnátok ilyen esetben?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házasodnátok ilyen esetben? Avagy: feladnátok a karriereteket és a nagy álmotokat a szerelmetekért / jövendőbeli férjetekért?

Figyelt kérdés

Hatalmas álmom már kiskorom óta hogy majd a végzettségemmel Franciaországban helyezkedjek el. Megvan a diplomám, megvan a felsőfokú nyelvvizsgám és a főiskola ideje alatt voltam Nizzában gyakorlaton, annyira szuper volt! Meg voltak velem elégedve és felvették a kontaktot az iskolával, majd két héttel ezelőtt kaptam tőlük egy állandó állásajánlatot.

A sors fintora hogy aznap mikor megkaptam ezt a levelet a párom (akivel 19 éves korom óta együtt vagyunk) megkérte a kezem. Természetesen igent mondtam mert nagyon szeretem. Ő szakmunkás, elég keresett szakmája van így szinte bárhol gyorsan el tudna helyezkedni, ezért is gondoltam hogy szívesen velem jön majd.

De ő nem így gondolta. Nem szeretne jönni, kijelentette hogy nem jön, de vissza sem tart, ha szeretnék menjek (tudja hogy nagy álmom) de arra ne számítsak hogy ő jönni fog velem.

Teljesen kétségbeesett vagyok életem két legszebb dolga, legnagyobb lehetősége közül mégis hogyan tudnék választani??

2013. márc. 26. 21:21
 41/91 anonim ***** válasza:
24%

39.

Pontosan így érzek én is.

2013. márc. 27. 09:03
 42/91 anonim ***** válasza:
72%

Nem olvastam végig a válaszokat, de én azt mondod, hogy ez a fiú nem szeret téged igazán!! Én a világ végére is elmennék a párommal, ha ott tudná megvalósítani a nagy álmát. Tudom, hogy Ő is velem jönne..és ez így a normális!

Ez nekem kicsit olyan érzés, mintha nem lennél neki elég fontos, hogy veled menjen..illetve, ha ilyen könnyeden kijelentette, h Ő nem megy..de te menj nyugodtan..még fontolóra sem vette.. akkor egyértelmű szerintem a dololg! :( sajnálom!!

2013. márc. 27. 09:25
 43/91 anonim ***** válasza:
54%

Menj! Ne várj április 10-ig, még ma fogadd el!!

Ilyen lehetőség egy magyar embernek csak egyszer van egy életben. Nem tudom milyen diplomád van, de itt Magyarországon lassan semmilyen végzettséggel nem lehet semmit se kezdeni. Egy percig se gondolkoznék rajta, hogy maradjak-e vagy sem, nem tudom a párod miért nem látja a jobb élet reményét!

2013. márc. 27. 09:26
 44/91 anonim ***** válasza:
62%

Végig üli melletted azt az 5-6 évet és pontosan tudja, hogy mi az álmod, de menni veled nem akar. Ennek ellenére megkéri a kezed.... szerintem baromira magához akar kötni és ez nem fair! Nem zsákba macskát vett, nyilván beszéltél neki az álmodról, a terveidről ő ennek ellenére döntött úgy, hogy marad és te válassz közte és az álmod között. Innentől kezdve nem is kérdés a dolog: menj, menj, menj, MENJ! Tudod milyen kevesen vannak, aki tizenéves koruk óta tudják, mit akarnak, dolgoznak rajta és mennyivel kevesebb azok száma, akiknek valóra is válik az álma? Ne dobd el ezt magadtól! Ha a mostani pasid nem megy veled, mert ő mindenáron ebben a pöcegödörben akar élni, ami most itt az ország helyén van, akkor hagyd itt pácolódni. Férfi Franciaországban is van, nem kevés :) Az már régen rossz, ha a céljaitok nem egyeznek, valószínűleg ha vele maradnál ez másban is kiütközne.

Én is elmegyek, pontosabban mi is elmegyünk :) Én 18 éves korom óta vagyok együtt a párommal és az ő ötlete volt, hogy menjünk ki Angliába, én előtte sosem gondoltam rá. 2 percig nem gondolkodtam a dolgon, természetes, hogy nem tartom vissza és vele megyek!

2013. márc. 27. 09:50
 45/91 anonim ***** válasza:
32%

Azért csendben kiváncsi lennék, hogy azok közül az amazonok közül, akik itt a kérdezőt fűtve a vőlegényét ekézik, egészen pontosan hányan vállalnák be ténylegesen azt a szitut, hogy az otthontól, barátoktól, ismerősöktől távol, egy vad idegen helyen, tökéletes izolációban és 100%-ig a párjára utalva, hisz egyedül egy pohár vizet nem tud kérni, segítséget nem tud kérni ha problémája van... mert szerintem a tizedük se, csak jó bulinak vélik a "mi csajok tartsunk össze" kapcsolat-bomlasztást.

Mindamellett Kérdező, ha benned komolyan az merül fel egy 5 éves működő párkapcsolatban, hogy a "párom vagy a karrier" akkor menj... én szerencsés ember vagyok, nekem olyan társam van, akiben ez 5 hónap után sem merült fel ez, mint egyáltalán lehetséges kérdés... tudod, ez eredetileg franciául van:

"…csak egyetlen igazi fényűzés van: az emberi kapcsolatoké. Ha csupán anyagi javakért dolgozunk: magunk építjük magunk köré börtönünket. Bezárjuk magunkat, magányosan, hamunál hitványabb pénzünkkel, amely semmi olyat nem nyújt, amiért érdemes élni." (Antoine de Saint-Exupéry)

Na mindegy, szóval mindenki a maga sorsának pogácsa - mondá a Holló-színház:) - én a magam részéről nem tudok elképzelni se olyan állást, karriert, vagyont, bármit, ami fontosabbá válhatna nem hogy egy 5 éves, de akár egy 5 hónapos kapcsolatomnál is... de ez mindenkiből magából jön, az se jó, ha valaki menne, de mégis marad, aminek eredményeként törvényszerűen rámegy a kapcsolata is, és két szék között a padlón marad. Csak annak javaslom a maradást könnyű szívvel, aki még a kérdést is képtelenségnek tartja...

2013. márc. 27. 11:09
 46/91 anonim ***** válasza:
100%

Szia, rengeteg valasz van, nem olvastam el mindegyiket, ugyhogy lehet, hogy mar valaki felvetette ezt a lehetoseget: utazzatok el egyutt Franciaorszagba, hogy a volegenyed is lassa, hogy az ottani elet hogyan nezne ki. Hatha megtetszik neki... Ambar igy, hogy aprilis 10-ig kellene valaszolni, eleg necces...

Beszeljetek arrol, hogy milyen lenne itt es ilyen lenne ott az eletetek.

2013. márc. 27. 12:50
 47/91 anonim ***** válasza:
28%

Tegnap - 03.26. - 22:18-as vagyok, aki szerint a karrier nem minden - sőt!!!

Mégis, milyen karrierről, munkáról, álomról beszélünk valójában?? Mostmár egész komolyan érdekel, mi az, ami ennyit megér ill. máshol/itthon nem lehet ezt művelni, vagy nem olyan szinten??

2013. márc. 27. 13:30
 48/91 anonim ***** válasza:
75%
Jaj, de sajnáljuk a vőlegényt.... Franciaországban, mily meglepő módon franciául beszélnek. Mi is elvárjuk az ide költözött külföldiektől, hogy tanuljanak meg magyarul. Ha a vőlegény baszik megtanulni franciául, az nem nem a franciák hibája. Ott a lehetőség, nyelvet tanulni bármikor lehet és egyből nem áll fent a "jaj szegény vőlegény, hogy várható el tőle, hogy megállja odakint a helyét, mikor a nyelvet sem beszéli." Franciaországban nem a franciák fognak megtanulni magyarul a vőlegény kedvéért, elhihetitek. Egyébként miért is beszélünk erről az opcióról? A vőlegény kijelentette, hogy ő nem megy sehová, a menyasszony válasszon közte és az álma között. Nem is akart franciául tanulni soha.
2013. márc. 27. 13:41
 49/91 anonim ***** válasza:
24%

Blablabla.

Itt mindenki orrba-szájba osztja az észt, pedig nem az a kulcskérdés, hogy most ki megy, ki marad.

A kulcskérdés, hogy te tudtára hoztad-e már az elején az álmaidat, és akkor ő ehhez hogy állt hozzá? Ezek tudata nélkül felesleges válaszolni, értelmetlen.

Amúgy tényleg konkretizálhatnád azt az álom melót.

2013. márc. 27. 13:50
 50/91 A kérdező kommentje:

Hát persze hogy tudta! Már akkor mielőtt elkezdtem volna a sulit, még a felvételi papírok kitöltésében is ő segített! :) Eddig buzgón támogatott, most valamiért ez abbamaradt..

Nemzetköti kapcsolatok, francia diplomácia szakiránnyal, amit Franciaországon kívül ugye elég nehéz bárhol máshol csinálni.. :)

2013. márc. 27. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!