Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasodnátok ilyen esetben? Avagy: feladnátok a karriereteket és a nagy álmotokat a szerelmetekért / jövendőbeli férjetekért?
Hatalmas álmom már kiskorom óta hogy majd a végzettségemmel Franciaországban helyezkedjek el. Megvan a diplomám, megvan a felsőfokú nyelvvizsgám és a főiskola ideje alatt voltam Nizzában gyakorlaton, annyira szuper volt! Meg voltak velem elégedve és felvették a kontaktot az iskolával, majd két héttel ezelőtt kaptam tőlük egy állandó állásajánlatot.
A sors fintora hogy aznap mikor megkaptam ezt a levelet a párom (akivel 19 éves korom óta együtt vagyunk) megkérte a kezem. Természetesen igent mondtam mert nagyon szeretem. Ő szakmunkás, elég keresett szakmája van így szinte bárhol gyorsan el tudna helyezkedni, ezért is gondoltam hogy szívesen velem jön majd.
De ő nem így gondolta. Nem szeretne jönni, kijelentette hogy nem jön, de vissza sem tart, ha szeretnék menjek (tudja hogy nagy álmom) de arra ne számítsak hogy ő jönni fog velem.
Teljesen kétségbeesett vagyok életem két legszebb dolga, legnagyobb lehetősége közül mégis hogyan tudnék választani??
Nem akarok bunkó lenni, de az leszek....
Szerintem ez nem kérdés, menned kell és kész! Ezért dolgoztál évekig és nem adhatod fel. Ha itthon maradsz, azért megy tönkre a kapcsolatod, mert úgyis kijön belőled, hogy keresztül húzta az álmaid. Ha kimész, akkor a távolság tesz tönkre mindent. Ennyi. Fiatal vagy, előtted az élet.
Persze írják itt is, hogy a kapcsolat ilyen, meg olyan fontos, ne dobd el. Kíváncsi lennék, ha azt írná ki a párod, hogy "A barátnőm évek óta hajt egy álomért, most elérhetővé vált számára, de megmondtam neki, hogy én nem tartok vele. Vélemények?" Na, erre mit írnátok? Azt, hogy jaj szegény lány, ne tedd ezt vele, tarts ki mellette, hiszen szereted.
Ha a fiú igazán szereti, vele megy. Miért a lány dobjon el mindent?
Miből gondolja itt sok ember, ha kimegy, akkor 40 év múlva max a macskáit szeretgetheti?
Miért,huszon akár hány évesen már nem lehet új kapcsolata? Ki tudja, mi vár rá kint?
Lehet 2 év múlva hazajön és itt kezd előröl mindent. És!? Fiatal még, miért ne tehetné.
Menj és teljesítsd be az álmod.
Azt mondják itt sokan, ha szereted itt maradsz. Én azt mondom, ha szeret veled tart.
Köszi a válaszokat. :)
Nincsen konkrét indok, mármint semmi nincs, ami az ellen szólna hogy kiköltözzön ő is (úgy értem nem tartós beteg egyik hozzátartozója sem, nincs brutális hitele amit törlesztenie kellene, még csak annyira nem is hazafi) de ő egyszerűen nem szeretne. Azt mondta itthon képzeli el a jövőjét.
És igen, nyilván a távkapcsolat, vagyis ez esetben táv-házasság szóba sem jöhet. Persze más lenne a helyzet ha úgy alakulna, hogy már házasok lennénk és úgy kellene bevállalni távkapcsolatot, de azt is csak átmenetileg max, nem pedig örökre. Szerintem az nem házasság, egy normális kapcsolatban szükség van a másik közelségére nem csak testileg de lelkileg is és ezt Skype-on keresztül nem nagyon lehet kivitelezni. Sajnos.
Ja igen. A nyelvet tényleg nem beszéli. De mondtam hogy ez nem akadály, szívesen megtanítom ha úgy van és amúgy is csak augusztus elején kezdhetném a munkát (akkor megy el a jelenlegi alkalmazott) addig pedig szépen fel tudnánk tornászni a nyelvtudását egy alap szintre, hogy megértse az alapvető hétköznapi beszédet.
De elég hajthatatlan.. :( Azért remélem változik még a véleménye, a szülei is győzködik hogy jöjjön velem..
Április 10-ig kell válaszolnom, remélem addig még kiforrja magát a dolog, pozitív irányba persze.
Ne haragudj hogy ezt mondom de szerintem a párod borzasztóan önző!
Ez eddig nem tűnt fel amúgy, Vagy csak most kezdett így viselkedni?
Hú ez nagyon nehéz helyzet!
Akármilyen döntést is hozol a lelked egy része sérülni fog mert vagy a szerelmed fogod elveszíteni vagy pedig a legnagyobb álmod fog szertefoszlani amiért hosszú éveken keresztül küzdöttél..
Jól gondold meg a döntést én azt mondom!
Nem adok konkrét tanácsot, de véleményem van és azt el szeretném mondani, hogy szerintem hatalmas önzőség ez a párodtól. Hisz kvázi végignézte ahogy küzdesz egy célért, majd mikor eléred összetör benned mindent azzal hogy megtagadja hogy megoszd vele az örömöd vagy a sikered.. Ezt vedd számításba mikor a döntésed hozod!
Arra nem gondoltál még amúgy hogy talán féltékeny? Sok pasi nem bírja elviselni ha a társának jobb a munkahelye/magasabb a képesítése/több a keresete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!