Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvő kérdés - ha ti lennétek a rokonok, mit szólnátok? Előtte vagy utána közöljük a hírt?
5 éve vagyunk együtt, 2 éve jegyesek. Úgy döntöttünk hogy összeházasodunk, van megtakarított pénzünk, de nem szeretnénk nagy felhajtást így arra gondoltunk hogy nem esküvőt rendezünk, hanem abból a pénzből elutazunk egy tengerpartra és majd ott kötjük össze az életünket. Vendégek nélkül, csak ő és én.
Nagyon-nagyon be vagyok zsongva, számomra ilyen az álomesküvő és már kiskoromban is erről álmodtam. :)
Viszont, az érmének van másik oldala is, kicsit tartok attól, hogy a rokonság mit fog ehhez szólni.. Mármint ahhoz, hogy nem rendeztünk lagzit, nem hívtuk meg őket és "nem osztottuk meg velük a nagy napot". Ti megsértődnétek? Ha mondjuk a fiatok/lányotok/unokátok/barátotok/barátnőtök/stb ilyet csinálna?
Valamint nem tudom melyik lenne a jobb, előre bejelenteni hogy mi célból utazunk el vagy csak simán elmenni "nyaralni" és majd ha hazajöttünk akkor bejelenteni hogy mi történt. Szerintetek? Mi lenne a lehető legjobb megoldás?
Csak pont a kérdésre nem válaszoltam... No, én mindig "ez a pár napja" álláspontot képviseltem, úgyhogy gratulálnék és kész. Szülőként vagy jó kapcsolatban levő testvérként azért szeretném, ha előre megtudnám a hírt, tudva, én nem szólok senkinek és nem szólok ellene. (De jó, hogy nincs olyan álmom, hogy együtt készülök a gyermekemmel az esküvőjére vagy ilyesmi.) De nem hiszem, hogy akár utólag is megbántódnék, max lenne pár keresetlen, de komolytalan szavam az ifjú párhoz :D
De én elég liberális és lökött lény vagyok, esküvő terén pedig távolról sem normálisan gondolkodó :)
Hasonlóan indultunk neki. Nálunk apám szentimentálisabb, hozzá ragaszkodom is nagyon, így vakartam a fejem egy darabig. Nagyon udvarias, "minden mindegy, csak neked legyen jó" mentalitású ember, így tudtam, hogy bármire rábólintana, de belül enné magát.
A fő okok: nem szeretek szerepelni és egyszerűen sajnáltam egy autó árát egy estére rákölteni. Végül kompromisszumos megoldás volt, csak szűk család, ami nálam a két szülőt jelentette, férjem részéről a nővére családját, a szüleit és a nagymamáját. Itt vonal meghúzva.
Mondjuk nálunk a lánykérés is úgy zajlott, hogy reggeli kávé felett bambulva megkérdezte a férjem, hogy nincs-e kedvem bemenni az anyakönyvvezetőhöz időpontot kérni. Rá egy hónapra megvolt az esküvő. Kosztümben, utána spontán beültünk egy étterembe, csak asztalt foglaltunk, egyébként étlapról választott mindenki.
Az erre szánt pénzt pedig beforgattuk a nászútba. A tanúm egy külföldi barátom volt (itt tanul), a legnagyobb meglepetés az ő családja volt. Megkértük őket, hogy segítsenek a szervezésben, foglaljanak le nekünk szállást, mert ott is szokás túlárazni a külföldieket.
Kiértünk hajnali háromkor, a srác kijött elénk, pironkodva mondta, hogy bocsi, van egy kis gond, nem sikerült szállás foglalni, náluk kellene aludnunk ma éjjel, ne haragudjunk.
Mint utólag kiderült, szándékosan szabotálták a hotelfoglalást, érkezéskor egy ajándékcsomagokkal és minden földi jóval felszerelt lakrész várt ránk és egy hétig náluk laktunk. Életem legjobb nyaralása volt, az amúgy rengeteget dolgozó szülők kivettek egy hét szabit és szó szerint körbevittek minket az országban. SEMMIT nem engedtek kifizetni, egy fillér benzinpénzt nem fogadtak el.
Rengeteg helyivel összebarátkoztunk, megismerkedtünk a helyi szokásokkal. Sokkal jobb volt így, belülről látni a kultúrájukat, iszonyúan élveztük.
Isteni ételek voltak, az anyuka direkt miattunk végigfőzte az összes nemzeti ételt, plusz annak a nemzetnek is a konyháját, ahonnan eredetileg származtak. (A szülők gyerekkorában vándoroltak be)
Végül mindenki boldog volt: a szüleink, mert ott lehettek, illetve mi is, mert ilyen fantasztikus nyaralásunk még nem volt!
Nekem is ugyanilyen elképzeléseim vannak az álom esküvőről: tengerpart, naplemente, homok a talpunk alatt, valami kis egyszerű, lenge fehér ruha és csak mi ketten.. :-) Irigyellek is miatta, nekem még nagyon messze van!! :-)
Szerintem a szülőknek említsd meg hogy ez nem csak egy szimpla nyaralás lesz, hanem a Nagy Nap. A többieknek pedig elmondhatod majd utána és esetleg szervezhettek valami szűk körű vacsorát vagy ilyesmi.
A rosszindulatú hozzászólásokkal pedig ne foglalkozz, van, aki olyan szűk látókörű hogy csak az ő véleménye a jó és elfogadható.
Különbözőek vagyunk, van, akinek a régi, hagyományörző nagy lakodalom jön be és van, akinek az, mint a kérdezőnek. Nem értem ez miért kellene, hogy baj legyen illetve miért kell ez alapján valakit parasztnak titulálni.
Rokonként azt szólnám, hogy a Ti esküvőtök, a Ti napotok, rólatok szól, illetve rólatok kell, hogy szóljon, ez a Ti döntésetek.
Fotósként pedig ugyanezt, azzal a toldással, hogy ha még nincs fotósotok keressetek meg. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!