Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvő kérdés - ha ti lennétek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvő kérdés - ha ti lennétek a rokonok, mit szólnátok? Előtte vagy utána közöljük a hírt?

Figyelt kérdés

5 éve vagyunk együtt, 2 éve jegyesek. Úgy döntöttünk hogy összeházasodunk, van megtakarított pénzünk, de nem szeretnénk nagy felhajtást így arra gondoltunk hogy nem esküvőt rendezünk, hanem abból a pénzből elutazunk egy tengerpartra és majd ott kötjük össze az életünket. Vendégek nélkül, csak ő és én.

Nagyon-nagyon be vagyok zsongva, számomra ilyen az álomesküvő és már kiskoromban is erről álmodtam. :)

Viszont, az érmének van másik oldala is, kicsit tartok attól, hogy a rokonság mit fog ehhez szólni.. Mármint ahhoz, hogy nem rendeztünk lagzit, nem hívtuk meg őket és "nem osztottuk meg velük a nagy napot". Ti megsértődnétek? Ha mondjuk a fiatok/lányotok/unokátok/barátotok/barátnőtök/stb ilyet csinálna?

Valamint nem tudom melyik lenne a jobb, előre bejelenteni hogy mi célból utazunk el vagy csak simán elmenni "nyaralni" és majd ha hazajöttünk akkor bejelenteni hogy mi történt. Szerintetek? Mi lenne a lehető legjobb megoldás?

2013. márc. 20. 17:57
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 anonim ***** válasza:
94%
Csak a nyaralás után mesélném el a famíliának.. :)
2013. márc. 20. 19:07
 32/67 A kérdező kommentje:
Igen, úgy döntöttünk mi is hogy majd az utazás után jelentjük be. :)
2013. márc. 20. 19:08
 33/67 anonim ***** válasza:
89%
Igen, ha az anyád lennék megsértődnék, ha csak utólag szólnál, hogy összeházasodtál. Nem azon, hogy nélkülem, hanem, hogy nem szóltál. De ha előre megmondod neki azzal nincs gond, de szerintem legalább a szüleidnek illene szólnod.
2013. márc. 20. 19:08
 34/67 anonim ***** válasza:
93%
Te ismered a szüleid, testvéreid, szoros családi köröd (meg a párodét). Szerintem menjetek el a "nyaralásra", készíttessetek sok fotót, és mikor hazajöttök, akár szűk családi körben de valahogyan ünnepeljétek meg. Nem muszáj étterembe menni, ugyanolyan hangulatos lehet egy kerti kis grillezés - iszogatás is, ahol megmutathatjátok a képeket is... Egyébként nekem is külföldön volt az esküvőm, nem volt nagy felhajtás, csak egy ebéd, de az én családom nem tudott ott lenni, csak apósom. Tulajdonképpen az én részemről senki nem volt ott. Azért néha így visszagondolva sajnálom, hogy az én családom nem vett részt benne... :(
2013. márc. 20. 19:11
 35/67 A kérdező kommentje:
Természetesen lesz utána egy kisebb családi összejövetel ha hazajöttünk!
2013. márc. 20. 19:12
 36/67 anonim ***** válasza:
38%
Én tuti nem mennék el. Persze az jó lenne, hogy ünnepeljenek. De hogy te is adjál valamit, az már nem fekszik.
2013. márc. 20. 19:23
 37/67 anonim ***** válasza:
91%

Azért a szülők legalább megérdemelnek szerintem annyit, hogy előre megtudják.

Nekem a szüleim házasodtak anno így. Szegény nagymamám harminc éve emlegeti, hogy mennyire rosszul esett neki, hogy arra sem érdemesítették, hogy legalább előre szóljanak, hogy ez lesz. A többi rokon végül is mindegy, majd megtudják, de ilyen horderejű lépésből nem kellene kihagyni a szülőket, mert jogosan bántódnak meg.

2013. márc. 20. 19:37
 38/67 anonim ***** válasza:
77%

És ha a kérdező önző? Legyen is az, ha egyszer az ő esküvőjéről s álmáról van szó :D Ne mások miatt adja fel a saját nagy napjáról szőtt ábrándjait, ha egyszer a vőlegény is támogatja...

Igenis, nem szép dolog, ha a potenciális vendégsereg elvárja, hogy aztán nekik most buli legyen, akár tetszik, akár nem. S ha valaki sose házasodik meg, az is önző dög? Ha valaki úgy hív másokat esküvőre, hogy na akkor a másiknak kötelező visszahívni, az inkább ne tegye. Hívja meg azt, akit ott szeretne látni vagy mit tudom én. De ne nézegesse családon belül, hogy na én etettelek, Te meg nem. Sosem értem az ilyen gondolkodást.

Kérdező: Így ismeretlenül a többséggel vagyok, a szülők tudjanak róla előre, ha jó, megértő szülők, akkor mindenképp. Ezt kiterjeszteném a szűk családra, akivel éltem s akikről tudom, hogy megérdemlik, hogy tudják. De Te ismered a szüleidet, lehet, hogy őket utólag sem zavarná, inkább nem tanácsolok semmit, csak hogy gondolkodj el ezen.

De egyébként valósítsd meg az álmodat és legyél nagyon boldog, ott, akkor és később is :)

2013. márc. 20. 19:41
 39/67 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, kedves vagy! :)
2013. márc. 20. 19:44
 40/67 anonim ***** válasza:
81%

Pont ilyennek képzelem az álomesküvőt... távol mindenkitől, semmi felhajtás, csak mi ketten valami (nekünk) egzotikus helyen.

Nem szeretek a középpontban lenni, borsózik a hátam a gondolattól is, hogy mindenki méregessen: hogy áll a hajam, milyen a ruhám, elkenődött-e a sminkem...

Tudom, hogy a legtöbb meghívott nem rosszindulatból tenné, de bárkitől zavarna az ilyen jellegű figyelem.

Inkább költeném a pénzemet valami nagyobb utazásra, mint arra, hogy borzasztóan kellemetlenül érezzem magam a tekintetek kereszttüzében. Ez önzőség??

Csak akkor lenne az, ha a vőlegény teljesen mást akarna.

S mivel így gondolkodok, ezért az se zavarna, ha a saját lányom vagy a fiam döntene így, hogy "nem osztja meg a nagy napot velem".

--

"Maximum pofátlanságnak tartanám, hogy ő eljött mindekinek az esküvőjére, de senkit nem akar vendégül látni."

Te csak azért hívsz meg valakit, hogy majd ő is meghívjon?

Ha pedig nem menne el és nem "örülne" veletek, akkor vérig sértődnél, nem igaz?

Szerencsére nekem nincsenek ilyen számító rokonaim és barátaim. Annak tudatában is meghívnak, hogy tudják, nem lesz lagzim, csak egy nagyon szűkkörű szertartás (ha szerencsénk lesz, akkor annyira szűk, hogy még oda sem hívunk senkit, pontosan úgy, mint a kérdező).

2013. márc. 20. 19:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!