Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok! Nektek mennyire fontos a templomi esküvő, azon belül az, hogy fogadalmat tegyetek életetek szerelmének?
Nekem egyáltalán nem fontos. A fogadalom szép dolog, de azt gondolom, hogy az kettesben, vagy akár a család előtt is ugyanolyan értékű; és sokkal szebb, ha szívből jövő szavak, nem pedig egy betanult egyházi szöveg.
Persze a házasságot fontosnak tartom, csak a templomi részét nem. Hívő sem vagyok. (Illetve más hitem van, nem a keresztény.)
Akkor egy tévedést hadd oszlassak el: a házasság SZENTSÉGÉT nem lehet otthon, ketten egymásnak kiszolgáltatni, csakis a pap tanúsága jelenlétében, a "betanult" egyházi szöveggel.
Minden más esetben a házasság valóban csupán fogadalom, ami bármikor megszeghető. A katolikusoknál viszont SZENTSÉG.
Az ember nem szent gyarlo hibazik elesik felkel begbocsajat. Pont ezert kene hogy a kereszteny hazassag tobb legyen nem a pompa miatt es nem az esku miatt.
Hanmem hogy az eskut egy melto elet kovet es naponta elmondjuk az eskunket a parunknak sajat szavainkal.Es kitartunk a masik mellett dolgozunk a kapcsolaton Isten segitsegevel joban es foleg rosszban mert orokre igertuk magunkat a masiknak.ezt jelenti a kereszteny hazassag.Mi nem katolikusok vagyunk hanem kisegyhazhoz tartozunk ahol nem kell templomban eskudni lehet barhol es az igeret sajat szavainkat tartalmazza a vendegek a tanuk a lelkesz a pasztor is csak tanu aki aldast ker rank a hazassagot mi magunk szolgaltatjuk ki egymasnak.
"a házasság SZENTSÉGÉT nem lehet otthon, ketten egymásnak kiszolgáltatni, csakis a pap tanúsága jelenlétében, a "betanult" egyházi szöveggel. "
Szerintem meg a pap épp lesz@rja, hogy mit csinálnak mások, van nem tudom hány esküvője egy év alatt, a papnak ez is csak egy munka. Szentség NEKED, nekem nem. Ne akard már másra erőszakolni a hitet. NEKEM sokkal, sokkal többet ér, ha a párom nekem, egyedül nekem mondja el azokat a sorokat, amit ő maga talált ki... -.- Nekem többet ér, neked nem. Ez egy szubjektív vélemény, nem kell "tévhitet" eloszlatni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!