Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Lányok! Nektek mennyire...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok! Nektek mennyire fontos a templomi esküvő, azon belül az, hogy fogadalmat tegyetek életetek szerelmének?

Figyelt kérdés
2013. jan. 5. 14:46
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
94%
Mivel nem vagyok vallásos, nekem képmutatás lenne az egész.
2013. jan. 7. 17:16
 42/49 annamari69 ***** válasza:
66%
Ez tényleg igaz: templomi esküvő, persze katolikus, a kapcsolat nem volt tartós, mire az eskető pap, aki szerzetes is volt (tehát szegénységi fogadalom ...) felajánlotta a feleségnek, 30 ezerért (1992-ben, amikor 11 ezret keresett) szerez válási papírt (pápai érvénytelenítést), mert autóra gyűjt. Ez kicsit olyan, mint a bűnbocsátó cédulák, meg az, hogy mindegy, akár gyilkolhatsz is, csak gyónd meg. Ez valahol szomorú. A középkorban volt hasonló, amikor pénzért mindent lehetett (ahogy volt olyan pápa is, akinek 5 gyereke volt, persze nem hivatalosan). Ettől független tiétek a döntés, kinek mi a fontos. Megígérni bármit meg lehet, egy életen át betartani, inkább kitartani a másik mellett sokkal nehezebb (a miénk 26 éves kapcsolat 3 gyerekkel tényleg jóban rosszban - papok nélkül, de ettől még tükörbe tudunk mindketten nézni a párommal).
2013. jan. 7. 21:42
 43/49 anonim ***** válasza:
73%
Egy szentseg amit a par nyilvanossan szolgaltat ki egymasnakA pap is csak tanu.Felbonthatatlan egyseg hiaba veszik meg a gyarlo papot Istent nem lehet becsapni.Kereszteny hazassagnak semmi koze a paphoz vagy templomhoz az a felek lelkeben dol el ott kezdodik Isten segitsegevel sok turelemmel alazattal es tisztelettel .
2013. jan. 7. 21:47
 44/49 anonim ***** válasza:
90%

Nekem egyáltalán nem fontos. A fogadalom szép dolog, de azt gondolom, hogy az kettesben, vagy akár a család előtt is ugyanolyan értékű; és sokkal szebb, ha szívből jövő szavak, nem pedig egy betanult egyházi szöveg.

Persze a házasságot fontosnak tartom, csak a templomi részét nem. Hívő sem vagyok. (Illetve más hitem van, nem a keresztény.)

2013. jan. 8. 15:26
 45/49 anonim ***** válasza:
67%

Akkor egy tévedést hadd oszlassak el: a házasság SZENTSÉGÉT nem lehet otthon, ketten egymásnak kiszolgáltatni, csakis a pap tanúsága jelenlétében, a "betanult" egyházi szöveggel.

Minden más esetben a házasság valóban csupán fogadalom, ami bármikor megszeghető. A katolikusoknál viszont SZENTSÉG.

2013. jan. 8. 15:55
 46/49 anonim ***** válasza:
73%
De vajon hány szentségtörő van köztük... Hány olyan nő tehet fel itt kérdést nap mint nap, akinek meg volt a nagy templomi hacacáréval egybekötött esküvője, és a kérdése arról szól, hogy megcsalta a férje. Vagy épp ő csalta meg a férjét és most nem tudja mit tegyen. Állítom, hogy fele-fele arányban van. És ezek közt biztos olyan is van, aki komolyan is gondolta egyszer valamikor azt a hatalmas nagy szentséget, csak azóta meggondolta magát.
2013. jan. 8. 16:44
 47/49 anonim ***** válasza:
64%

Az ember nem szent gyarlo hibazik elesik felkel begbocsajat. Pont ezert kene hogy a kereszteny hazassag tobb legyen nem a pompa miatt es nem az esku miatt.

Hanmem hogy az eskut egy melto elet kovet es naponta elmondjuk az eskunket a parunknak sajat szavainkal.Es kitartunk a masik mellett dolgozunk a kapcsolaton Isten segitsegevel joban es foleg rosszban mert orokre igertuk magunkat a masiknak.ezt jelenti a kereszteny hazassag.Mi nem katolikusok vagyunk hanem kisegyhazhoz tartozunk ahol nem kell templomban eskudni lehet barhol es az igeret sajat szavainkat tartalmazza a vendegek a tanuk a lelkesz a pasztor is csak tanu aki aldast ker rank a hazassagot mi magunk szolgaltatjuk ki egymasnak.

2013. jan. 8. 17:23
 48/49 anonim ***** válasza:
38%

"a házasság SZENTSÉGÉT nem lehet otthon, ketten egymásnak kiszolgáltatni, csakis a pap tanúsága jelenlétében, a "betanult" egyházi szöveggel. "

Szerintem meg a pap épp lesz@rja, hogy mit csinálnak mások, van nem tudom hány esküvője egy év alatt, a papnak ez is csak egy munka. Szentség NEKED, nekem nem. Ne akard már másra erőszakolni a hitet. NEKEM sokkal, sokkal többet ér, ha a párom nekem, egyedül nekem mondja el azokat a sorokat, amit ő maga talált ki... -.- Nekem többet ér, neked nem. Ez egy szubjektív vélemény, nem kell "tévhitet" eloszlatni...

2013. jan. 10. 17:01
 49/49 anonim ***** válasza:
51%
első házasságom nem templomban volt, valamiért úgy éreztem, hogy fölösleges. fél év múlva rájöttem miért: mert nem voltam igazán szerelmes. szval az esküvő után kicsit több mint fél év múlva már váltunk is. azóta volt még egy esküvőm, az már templomban és nekem nagyon sokat számított hogy ott legyen! de hát van aki pont nem akarja templomban. nekem fontos volt, mert eléggé vallásos vagyok. 26/L
2013. jan. 26. 14:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!