Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Lányok! Nektek mennyire...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok! Nektek mennyire fontos a templomi esküvő, azon belül az, hogy fogadalmat tegyetek életetek szerelmének?

Figyelt kérdés
2013. jan. 5. 14:46
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
91%
Ha nem is vagyok a legszigorúbb értelemben bármelyik valláshoz ragaszkodó, de hiszek Istenben, én ezért úgy éreztem teljesnek az esküvőt, hogy volt templomi is.
2013. jan. 5. 17:19
 22/49 anonim ***** válasza:
38%
Igazából leszrom.
2013. jan. 5. 17:33
 23/49 anonim ***** válasza:
82%
Nekem fontos volt a templomi esküvő, ahogy a férjemnek is. A templomi szertartás nem a felhajtásról, pompáról szól jobb esetben. Itt két ember szolgáltatja ki a házasság szentségét egymásnak, és tesz fogadalmat (többet mint a polgári szertartáson) a meghívottak előtt. Hívő ember vagyok, ha bajban vagyok, gyakran fohászkodom Istenhez, ha öröm ér, megköszönöm neki, így egyértelmű volt, hogy életem legfontossabb eseményét is szeretném megünnepelni az ő házában. Nem járok minden héten templomba, sőt nem is imádkozok minden reggel, este, de minden nap "szólok" Istenhez. Nem értem, hogy miért lett lassan már bűn, ha valaki szeretne templomban is esküvőt kötni. Én voltam már olyan polgári szertartáson, ami túltett minden templomi "pompán". (Kastélyban volt, a díszítés több százezerbe került, volt gyertyagyújtás, fogadalom egymásnak, élő vonós négyes, verset mondott valami helyi színész, minden ami kell.) Akkor az nem megvetendő? Ez sem a párról, a fogadalomról szólt hanem, hogy megmutassák, hogy mennyit tudtak áldozni rá.
2013. jan. 5. 17:53
 24/49 anonim ***** válasza:
96%

Utolsó valamit félreértettél. Az a megvetendő amikor valaki csak a pompáért házasodik templomban. Ha valaki követ egy vallást akkor természetes, hogy egyházi esküvőt szeretne.

Egy ateista válaszoló

2013. jan. 5. 17:58
 25/49 anonim ***** válasza:
96%

Nekünk nem volt templomi.

Megjegyzem, nem vagyok ateista, de én a hitet és az egyházat különválasztom. Nem gondolnám, hogy az nem lehet hívő aki nem jár templomba. Voltak kisebb koromban olyan élményeim, amik alapján én úgy gondolom, hogy bizonyos emberek akik papoknak nevezik magukat arra sem lennének méltóak, hogy Isten nevét a szájukra vegyék, mégis visszaélnek vele. Nyilván nem mindegyikre igaz, de én köszönöm szépen, ott voltam, láttam, nem akarok kísérletezgetni, hogy ez majd jó fej lesz, arról nem is beszélve, hogy némelyik állati jó színjátszó. Nem ítélkezem, de személy szerint a templomi esküvőt is sok mással együtt csak parasztvakításnak tartom, ennek pedig semmi köze az Isten hithez.

Ettől függetlenül úgy voltam vele, hogyha a párom ragaszkodott volna hozzá, akkor rendben. De mindkettőnk hasonlóan gondolkozik, szóval erre nem került sor.

2013. jan. 5. 18:05
 26/49 anonim ***** válasza:

Fiatal vagyok és nincs is senkim. De én nem szeretnék templomi esküvőt, sőt talán fehér ruhát sem.

Nem vagyok vallásos, de ha a barátom ragaszkodna hozzá akkor úgy gondolom belemennék.

2013. jan. 5. 18:12
 27/49 anonim ***** válasza:
67%

Baromira nem. Ha igaz az az elgondolás, hogy Isten mindent lát és hall (és mert Ő teremtette a világot a Bibloia szerint, nem hiszem, hogy ez a két app hiányozna Nála), akkor semmit sem veszít a súlyából az eskü.

A hazug szó, a kényszer nem változik igazzá és szívessé attól, hogy templomban hangzik el.

2013. jan. 5. 18:19
 28/49 anonim ***** válasza:
76%
Nálunk pont a templomi a lényeges, mert hiszünk Istenben, ami nemcsak a templomba járás szimbolizál, hanem a hétköznapjaink is. Persze ehhez jó példa is kellett. Gyerekként ismertem olyan papot, aki a saját motorját adta el, hogy felépüljön egy kis faluban a templom. Most olyan atyához fogunk jegyesoktatásra járni, aki például a szegények, öregek között étkezik, akit ha kell, éjjel 11-kor is lehet hívni, aki nem az a bort iszik vizet prédikál típus, és nyitottan, barátsággal fordul mindenki felé. Bár több ilyen lenne!
2013. jan. 5. 18:37
 29/49 anonim ***** válasza:
95%
Nekünk biztos nem lesz egyházi esküvőnk, mert más a vallásunk (illetve a párom nem is tartja a vallását). Ha lehetséges lenne, én örülnék, ha lenne egyházi esküvőnk is, de így, hogy nem lehet, igazából nem foglalkoztat, a polgári esküvő is esküvő, nem? :)
2013. jan. 5. 18:54
 30/49 anonim ***** válasza:
84%
Biztos, hogy nem lesz templomi esküvőm. Ateista vagyok, soha nem mentem még be templomba, mert semmi keresnivalóm ott, ha pont az esküvőmet tartanám ott igen nagy képmutatás lenne. A családom szintén ateista, egy tagja sem akarná, hogy nekem templomi esküvőm legyen. Ha a párom családja erőltetni akarná, akkor elgondolkodnék, hogy van-e közös jövőnk, ha ő ilyen baromi nagy vallásos családból származik... Mivel én nem mennék bele, ebből baromi nagy veszekedések lennének, az meg nekem nem hiányzik. Szerencsére a jelenlegi párom, aki talán egyszer a férjem lesz szintén hasonló nézeteket vall, mint én, és a családja is.
2013. jan. 5. 19:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!