Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Lányok! Nektek mennyire...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok! Nektek mennyire fontos a templomi esküvő, azon belül az, hogy fogadalmat tegyetek életetek szerelmének?

Figyelt kérdés
2013. jan. 5. 14:46
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
61%

Nekem a templomi házasságkötés az, amit esküvőnek hívok, a polgári az tényleg csak egy papír. Én katolikus vagyok, gyerekkorom óta, engem így neveltek, nem puccparádénak használnám a templomot, hanem nekem ez egy szentség.

Amúgy vicces, hogy aki hívő és fontosnak tartja a templomi házasságot, azt szépen lepontozzák, aki meg vállalja, hogy ateista és szívből gyűlöli a vallást, azt meg nem. Ezzel nem azt mondom, hogy nincs joga így gondolni, de aki meg vallásos, annak is ugyanolyan joga van amúgy gondolkozni, nincs értelme pontozgatni, hiszen mindkét válasz a kérdésre válaszolt, tehát hasznos.

2013. jan. 5. 21:56
 32/49 anonim ***** válasza:
45%
Nekem egyáltalán nem fontos. A polgári esküvőt is meg lehet csinálni puccosra. Viszont párom szülei nagyon vallásosak, és ismerünk is egy aranyos papot, így valószínűleg lesz templomi esküvőnk. Nekem mindegy, páromnak mindegy, és a szülőknek ez fontos, ennyit meg tudunk értük tenni. Majd megpróbáljuk rövidre fogni, nem 3 órás szentmise lesz.
2013. jan. 6. 00:07
 33/49 anonim ***** válasza:
57%

Egyhazi eskuvonk volt dee nem templomban hiszen ahol ketten vagy tobben osszejonnek az o neveben ott van koztuk Isten Igy ott volt velunk a kertben o adta aldasat rank.

Az igazi jo hazassag titka ha a hazassag a hitre epul ennelkul ha kihuny a szerelem akkor vege a kapcsolatnak. Szeretni tudatossan kell dolgozni kell erte kemenyen joban es rosszban De mostanaban a rosszabn valahogy nem megy az embereknek.A hit az ami egy hazassagot tartossa tesz.

2013. jan. 6. 00:31
 34/49 anonim ***** válasza:
68%
Mi vallásosak vagyunk, a polgári már két éve megvolt, nyáron lesz a templomi, de igazából majd az egyházi szertartás után érezzük magunkat házasnak. Nekem állambácsi áldása nem sokat jelent...
2013. jan. 6. 10:22
 35/49 anonim ***** válasza:
76%

21, 23, 31, 33-al tudok egyet érteni.

Bár a fogadalomtétel, szerintem nem itt kezdődik,hanem ott abban a pillanatban,amikor Valaki mellett elkötelezed Magad,tehát komollyá és biztossá válik két fél közötti kapcsolat.Én ezt a Párom mellett első perctől fogva éreztem és azóta is csak erősödött. Régebben nem volt Nekem fontos,nemhogy a templomi,még a polgári,tehát maga a házasságkötés sem (szüleim elváltak). De azóta a Párom mellett már megváltozott a nézőpontom... Onnantól kezdve,hogy kijelentette,hogy Velem templomi esküvőt is szeretne (elvált,tehát volt már Neki egy kényszer polgárija...) onnantól kezdve érzem át Én is ennek a dolognak a súlyosságát. Igen,már szeretném. Mindkettőt.:) Nyilván még mindig a belső elkötelezettség ami számít Nekem,de már nem látom értelmetlennek azt,hogy ahol csak lehet felvállaljuk a kapcsolatunkat!:) Bárhol, Bárkinek.

2013. jan. 6. 12:56
 36/49 anonim ***** válasza:
22%

Lepontoztak mert hiszunk a kereszteny hazassagban????

akkor legyetek csak poganyok es majd meglatjatok nem mukodik a dolog.Miert van ennyi valas szerinettek

Mert a kereszteny elkotelezetseg nelkul egymasnak sem tudjatok magatokat igazan elkotelezni es torekenyebb lessz a kapcsolatotok De nem baj mert biztos majd max elvaltok ha elromlik nem??

2013. jan. 6. 14:38
 37/49 anonim ***** válasza:
70%

Utolsó, ugye nem gondolod komolyan, hogy csak a "keresztény" házasság működhet? :) A házasság intézménye sokkal régebbre nyúlik a kereszténységnél, ráadásul van még kismillió vallás ezen kívül. Majd elmondom a mohamedán barátunknak, hogy igazából tönkre van menve a házassága, mert nem keresztények :)

Nem egy vallás tartja össze a párokat. Mint említettem (2. válaszadó vagyok), nekünk sem lesz templomi esküvőnk, mert nem hiszünk az egyházban, de ez nem azt jelenti, hogy kevésbé erős a köztünk lévő kötelék, mint egy olyan házaspár közt, akik templomban is esküdtek!

2013. jan. 6. 14:55
 38/49 anonim ***** válasza:
54%

"A hit az ami egy hazassagot tartossa tesz." - igen, azért, mert Isten szerint elválni bűn (vagy nem tudom, de valami ilyesmit szoktak beszélni a hívők). Ezért nem válnak el, inkább megszomorodnak egymás mellett. Régen is ezért volt annyi megkeseredett ember, mert nem mertek elválni.

"Mert a kereszteny elkotelezetseg nelkul egymasnak sem tudjatok magatokat igazan elkotelezni es torekenyebb lessz a kapcsolatotok De nem baj mert biztos majd max elvaltok ha elromlik nem??" - Így van, ha elromlik, elválunk, mert egyikünk sem mazoista, hogy egy sz*r kapcsolatban éljünk le évtizedeket. És elválni még mindig jobb, mint megcsalni. És nem gondolom úgy, hogy attól, mert nem hiszek istenben nekem törékeny lenne a kapcsolatom. Nem attól szeretem őt, mert isten megengedte, hanem mert én úgy érzem, hogy szeretem és ez így is marad.

2013. jan. 6. 19:15
 39/49 anonim ***** válasza:
95%

Mivel nem vagyok vallásos, ezért egyáltalán nem számít a templomi esküvő. Képmutatás lenne, ha mennék, de nem is vágyom rá; szerencsére a párom sem akar.

A fogadalomtétel viszont sztem szép szokás, de abból azt a fajtát szeretem igazán, amikor a párok a saját szavaikkal mondják el azt, mit éreznek, és mit vállalnak.

2013. jan. 7. 15:54
 40/49 anonim ***** válasza:
95%

Nekem nagyon sokat számít, és talán az egész esküvőből azt várom a legjobban, hogy oltár elé vezessenek. :) (Katolikus neveltetést kaptam, talán ezért érzem így.)

Ettől függetlenül természetesen teljes mértékben elfogadom azok emberek véleményét, akiknek ez nem fontos. Sok olyan dolog van, amelyek például nekik életbevágóak, részemről pedig elhanyagolhatóak. Ez szerintem így van rendjén. :)

2013. jan. 7. 17:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!