Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Volt már valakinek "gyerekmentes" esküvője, lagzija?
"Hát mondjuk látszik,hogy testvéred sincs....szegény férjed,kifogta azért az aranyhalat!:-)"
Úgy szeretem, amikor olyan szól be, aki még a nevemet sem tudja, nem hogy ismerne is! Vagy csak rossz napod van? Vagy a kérdésemből te már rögtön látod, hogy én milyen ember vagyok?
Szerintem meg lehet oldani a dolgot, hogy ha pl. panzióban vagy szállodában tartjátok, egy bébiszittert fogadni, aki foglalkozik velük.
Emlékszem, én 5 éves voltam, amikor egy igazi, vidéki sátras lagziba mentem a szüleimmel. Több gyerek is volt rajtam kívül. Elvoltunk egymással, játszottunk, senkit nem zavart a jelenlétünk.
Nem tudom, ha nekem lenne gyerekem és meghívást kapnék egy esküvőre, de azzal a kikötéssel, hogy a gyerekemet ne vigyem, inkább nem is mennék. Persze ha a gyerek csak pár hónapos lenne, akkor is kihagynám, ha nem lenne zavaró tényező a gyerek jelenléte, mert akkor még nagyon kicsi.
27/L
Hát igen. Egy jó anya már csak ilyen. GYK-n pontozgat le mindenkit és erőszakolja rá másokra a véleményét. Szegény gyerekek.
Amúgy az ősanyák minden olyan kérdésnél megjelennek ahol egy csöppnyi gyerekellenességet vélnek felfedezni, de ha nincs akkor is belemagyarázzák.
Szerintem alapvető dolognak kéne lennie, hogy egy ilyen helyzetben megkérdezik az anyukák a párt, hogy hogyan állnak a kérdéshez. Akkor nem a házasulandókra lenne ördög kiáltva, persze akkor is lenne valami kifogásolandó dolog, mert valamiért itt az anyukák nem tudják megérteni, hogy attól mert még valakinek nincs gyereke nem feltétlenül lesz rossz anya azért, mert épp nem akar egy bölcsődei csoportot az esküvőjére.
Én megértem ha valakinek nincs kire hagynia, az más tészta. Azt is megértem ha valaki egy persze sem tud elszakadni tőle. De ez még önmagában nem feltételezi azt, hogy mindenki rossz aki nem így gondolja. Aztán meg jön sokszor a panaszkodás, hogy a barátok elkoptak amióta gyerek van, és csak a gyerekes családok maradnak kapcsolatban.
Én voltam egyszer egy bulin ahol rengeteg kisgyerekes anyuka volt. Egyszer sem tudtam bekapcsolódni a beszélgetésbe mert este 7-től 11 ig csak a popsitörlő, pelenkázótáska, táplálkozás és kaki büfi volt a téma. Szörnyű. Utána már nem is próbálkoztam. A barátnőm érdekes módon két gyerek után is képes számomra is érdekes beszélgetéseket kezdeményezni. De ez már nem ide tartozik.
Persze vannak gyerekek akik tudnak viselkedni, ez dicséretes. Én is tudtam, utáltam is az esküvőket. Lelkiismeretes gyerek lévén igyekeztem visszafogni magam. Tudjátok milyen megterhelő ez egy gyereknek? És tök unalmas. Még egy felnőttnek is. Szerintetek a gyerekek hány százaléka élvezi a felnőtteknek szóló lerészegedős bulikat?
Az sem tudom mennyivel jobb ha a gyerek miatt 8 előtt le kell lépni a partyról, mert fektetni kell.
Gondolom a pár egyszer örült, amikor megszületett az ismerős gyermek. Most tessék örülni a párnak és megadni a tiszteletet, hogyha nem akarnak oda gyereket akkor nem kell vinni. Ez nem gyerekellenesség ez szervezési kérdés. Nem kell egyből érzelmi alapon reagálni. Nem mindenki tud külön pénzből gyerekmegőrzőt csinálni a partyra.
Akinek meg tud viselkedni a gyerek, ne mondja már nekem az anyja, hogy azért viszi, mert az milyen jó a gyereknek. Egyszerűen jól esik besöpörni a bókokat, hogy "milyen jólnevelt ez a gyerek". Önzőség úgy odaráncigálni csórit, hogy közben sem a pár, sem a gyerek nem akarja. "Kis fiam hova szeretnél menni esküvőre vagy a mamához ahol tv-t nézhetsz és dugiban csokit ehetsz?" naná majd esküvőre. 90%, hogy agyerek a háta közepére kívánja a cécót. Akkor is ha tud viselkedni.
Egyébként a minden lében kanál, vélemény király és ilyen erőszakos punktum anyukák gyereke sokszor a legidegesítőbb. Tisztelet a kivételnek.
Nem rekesztettek ki, nem is dühöngök, és én nem is pontozgatok le senkit. Csak leírtam a véleményem ami neked nem tetszik, de ez már a Te bajod.
Rosszindulatúnak tűnsz. Ítélkezésedből és a másokhoz való hozzáállásodból kitűnik, hogy itt alkalmatlan vagy az értelmes beszélgetésre.
De ebben az oldalban az a jó, hogy igazából annyira jelentéktelen, mit mondunk egymásna, ezért nem is kell komolyan venni amit írsz.
További kellemes GYK-zást kívánok Neked!
Mi már nem beszélgetünk többet erről.
Ne haragudjatok, de ebből a kérdésből egy ki a jó anya vitát kihozni nem kis teljesítmény.
Nekünk is van egy most 3 éves kislányunk, és eddig egy esküvőre se vittük el. Egyrészt nem neki való, másrészt nem szeretnék egész éjszaka arra figyelni, hogy merre rohangál. Egy éjszaka kimenő mindenkinek jár. (Megjegyzem ez lehet hogy csak nálunk van így, de attól mert egy család vagyunk, nem vagyunk összenőve, és elszoktunk járni külön is - én legalábbis nagyon igénylem, hogy egy picit kimozduljak egyedül vagy a barátnőimmel, a párom eljár focizni oda se megyünk vele, vagy ha céges rendezvénye van, arra se megyünk el vele mindig)
58-as,igazad van,és egyetértek veled abban,h kell a kimozdulás külön is,meg nem vagyunk összenőve...Nekem alapból azzal van bajom,h ilyet kérnek...Szóval annyi,h még a választási lehetőséget sem hagyják meg,hanem közlik,h a gyerekem nem szívesen látott vendég...Lehet alapból eszembe se jutna magammal vinni,ha meg tudom oldani a felügyeletét...De nálam az kiveri a biztosítékot,h így kezdik,h ő NEM...
Érted mi a problémám ezzel a kéréssel?és,h én pl. miért érzem sértőnek?Te szívesen mennél olyan emberekhez,akik a családod valamely tagját nemkívánatos személynek ítélik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!